Πλήρης διαφωνία ΕΣΑΚΕ με παίκτες για την πληρωμή των συμβολαίων τους

Δεν οδήγησε πουθενά η τηλεδιάσκεψη μεταξύ ΕΣΑΚΕ και παικτών αναφορικά με την καταβολή των συμβολαίων τους.

Μία ακόμη τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε στον ΕΣΑΚΕ με σκοπό περισσότερο την ενημέρωση για τις αποφάσεις που φαίνεται πως έχει πάρει η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος.

Η συζήτηση εκτός από τις ομάδες είχε και μέλη του Συνδέσμου Παικτών (Ξανθόπουλος, Μαυροειδής, Γλυνιαδάκης) ενώ τελευταία στιγμή ενημερώθηκε από τον ΕΣΑΚΕ ο Σύνδεσμος Προπονητών να μην λάβει μέρος.

Ουσιαστικά η διακοπή έχει αποφασιστεί και απλά απομένει η απόφαση του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη (δεν συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη) για λήξη της σεζόν για λόγους ανωτέρας βίας.

Η συζήτηση είχε να κάνει μόνο με την αποπληρωμή των παικτών και το ποσοστό των συμβολαίων που θα λάβουν.

Δεν κατέληξαν κάπου πάντως αφού υπήρχε διαφωνία.

Οι ομάδες πρότειναν να δώσουν το 70% των συμβολαίων.

Οι παίκτες ζήτησαν το 80% και να εξοφληθούν στις 31 Αυγούστου ενώ πρότειναν να καταβληθεί το 100% σε συμβόλαια μικρότερα των 20.000 ευρώ συνολικά, αλλά δεν συμφώνησαν όλες οι ομάδες.

Επίσης τόνισαν πως θα έπρεπε να μειωθεί και το ποσοστό στην αμοιβή των ατζέντηδων κάτι στο οποίο συμφώνησαν.

Η πλευρά των ομάδων ανέπτυξε τέλος, πως οι χορηγίες που είχαν συμφωνήσει δεν θα έλθουν εις πέρας λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος με την «χασούρα» να ανέρχεται στο ύψος περίπου του 30%-40%.

Συνεπώς δεν βγήκε κάποια απόφαση σχετικά με την αμοιβή των παικτών και των προπονητών.

Τέλος να θυμίσουμε ότι θα πρέπει να γίνει μία νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει στον ΕΣΑΚΕ να τροποποιήσει το καταστατικό που επιτάσσει ότι ο πρωταθλητής κρίνεται στα playoffs και να τερματιστεί με την υπάρχουσα βαθμολογική κατάσταση ή αν δεν συμφωνήσουν να πάνε στη λύση της ακύρωσης της σεζόν όπως έγινε στην VTB.

Πηγή: gazzetta.gr

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *