19 Απριλίου 2024

Παίζει κανονικά και νόμιμα ο Μπριλάκης!

Κανονικά έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Θοδωρής Μπριλάκης στο παιχνίδι της πρεμιέρας των μπαράζ πρωταθλητών Κρήτης για την άνοδο στην Γ’ Εθνική, του Ερμή Ζωνιανών στην Σούδα, με τον τοπικό Άρη.
Οι άνθρωποι του Ερμή Ζωνιανών απευθύνθηκαν στην ΕΠΟ, ρωτώντας για το αν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ο κεντρικός αμυντικός και πήραν εγγράφως την απάντηση πως έχει δικαίωμα να χρησιμοποιηθεί. Την μία αγωνιστική της τιμωρίας του, από την αποβολή του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ πέρυσι στην Γ’ Εθνική, ο Μπριλάκης την εξέτισε στο πρώτο φετινό επίσημο παιχνίδι του Ερμή Ζωνιανών για το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ρεθύμνου. Βάσει των τροποποιήσεων που έχουν γίνει στον Πειθαχρικό Κώδικα, οι ποινές μίας χρονιάς εκτίονται την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ανεξαρτήτως κατηγορίας που αγωνίζεται η ομάδα και ιδιότητας που έχει ο ποδοσφαιριστής.
Αναλυτικά, η παράγραφος 6 του άρθρου 9 του Πειθαρχικού Κώδικα, χαρακτηριστικά αναφέρει, «Η ποινή αγωνιστικού αποκλεισμού από αποβολή με κόκκινη κάρτα εκτίεται σε κάθε διοργάνωση πρωταθλήματος ή Κυπέλλου της ίδιας ή της επόμενης περιόδου ανεξάρτητα από τυχόν αλλαγή ιδιότητας του ποδοσφαιριστή, αλλαγή κατηγορίας που αγωνίζεται και αλλαγή διοργανώτριας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει η ομάδα του, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 3 του ΚΑΠ ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων».
Το Άρθρο 37 παράγραφος 3 του ΚΑΠ, αναφέρει επίσης, «Οι ποινές που επιβάλλονται σε πρωταθλήματα υποδομής των ΠΑΕ (Νέων κλπ) εκτίονται μόνο σε αυτά. Ποινές που επιβάλλονται σε επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν εκτίονται σε πρωταθλήματα υποδομής».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *