16 Σεπτεμβρίου 2024

Προς Πειραιά… σαλπάρει η Κρήτη!

Πολλές πιθανότητες έχει να αλλάξει ο καταρτισμός του ομίλου που θα συμμετέχουν οι Κρητικές ομάδες, στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής 2018-19.

Την περυσινή χρονιά στον 8ο όμιλο, όπου είχαν τοποθετηθεί οι Κρητικές ομάδες συνυπήρχαν με τις ομάδες από την ΕΠΣ Αθηνών, αλλά στο επόμενο πρωτάθλημα η ΕΠΟ εξετάζει πολύ σοβαρά την διαφοροποίηση καταρτισμού του ομίλου, που θα συμπεριληφθούν οι ομάδες του νησιού. Πιθανότερο σενάριο φαντάζει οι Κρητικές ομάδες να συμπεριληφθούν στον ίδιο όμιλο με τις ομάδες της ΕΠΣ Πειραιά.

Πρόθεση της ΕΠΟ είναι το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής 2018-19 να διεξαχθεί με 14 ομάδες σε 8 ομίλους, αποφεύγοντας τις μεσοβέζικες λύσεις των 11 ή 12 ομάδων σε κάποιους ομίλους, θεωρώντας πως υποβαθμίζεται ο όμιλος, αφού τα παιχνίδια είναι πολύ λίγα. Παραδοσιακά οι ομάδες του λεκανοπεδίου θέλουν να αποφεύγουν τα πολλά ταξίδια στα νησιά και δη στην Κρήτη και θεωρείται δεδομένο το αίτημα της ΕΠΣ Αθηνών να μην συμπεριληφθούν τα μέλη της στον 8ο όμιλο, όπως είχε γίνει στο προηγούμενο πρωτάθλημα.

Έτσι, όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως οι 7 Κρητικές ομάδες θα τοποθετηθούν στον 8ο όμιλο πιθανότατα με τις 6 ομάδες από την ΕΠΣ Πειραιά, ενώ για να συμπληρωθεί ο αριθμός 14, δεν αποκλείεται να εκπροσωπηθεί και κάποια ομάδα από τις ΕΠΣ Ανατολικής ή ΕΠΣ Δυτικής Αττικής.

 

ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΠΟ ΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥΣ 14 ή 15 ΟΜΑΔΩΝ, ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΧΕΔΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΟΜΙΛΟΥ

Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλάμε για καταρτισμό των ομίλων της Γ’ Εθνικής, αφού ακόμη δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν. Επιθυμία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι να δει και τις 116 ομάδες να δηλώνουν συμμετοχή, κατανέμοντας τις σχεδόν ισόποσα στους 8 ομίλους (4 ομίλους με 14 και άλλους τόσους με 15).

Το δεδομένο είναι πως η Γ’ Εθνική δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε τη σεζόν 2019-20, αφού η επιτροπή πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής της ΕΠΟ δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές, περιμένοντας τις όποιες εξελίξεις από πλευράς κυβέρνησης μετά τα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα με την περιβόητη αναδιάρθρωση. Πράγμα που σημαίνει πως και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής 2018-19 θα διεξαχθεί με τον ίδιο τρόπο με αυτό της σεζόν 2017-18. Δηλαδή, οι 8 πρωταθλητές των ομίλων θα δώσουν αγώνες μπαράζ, διεκδικώντας 4 εισιτήρια ανόδου για την Football League 2019-20. Στα της παραμονής υπολογίζεται και πάλι πως θα πρέπει να υποβιβαστούν συνολικά 56 ομάδες από τους 8 ομίλους της Γ’ Εθνικής, για να αντικατασταθούν τη σεζόν 2019-20 από τους ισάριθμους (56) πρωταθλητές 2018-19 των τοπικών πρωταθλημάτων ΕΠΣ. Όπερ σημαίνει, πως εφόσον οι 8 όμιλοι είναι ισορροπημένοι, από καθένα θα υποβιβάζονται 6-7 ομάδες.

 

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΣΤΙΣ 17 ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΑΘΛΗΤΕΣ

Πιο ξεκάθαρη εικόνα βέβαια θα έχουμε στα μέσα Αυγούστου, όπου και θα έχουν ολοκληρωθεί οι δηλώσεις συμμετοχής. Βάσει του προγραμματισμού και του σκεπτικού της ΕΠΟ φέτος δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα έχουν μέχρι και οι τριταθλητές των Ενώσεων, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 116 ομάδων.

Βάσει των πληροφορίων της «Κ.Ε.», οι ομάδες που παρέμειναν στην Γ’ Εθνική από το περυσινό πρωτάθλημα, όπως και οι πρωταθλητές των ΕΠΣ θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 7 Αυγούστου και μόνο. Από εκεί και πέρα εφόσον υπάρχουν κενά θα κληθούν δευτεραθλήτριες Ενώσεων, να δηλώσουν συμμετοχή ως και την Δευτέρα 13 Αυγούστου. Εφόσον ούτε τότε συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής 2018-19, τότε θα κληθούν οι τριταθλητές Ενώσεων, να δηλώσουν συμμετοχή ως και την Παρασκευή 17 Αυγούστου.

Αμέσως μετά η ΕΠΟ θα προχωρήσει στον καταρτισμό των ομίλων με το πρωτάθλημα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να ξεκινάει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου.

 

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Όπως αποκαλύψαμε οι Κρητικές ομάδες στο νέο πρωτάθλημα, πιθανότατα δεν θα συνυπάρξουν με τις ομάδες της ΕΠΣ Αθηνών, αλλά θα αντλήσουν τους αντιπάλους τους από ΕΠΣ Πειραιά και ίσως ΕΠΣ Ανατολικής ή ΕΠΣ Δυτικής Αττικής. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις 17 ομάδες από το λεκανοπέδιο της Αττικής, που έχουν αρχικά δικαίωμα συμμετοχής στη Γ’ Εθνική 2018-19.

ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (6): Εθνικός, Προοδευτική, Κερατσίνι, Ιωνικός, Ατρόμητος Πειραιά , Αμπελακιακός.

ΕΠΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (3): Αχαρναϊκός, Θύελλα Ραφήνας, Παλληνιακός.

ΕΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (2): Ασπρόπυργος, Μανδραϊκός.

ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ (6): Καλλιθέα, Αιγάλεω, Ηλυσιακός, Άγιος Ιερόθεος, Άγιοι Ανάργυροι, Χαραυγιακός.

Και φυσικά σας υπενθυμίζουμε και τις 7 Κρητικές ομάδες που έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής:

ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (1): Επισκοπή.

ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ (2): ΑΟ Παλαιόχωρας, ΣΥΝΚΑ.

ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (2): Ατσαλένιος, Γιούχτας.

ΕΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ (2): ΟΦ Ιεράπετρας, ΑΕ Νεάπολης.

 

Πηγή: Κρητική Επιθεώρηση

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *