Ο Ισραηλινός Shilon Orr κατέκτησε τον Ψηλορείτη

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν για 7η χρονιά οι Διεθνείς Ορεινοί Αγώνες Ψηλορείτη, «Psiloritis Race», την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στην Κρήτη.

Περισσότεροι από 100 αθλητές, από συνολικά 14 χώρες… έτρεξαν στα βήματα του Δία και κατέκτησαν τα μονοπάτια του Ψηλορείτη. Η αρτιότητα της διοργάνωσης σε συνδυασμό με την συνολική προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων, είχαν σαν αποτέλεσμα να αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλο τον κόσμο που έλαβε μέρος ή που παρακολούθησε τους αγώνες. Οι 7οι Διεθνείς Ορεινοί Αγώνες Ψηλορείτη «Psiloritis Race»  στις 29 Μαΐου 2016 συνδιοργανώνονται  με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, την υποστήριξη των δήμων Ρεθύμνου, Αμαρίου, Ανωγείων και σε συνεργασία με Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους Κρήτης, των οποίων η εθελοντική προσφορά σε όλα τα στάδια και τους τομείς διεξαγωγής των αγώνων είναι καταλυτική.

Ο Ισραηλινός, Shilon Orr με χρόνο 3 ώρες και 46 λεπτά, κατάφερε να εκθρονίσει τον έξι φορές νικητή, Μανώλη Σηφάκη στην μεγάλη διαδρομή των 35 χιλιομέτρων, με τον «Ιπτάμενο» αθλητή από την Κρήτη να τερματίζει στην δεύτερη θέση δύο λεπτά αργότερα. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Wiesinger Roland.

«Την προηγούμενη Κυριακή έτρεξα στην Σαμαριά, που είναι ένας δύσκολος αγώνας. Ο αντίπαλος μου ήταν ανταγωνιστικός, μικρότερος σε ηλικία και πιο ξεκούραστος και στα τελευταία πέντε χιλιόμετρα τον έχασα γιατί με έπιασε κράμπα», ανέφερε μετά τον τερματισμό του ο Μανώλης Σηφάκης που συμπλήρωσε, «Με αθλητές από τις 14 χώρες, δυσκολευόσουν να βρεις κάποιον στη διαδρομή να πεις μια κουβέντα.  Όλοι όσοι συμμετείχαν είναι πρεσβευτές της χώρας μας και σίγουρα έμειναν ικανοποιημένοι και θα πούνε καλά λόγια εκεί που θα πάνε. Επόμενος μου στόχος είναι η Αθήνα και η Κλασική διαδρομή με ελπίδα να κάνω έναν χρόνο κοντά στις δύο ώρες και 40 λεπτά».

Ο νικητής των 35 χιλιομέτρων, Shilon Orr τόνισε με την σειρά του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κερδίσω τον αγώνα του Ψηλορείτη. Ήταν ένας υπέροχος αγώνας και απήλαυσα τόσο την διαδρομή όσο και την καταπληκτική θέα. Του χρόνου θα είμαι σίγουρα ξανά εδώ».

Ικανοποίηση και από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την πετυχημένη διοργάνωση, με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης, Κώστα Δανδουλάκη να αναφέρει: «Κάθε αθλητική εκδήλωση είναι πολύ σημαντική για την Κρήτη. Είναι πολύ καλό για την περιοχή, αλλά και για την υγεία του αθλητισμού να γίνονται τέτοιοι αγώνες με συμμετοχές από τόσες χώρες. Θέλω να συγχαρώ τον διοργανωτή, Ανδρέα Ανδρουλιδάκη αλλά και όσους συνέβαλλαν στην πολύ πετυχημένη και άρτια διοργάνωση».

Τέλος, ο διοργανωτής των Αγώνων «Psiloritis Race» Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά και την 8η διοργάνωση: «Οι εντυπώσεις που εξέφρασαν οι συμμετέχοντες, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα που κάνουμε κάθε χρόνο, προβάλλοντας την Ελλάδα και την Κρήτη σε όλο τον κόσμο. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2017».

Οι πρώτες τριάδες των αγωνισμάτων

35 χιλιόμετρα

1) Shilon Orr

2) Σηφάκης Μανώλης

3) Wiesinger Roland

 

8,5 χιλιόμετρα

1) Panchenko Fedor

2) Σαριδάκη Ελένη

3) Glik Dariusz Darek

 

8,5 χλμ βάδην

1) Δασκαλάκη Νικολέτα

2) Ζαγκλής Άγγελος

3) Βρουχάκης Γιάννης

 

2 χλμ παιδικός αγώνας

1)  Τσικριτζάκη Κυριακή

2) Μουρτζανός Ιωάννης

3) Χριστοδουλάκη Πελαγία

Γιώργος Σταράς

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *