Μοναδική εμπειρία το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου

Με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον πίνακα μεταλλίων, επί συνόλου είκοσι κρατών, ολοκληρώθηκε η σπουδαία εμφάνιση της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ζίου Ζίτσου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που πραγματοποιήθηκαν από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017, στην πόλη Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχοντας στις τάξεις της τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών και αθλητριών που έχουν αγωνιστεί σε διεθνές πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, κατέκτησε συνολικά 82 χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και στα τρία αγωνιστικά συστήματα (Fighting, Newaza, Duo). Την 1η θέση στον πίνακα των μεταλλίων κατέκτησε η Εθνική Ομάδα της Ρωσίας ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Ρουμανία, Βέλγιο και Μαυροβούνιο.

Την μοναδική εμπειρία της συμμετοχής στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχαν την ευκαιρία να ζήσουν πέντε αθλητές και αθλήτριες από τον Νομό Ρεθύμνου και ειδικότερα από την «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου» του Προπονητή Βαγγέλη Συνολάκη και τον «Αθλητικό Σύλλογο Ατσιποπούλου» του Προπονητή Δημήτρη Δημητρόπουλου.

Μάρκος Φουρναράκης, Αλεξάνδρα Καραβασίλη, Κωνσταντίνος Χρυσοβέργης (Σύλλογος Ατσιποπούλου), Βαγγέλης Τζαγκαράκης, Γιάννης Λουλούδης (Ακαδημία Ρεθύμνου) αγωνίστηκαν στο διεθνές πρωτάθλημα του Μαυροβουνίου με την Εθνική Ομάδα, πετυχαίνοντας να ανταποκριθούν με επάρκεια στο υψηλό επίπεδο των αγώνων και στις αυξημένες απαιτήσεις των κατηγοριών τους απέναντι σε αντιπάλους από την Ρωσία, την Βοσνία, την Ρουμανία, το Μαυροβούνιο και την Βουλγαρία.

Στην συγκομιδή των μεταλλίων για την Ελλάδα, συνέβαλαν η Καραβασίλη Αλεξάνδρα, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία -12 ετών και ο Χρυσοβέργης Κωνσταντίνος, επίσης στην κατηγορία -12 ετών, ο οποίος επέστρεψε στο Ατσιπόπουλο με το ασημένιο μετάλλιο.

Τζαγκαράκης, Λουλούδης και Φουρναράκης αγωνίστηκαν σε κατηγορίες με μεγάλο αριθμό ικανότατων ευρωπαίων αθλητών και παρότι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στον στόχο της κατάκτησης ενός μεταλλίου, το γεγονός ότι «πλασαρίστηκαν» στις θέσεις 8-10 αφήνει στους προπονητές τους περιθώρια αισιοδοξίας για την ανάδειξη του ταλέντου τους στο προσεχές μέλλον.

Ο Προπονητής της Ακαδημίας Ρεθύμνου, Β.Συνολάκης, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Το Βαλκανικό στο Μαυροβούνιο ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα αυτού του βεληνεκούς που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε στον αγωνιστικό χώρο καταξιωμένους αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι έχουν κατακτήσει παγκόσμιους τίτλους.

Οργανωτικά και αγωνιστικά τα πάντα κύλησαν άψογα και είμαι πολύ ευχαριστημένος που οι αθλητές μου αποτέλεσαν μέρος όλης αυτής της προσπάθειας, καθώς  η συμμετοχή σε υψηλού επιπέδου εγχώρια και διεθνή πρωταθλήματα δεν αποτελούν παράγοντες που απλώς βελτιώνουν την αθλητική και αγωνιστική συμπεριφορά των αθλητών, αλλά κυρίως συμβάλλουν στην διαμόρφωση ισχυρών χαρακτήρων και πειθαρχημένων παιδιών. Οι εμπειρίες που αποκόμισαν θα τους συνοδεύουν στην πορεία της ζωής τους.

Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές και στους Προπονητές της Εθνικής Ομάδας για τις επιτυχίες τους.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στην Ελληνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου, η οποία αναπτύσσει το άθλημα μας και το διατηρεί σε υψηλό επίπεδο». 

 

Ο Προπονητής του Ατσιποπούλου, Δ. Δημητρόπουλος, δήλωσε τα εξής: «Είμαι ικανοποιημένος τόσο από την προσπάθεια όσο και  από τις επιτυχίες των αθλητών μας. Η διάκριση σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Οι συγκυρίες που συναντάμε σε κάθε πρωτάθλημα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για την αγωνιστική πορεία του κάθε αθλητή στο τουρνουά. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε ψυχραιμία, να επιμένουμε, να δουλεύουμε και να θέτουμε στόχους. Συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα».

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *