Με επιτυχίες επέστρεψαν οι Ρεθυμνιώτες από το Πρωτάθλημα Κρήτης Ζιου Ζιτσου

Με τη συμμετοχή 1.278 αθλητών και αθλητριών, όλων των κατηγοριών, από 24 Συλλόγους της Κρήτης (αριθμός- ρεκόρ σε περιφερειακό πρωτάθλημα Ελλάδος), πραγματοποιήθηκε το Τοπικό Πρωτάθλημα Κρήτης Ζίου – Ζϊτσου, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Κλαδισού» του Δήμου Χανίων, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαϊου 2018.

Το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζϊτσου (ΕΦΕΟΖ-Ζ), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων, είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων που διεξάγεται στη χώρα, δείγμα της μεγάλης ανάπτυξης που γνωρίζει το άθλημα στο νησί τα τελευταία χρόνια.

Σε μια ακόμη διοργάνωση, πολυπληθείς και απολύτως επιτυχημένη ήταν η παρουσία των Συλλόγων Μαχητικών Τεχνών που δραστηριοποιούνται  στο Νομό Ρεθύμνης, καθώς οι αθλητές και οι αθλήτριες που συμμετείχαν απέδωσαν εξαιρετικά και ανταποκρίθηκαν ιδανικά στις απαιτήσεις των κατηγοριών τους, καταφέρνοντας να ανέβουν πολλές φορές στο βάθρο των νικητών.

Ειδικότερα, ο «Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», με Προπονητή τον Παναγιώτη Κανακαράκη, η «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, με Προπονητή τον Βαγγέλη Συνολάκη, ο «Αθλητικός Σύλλογος Ατσιποπούλου, με Προπονητές τον Γιάννη και τον Δημήτρη Δημητρόπουλο, ο «Αθλητικός Σύλλογος Πολυδάμας», με Προπονητή τον Νεκτάριο Κόνδυλα και ο «Αθλητικός Σύλλογος Καβρός Ρεθύμνου», με Προπονητή τον Μιχάλη Γαραντωνάκη κατέκτησαν συνολικά 208 Χρυσά, Αργυρά και Χάλκινα Μετάλλια, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου, η συγκομιδή μεταλλίων των Συλλόγων διαμορφώθηκε ως εξής:

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Παναγιώτη Κανακαράκη κατέκτησαν συνολικά 32 μετάλλια. Χρυσά 10, Αργυρά 12, Χάλκινα 10. Ο προπονητής του Συλλόγου και επικεφαλής του αθλήματος Ζίου Ζίτσου στην Περιφέρεια Κρήτης, Π. Κανακαράκης, σε δήλωση του επεσήμανε τα εξής: «Ήταν ένα πρωτάθλημα υψηλών προδιαγραφών και είμαστε χαρούμενοι τόσο για την άψογη διαχείριση ενός τεράστιου πρωταθλήματος, με 1.280 αθλητές και αθλήτριες, όσο και για το υψηλό τεχνικό επίπεδο. Το Ζίου Ζίτσου στην Κρήτη έχει γιγαντωθεί και αυτή τη στιγμή βρίσκεται πολύ μπροστά τόσο αριθμητικά όσο και τεχνικά.  Αναφορικά με τις επιδόσεις των αθλητών του, ο κ. Κανακαράκης τόνισε: «Φέτος επιλέξαμε να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα με αθλητές που αγωνίζονται κυρίως στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση και τα αποτελέσματα τους».

 

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Βαγγέλη Συνολάκη κατέκτησαν συνολικά 38 μετάλλια. Χρυσά 13, Αργυρά 10, Χάλκινα 15. Ο Προπονητής του Συλλόγου Β.Συνολάκης συγχαίρει όλους τους αθλητές για την συμμετοχή τους, την θέληση που επέδειξαν να βρεθούν στο γήπεδο και να αγωνιστούν, καθώς επίσης και για τα αποτελέσματα τους στο παγκρήτιο πρωτάθλημα. Επίσης, ο Προπονητής συγχαίρει τα παιδιά και τους συνοδούς για την άψογη συμπεριφορά που είχαν στο γήπεδο καθ’ όλη την διάρκεια του διημέρου. Τέλος, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην Ελληνική Ομοσπονδία (ΕΦΕΟΖΖ) και στους διοργανωτές Συλλόγους «Κερίτης» και «Κουρήτες» Χανίων για την υψηλού επιπέδου διοργάνωση του μεγαλύτερου διασυλλογικού πρωταθλήματος της χώρας.

 

 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ
Οι αθλητές και οι αθλήτριες των Γιάννη και Δημήτρη Δημητρόπουλου κατέκτησαν συνολικά 61 μετάλλια. Χρυσά 19, Αργυρά 18, Χάλκινα 24. Σε ανακοίνωση του ΑΣΜΤ Ατσιποπούλου αναφέρονται τα εξής: «Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν και πέτυχαν να φτάσουν ψηλά τον Σύλλογο μας στην τελική κατάταξη και συγκεκριμένα στην 4η θέση του Πρωταθλήματος. Ήταν ένα πρωτάθλημα υποδειγματικό σε όλα. Και του χρόνου με υγεία».

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ»
Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Νεκτάριου Κόνδυλα κατέκτησαν συνολικά 32 μετάλλια. Χρυσά 12, Αργυρά 5, Χάλκινα 15. Ο Προπονητής Ν.Κόνδυλας δηλώνει υπέρ ευχαριστημένος, καθώς από τους 40 αθλητές που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, ο Σύλλογος κατάφερε να κατακτήσει συνολικά 35 μετάλλια.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΑΒΡΟΣ ΡΕΘΥΜΟΥ»
Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Μιχάλη Γαραντωνάκη κατέκτησαν συνολικά 45 μετάλλια. Χρυσά 13, Αργυρά 16, Χάλκινα 16. Ο Προπονητής του Συλλόγου σε δήλωση του αναφέρει τα εξής: «Το επίπεδο του Ζίου Ζίτσου στην Κρήτη έχει ανέβει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Το φετινό πρωτάθλημα ήταν αποτέλεσμα ομαδικής συνεργασίας και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Θέλω να πω συγχαρητήρια στους αθλητές μου, καθώς και στους αθλητές όλων των Συλλόγων του Νομού Ρεθύμνης και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που είναι δίπλα στα παιδιά τους, τα στηρίζουν και τα ενθαρρύνουν».

 

Πολύτιμοι υποστηρικτές των Συλλόγων
Οι Σύλλογοι Μαχητικών Τεχνών του Ρεθύμνου, σε κοινή ανακοίνωση τους, εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Κρήτης και στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, που βρίσκονται πάντα στο πλευρό των αθλητών και των προπονητών τους ενώ υπό την αιγίδα και την πολύτιμη στήριξη τους διεξάγονται όλες οι διοργανώσεις Ζίου Ζίτσου στο νησί.
Επίσης, οι σύλλογοι απευθύνουν ευχαριστίες στις εταιρείες Anek Lines – Blue Star Ferries και  Ellinair Airlines, οι οποίες φροντίζουν για τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μετακινήσεις των αθλητών, των προπονητών και των συνοδών τους, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην διευκόλυνση της συμμετοχής τους σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Ζϊου Ζίτσου στην Ελλάδα και τα προνόμια των αθλητών
Το  Ζίου Ζίτσου (Ju Jitsu) είναι μια ευρέως διαδεδομένη μαχητική τέχνη, η οποία κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.
Το έτος 1996 ιδρύθηκε η Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζϊου Ζίτσου. Επτά χρόνια αργότερα, το 2003, η Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ. αναγνωρίστηκε ως Επίσημη Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Με την αναγνώριση της Κρατικής Ομοσπονδίας, το Ζίου Ζϊτσου έχει τα ίδια προνόμια με τα ολυμπιακά αθλήματα.
Ως εκ τούτου, οι αθλητές που διακρίνονται στους αγώνες Πανελλήνιους και Διεθνείς Αγώνες, έχουν τα ίδια προνόμια για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Σώματα Ασφαλείας, ΤΕΦΑΑ, ΑΕΙ, ΤΕΙ κτλ.) με το ολυμπιακά αθλήματα.
Σήμερα, στις τάξεις του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, το Ζίου Ζίτσου αποτελεί το πολυπληθέστερο άθλημα με 22.000 αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιών, οι οποίοι αθλούνται σε συλλόγους της χώρας.

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *