Προς 13 ομάδες η Α’ ΕΠΣΡ, 7 η Β’ Κατηγορία και 14 το Κύπελλο 2022-23

Ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Κατηγορίας, αλλά και του Κυπέλλου Ρεθύμνου για τη σεζόν 2022-2023 και η ΕΠΣ Ρεθύμνου με ανακοίνωση της έκανε γνωστές τις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή. Προς το παρόν… με 11 ομάδες στην Α’ Κατηγορία, αλλά στο βάθος πρωτάθλημα με 13 ομάδες αναμένεται να διεξαχθεί τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, με 7 η Β’ ΕΠΣΡ και με 13 ή 14 το Κύπελλο ΕΠΣΡ. Ως γνωστό Ψηλορείτης και Ασή Γωνιά δεν δήλωσαν καν συμμετοχή, ενώ οι Μέλαμπες επέλεξαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται και πάλι στην Β’ κατηγορία, αν και πρωταθλήτριες την περυσινή χρονιά.

Βάσει της περυσινής προκήρυξης οι ομάδες στην Α’ ΕΠΣΡ θα πρέπει να είναι 14 και για αυτό τον λόγο ως την Δευτέρα έχει ζητηθεί από τις ομάδες της Β’ κατηγορίας να δηλώσουν εφόσον επιθυμούν συμμετοχή στην μεγαλύτερη κατηγορία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Rethymnosports.gr από αυτές τις 5 (Φλόγα Ρουστίκων, ΑΓΟΔΑ/Παναρκαδικός, Λίβας, Γεράκια Γερανίου, Απόλλωνας) καμία δεν προτίθεται να αλλάξει κατηγορία. Έτσι η μπίλια… θα πάει στις 3 ομάδες που υποβιβάστηκαν από την περυσινή Α’ ΕΠΣΡ, με τις πληροφορίες να θέλουν ΟΦ Αρμένων και Αρκάδι Αγγελιανών να είναι θετικές, εν αντιθέσει με την Ε.Α.Π. η οποία προτίθεται να αγωνιστεί στην Β’ κατηγορία. Όπερ σημαίνει πως με την μετακίνηση ΟΦΑ και Αγγελιανών η Α’ ΕΠΣΡ θα διεξαχθεί με 13 ομάδες, η Β’ Κατηγορία με 7, ενώ το Κύπελλο με 14 ομάδες αφού από την στιγμή που το Αρκάδι Αγγελιανών θα αγωνιστεί ξανά στην Α’ ΕΠΣΡ, τότε αυτόματα θα προστεθεί στις άλλες 13 που έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή.

Αναλυτικά, η ενημέρωση της ΕΠΣΡ αναφέρει:

 

«Ολοκληρώθηκαν την 31-8-2022 οι δηλώσεις συμμετοχών για τα πρωταθλήματα Α΄  και Β΄ Κατηγορίας όπως και Κυπέλλου για τη σεζόν 2022-2023.

Στην Α΄ Κατηγορία δήλωσαν συμμετοχή οι εξής Έντεκα (11) ομάδες:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΑΟΝ ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΑΟ ΑΡΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ

ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ

ΑΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ

ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ ΑΟ

ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΓΕΡΑΝΙΟΥ

ΤΑΛΩΣ ΜΕΛΙΔΟΝΙΟΥ

ΔΟΞΑ ΠΛΑΤΑΝΕ

ΑΓΓΣΝ ΦΟΙΝΙΚΑΣ

ΑΟ ΣΠΗΛΙΟΥ

 

Στη Β΄ Κατηγορία δήλωσαν συμμετοχή οι εξής Εννέα (9) ομάδες:

ΑΟ ΜΕΛΑΜΠΩΝ

ΦΛΟΓΑ ΡΟΥΣΤΙΚΩΝ

ΑΓΟΔΑ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

ΑΣ ΛΙΒΑΣ

ΓΕΡΑΚΙΑ ΓΕΡΑΝΙΟΥ

ΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΟΦ ΑΡΜΕΝΩΝ

ΑΡΚΑΔΙ ΑΓΓΕΛΙΑΝΩΝ

ΑΕ ΑΤΣΙΠ-ΠΡΙΝΕ

 

Στο Κύπελλο δήλωσαν συμμετοχή οι εξής Δεκατρείς (13) ομάδες:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΑΟΝ ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΑΟ ΑΡΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ

ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ

ΑΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ

ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ ΑΟ

ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΓΕΡΑΝΙΟΥ

ΤΑΛΩΣ ΜΕΛΙΔΟΝΙΟΥ

ΔΟΞΑ ΠΛΑΤΑΝΕ

ΑΓΓΣΝ ΦΟΙΝΙΚΑΣ

ΑΟ ΣΠΗΛΙΟΥ

ΟΦ ΑΡΜΕΝΩΝ

ΠΑΕ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ Κ19

 

Λόγω του ότι στην προκήρυξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2021-2022 προβλέπεται το πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας 2022-2023 να διεξαχθεί με Δεκατέσσερις (14) ομάδες, ήδη έχουν ερωτηθεί οι ομάδες Β΄ Κατηγορίας αλλά και οι ομάδες που υποβιβάστηκαν σ΄ αυτήν από την Α΄ Κατηγορία περιόδου 2021-2022 ώστε ει δυνατόν να συμπληρωθεί ο αριθμός 14.

Η σειρά προτεραιότητας των σωματείων ορίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την κατάταξη τους στον βαθμολογικό πίνακα της Β΄ Κατηγορίας και έπονται οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Α΄ Κατηγορία 2021-22 και πάλι βάσει της βαθμολογικής τους κατάταξης.

Η κατανομή των ομάδων σε Α, Β κατηγορία αλλά και Κύπελλο θα οριστικοποιηθεί στο Δ.Σ. της ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ την επόμενη εβδομάδα».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *