Οι προτάσεις της ΕΠΣΗ για τη βιωσιμότητα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις κατέθεσε η ΕΠΣ Ηρακλείου προς τον Υπουργό Επικρατείας, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, την Εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας, αλλά και τις Ενώσεις όλης της χώρας στην προσπάθεια για την βιωσιμότητα των ερασιτεχνικών συλλόγων.

Η επιστολή της ΕΠΣΗ συνοδεύεται από ένα χορηγικό πρόγραμμα και την πρόταση για την δημιουργία ινστιτούτου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι προτάσεις της ΕΠΣΗ έχουν ως εξής:

ΠΡΟΣ:

Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη

Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη

Πρόεδρο ΕΠΟ κ. Βαγγέλη Γραμμένο

Εκτελεστική Επιτροπή ΕΠΟ

Ενώσεις όλης της χώρας

H Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου παρακολουθεί με μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία τις εξελίξεις με την έξαρση του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Αφουγκραζόμαστε την αγωνία των ερασιτεχνικών σωματείων για το μέλλον, γνωρίζοντας ότι ήδη το οικονομικό κομμάτι αποτελεί θηλιά, από την στιγμή που εδώ και πολλά χρόνια έχει σταματήσει κάθε οικονομική επιχορήγηση.

Η ΕΠΣ Ηρακλείου εκφράζοντας την αρχή της επικούρειας, προχωρά ένα βήμα παρακάτω από εκεί που η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Πολιτεία λόγω ίσως και των ειδικών συνθηκών αδυνατούν να βοηθήσουν (οικονομική κρίση-μνημόνια).

Η ΕΠΣ Ηρακλείου δεν μένει στον ψυχρό και στείρο ρόλο που το άρθρο 2 του καταστατικού επιτάσσει και ορίζει την διοργάνωση των τοπικών πρωταθλημάτων, αλλά συνεχίζουμε στα πλαίσια της πολύχρονης και πολύπλευρης προσπάθειας μας να καταθέτουμε προτάσεις και πιθανές λύσεις για το πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα τα ερασιτεχνικά σωματεία, τους ερασιτέχνες παράγοντες και τις Ενώσεις της χώρας, που εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια έχουν να λάβουν την παραμικρή οικονομική βοήθεια από την εκάστοτε πολιτεία.

Η τραγική και κρίσιμη και ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση που θα περιέλθουν οι Ενώσεις και όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, επιβάλλουν από όλους εμάς που αγαπάμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο άμεσες δράσεις και πρωτοβουλίες…

Τα ερασιτεχνικά σωματεία και οι ερασιτέχνες παράγοντες και οι Ενώσεις δεν μπορούν να τελούν σε αναγκαστική ομηρία των φορέων (Υφυπουργείο αθλητισμού – ΕΠΟ κ.τ.λ) αλλά με ουσιαστικές λύσεις και ορθολογικό προγραμματισμό και προτάσεις να προχωρούν σε κανόνες marketing με όραμα και συναίσθημα για να δίνουν λύσεις στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που ένα παραπάνω θα περιέλθουν λόγω της πανδημίας…

Επιβάλλεται ακόμα και ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ, οι Ενώσεις να είναι οικονομικά αυτάρκεις και βιώσιμες, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα χειραγώγησης.

Η ΕΠΣ Ηρακλείου καταθέτει δύο προτάσεις που είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να δώσουν οικονομική ανάσα στα σωματεία, στηρίζοντας παράλληλα από την βάση του το οικοδόμημα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να είναι βιώσιμο στο προσεχές μέλλον. Δύο προτάσεις που και στο παρελθόν έχουμε καταθέσει στις εκάστοτε διοικήσεις της ΕΠΟ αλλά και στους εκάστοτε υφυπουργούς αθλητισμού…

Αυτή την φορά έχοντας την αμέριστη βοήθεια και του ευρωβουλευτή μας και αρχηγού της Εθνικής EURO 2004, Θεόδωρου Ζαγοράκη και άλλων ευρωβουλευτών και την επίσης μεγάλη βοήθεια του Σπύρου Κοκολάκη, εξωτερικού επιστημονικού συνεργάτη, μόνιμου κάτοικου Γενεύης και κατά καιρούς συνεργάτη της UEFA.

Πρόκειται για το Χορηγικό Πρόγραμμα της ΕΠΟ που έχει συντάξει η ΕΠΣΗ για τα Ερασιτεχνικά Σωματεία και τώρα είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ για να υλοποιηθεί αλλά και τον φάκελο για την δημιουργία Ινστιτούτου Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, που έχει παραδοθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, μετά την συνεργασία που είχαμε με τον κ. Σπύρο Κοκολάκη για την δόμηση της συγκεκριμένης πρότασης. Το όραμα του Ινστιτούτου Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου είναι η δημιουργία ενός Ενιαίου Μοντέλου Οργάνωσης, Διοίκησης και Υποστήριξης του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου και στόχος του είναι να διερευνά, να εντοπίζει, να εισηγείται, να σχεδιάζει και να υλοποιεί υποστηρικτικές δράσεις για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο μέσω της ΓΓΑ.

Τις δύο αυτές προτάσεις μπορείτε να τις κατεβάσετε και να τις μελετήσετε, πατώντας στα παρακάτω LINKS

1) ΧΟΡΗΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΣΗ

2) ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου καταθέτει λοιπόν αυτές τις δύο προτάσεις και ζητά την στήριξη της Πολιτείας, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, των αρμόδιων φορέων για να μπορέσουμε όλοι μαζί να εγγυηθούμε την βιωσιμότητα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, των σωματείων, των υποδομών στο προσεχές μέλλον…

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑΚΗΣ

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *