16 Σεπτεμβρίου 2024

Ποιος θα πάρει την πρώτη «κούπα»;

Με την αναμέτρηση του Super Cup Ρεθύμνου ξεκινάει πάντα η νέα αγωνιστική σεζόν στα γήπεδα του Ρεθύμνου. Φέτο η διοργάνωση θα γίνει στο γήπεδο Μελιδονίου και η  πρωταθλήτρια Επισκοπή με τον Κυπελλούχο Ερμή Ζωνιανών, θα διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν. Το απόγευμα της Κυριακής στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η σέντρα του αγώνα, όπου θα αναδειχθεί ο Υπεπρωταθλητής για το 2018.

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη ποδοσφαιρική, Ρεθυμνιώτικη γιορτή, όπου οι δύο τροπαιούχοι της περσινής σεζόν θα «μονομαχήσουν» για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος σε αυτήν την αναμέτρηση θα παίξουν μία ομάδα που θα αγωνιστεί σε μεγαλύτερη κατηγορία και μία από την Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ρεθύμνου. Στην πρώτη περίπτωση βρίσκεται η Επισκοπή, η οποία σαν πρωταθλήτρια θα εκπροσωπήσει την πόλη μας στη Γ’ Εθνική κατηγορία, ενώ ο Ερμής Ζωνιανών θα αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα, όντας ένας εκ των διεκδικητών. Πάντως, στην περσινή αναμέτρηση ο ισχυρότερος δεν ήταν εκείνος που κέρδισε και το κύπελλο, μιας και η Επισκοπή είχε επιβληθεί με 3-1 της ΑΕ Μυλοποτάμου.

Όμως, όπως και να έχει δεν παύει να είναι εκείνη το φαβορί, ενώ οι «πράσινοι» θα θελήσουν να διατηρήσουν την παράδοση και να πάρουν εκείνοι τον τίτλο. Πάντως, προϊστορία μεταξύ των δύο διεκδικητών δεν υπάρχει, καθώς δεν έχουν συναντηθεί ποτέ σε αγώνα Super Cup. Οι «κυανόλευκοι» είναι εκείνοι που κατέχουν τους περισσότερους τίτλους, μετρώντας 7 κατακτήσεις, ενώ ο Ερμής έχει 2 τρόπαια. Η Επισκοπή έχει κερδίσει τόσο τον πρώτο αγώνα το 1994, όσο και τον τελευταίο (2017). Ενδιάμεσα έχουν πάρει τον τίτλο το 2000, το 2001, το 2008, το 2011 και το 2016. Παράλληλα, η Μυλοποταμίτικη ομάδα κέρδισε το 2013 και το 2015 τον Ψηλορείτη και την ΑΕΜ, αντίστοιχα.

Εκτός όμως από τα ιστορικά στοιχεία, οι δύο ομάδες βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας, το οποίο σημαίνει πως αμφότερες δε βρίσκονται στο 100%. Για αυτόν τον λόγο το ματς αναμένεται αμφίρροπο, όπως άλλωστε κάθε αγώνας Σούπερ Καπ. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Ραφαήλ Σταυρουλάκης, ενώ βοηθοί θα είναι ο Κωνσταντίνος Καλυβιανάκης και ο Ματθαίος Βαρβαντάκης. Στη θέση του 4ου διαιτητή τοποθετήθηκε ο Γεώργιος Σταυρουλάκης, ενώ οι δύο επιπρόσθετοι βοηθοί είναι οι Γιώργος Δασκαλομαρκάκης και Κωνσταντίνος Κουτάντος.

 

 

9η φορά για την Επισκοπή, 2 στα 2 ο Ερμής

Η Επισκοπή θα βρεθεί για 9η φορά σε αγώνα Σούπερ Καπ, έχοντας το ρεκόρ συμμετοχών αλλά και τροπαίων (7). Φυσικά, θέλει να συνεχίσει το σερί και να γίνει η πρώτη ομάδα που το κατακτά για 3η συνεχόμενη χρονιά, αλλά και να ξεκινήσει με έναν τίτλο τη φετινή προσπάθεια της, που θα της δώσει έξτρα ενέργεια και ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια.

Ο Ερμής Ζωνιανών θα παλέψει για τον 3ο τίτλο Σούπερ Καπ, ενώ να σημειώσουμε πως έχει το απόλυτο με 2/2 κατακτήσεις. Σε αντίθεση με την Επισκοπή δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδια και ουσιαστικά με το αυριανό ματς θα «καλωσορίσει» τη νέα χρονιά, έχοντας όμως παίξει αρκετά φιλικά ματς. Έπειτα από 3 χρόνια επιστρέφει σε αγώνα Σούπερ Καπ μετά το 2015, όπου είχε κερδίσει με 2-0 την ΑΕ Μυλοποτάμου.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *