16 Σεπτεμβρίου 2024

Πάλεψε ο Ερμής Ζωνιανών απέναντι στον ποιοτικό Αλμυρό

Καλή αγωνιστική παρουσία είχε ο Ερμής Ζωνιανών στο Γάζι, αλλά δεν απέφυγε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα με 2-0 από τον Αλμυρό.

Η ομάδα του Μανώλη Σουτζή επικράτησε την ποιότητα αρκετών ποδοσφαιριστών της καταφέρνοντας να είναι αποτελεσματική, έναντι στον Ερμή Ζωνιανών ο οποίος σπατάλησε όλες τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Οι «πράσινοι» του Στέλιου Κοζανίδη αγωνίστηκαν στο Ηράκλειο χωρίς τους τραυματίες Λίτσκα, Ξηρό, ενώ στο 33’ έχασαν και τον Γκελοσάνι με τραυματισμό.

Στο 14’ ο Χρήστου «είπε» όχι στον Πιερτζακόμι, με τον πορτιέρο του Ερμή να μπλοκάρει το τετ α τετ του Βακράκου στο 16’ μετά την κάθετη του Πιερτζακόμι. Τελικά, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 20’ με κοντινό πλασέ του Αγαπάκη, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από την εκτέλεση κόρνερ του Κοιλιάρα που σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Ο Ερμής Ζωνιανών ανέβασε την απόδοση του έγινε πιο πιεστικός και είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 36’ αλλά το σουτ του Τουρνάκη έφυγε ελάχιστα από το δεξί δοκάρι του Χανιωτάκη. Καλή επέμβαση του Χρήστου στο 41’ σε εκτέλεση φάουλ του Χαντί.

Στο β’ ημίχρονο ο Ερμής Ζωνιανών μπήκε πιο πιεστικά ζητώντας κόκκινη στο 55’ σε μαρκάρισμα του Κουτάντου πάνω στον Βιτώρο. Την εκτέλεση φάουλ του τελευταίου δεν πρόλαβε ελάχιστα ο Μπαμπουλάκης στο 56’. Δύο λεπτά αργότερα ο Χανιώτακης θα κάνει δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Πλιάτσικα μέσα από την περιοχή, με τους «πράσινους» να είναι ιδιαιτέρως πιεστικοί. Όμως μια στιγμή έντασης στην κερκίδα μεταξύ φιλάθλων των δύο ομάδων φάνηκε να επηρεάζει τους φιλοξενούμενους, η οποία αδράνησαν στο 62’ και ο Άγγελος Καστελιανάκης με υποδειγματικό πλασέ εκμεταλλεύθηκε την σέντρα του Πιερτζακόμι πετυχαίνοντας το 2-0. Ακόμη και εκεί ο Ερμής Ζωνιανών δεν παράτησε το παιχνίδι και με την είσοδο του Ζαχαρία Κωστάκη έγινε ακόμη πιο απειλητικός. Στο 73’ ο Ρουμπάκης μετά από ατομική ενέργεια είδε το σουτ του κοντράρεται από αμυντικούς και να καταλήγει κόρνερ. Μεγάλη ευκαιρία στο ανοικτό γήπεδο για τον Αλμυρό με τον Πιερτζακόμι να σουτάρει άουτ. Στο 88’ ο Ερμής άγγιξε το γκολ αλλά ο Χανιωτάκης έδιωξε εντυπωσιακά την όμορφη κεφαλιά του Κωστάκη, ενώ στο επόμενο λεπτό η νέα κεφαλιά του Σαρρή από την μικρή περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ. Τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τον μαχητικό Ερμή Ζωνιανών στο 91’ αλλά το σουτ του Κωστάκη που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, έδιωξε με δυσκολία ο Χανιωτάκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μισαηλίδης, Μαυρεδάκης (Χανίων), Σιγανός (Λασιθίου).

ΤΑ ΓΚΟΛ: 20’ (Σ) Αγαπάκης, 62’ (Σ) Αγγ. Καστελιανάκης.

ΑΣΙΣΤ: 62’ Πιερτζακόμι.

ΔΟΚΑΡΙ: 20’ Κοιλιάρας.

ΑΛΜΥΡΟΣ (Μανώλης Σουτζής): Χανιωτάκης, Αγαπάκης, Παπαδομιχελάκης, Πιερτζακόμι, Κουτάντος, Χαντί (66’ Νικολακάκης), Τουργαΐδης (11’ λ.τ. Βουϊδάσκης), Γιαλούσης, Κοιλιάρας (66’ Ρέγιες), Βακράκος (46’ Αγγ. Καστελιανάκης), Πατινιώτης (73’ Πακιουφάκης).

ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ (Στέλιος Κοζανίδης): Χρήστου, Ρουμπάκης (81’ Κοζορώνης), Γεμιστός, Σαρρής, Πλιάτσικας, Μπαμπουλάκης, Κεφαλούκος (65’ Κωστάκης), Αριστεινίδης (33’ Σκουτέλης), Γκελοσάνι (33’ λ.τ. Βιτώρος), Τουρνάκης, Κουκούλης.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *