16 Σεπτεμβρίου 2024

Προ των πυλών ο 1ος αγώνας «Φορτέτζα 2017»

Μία μεγάλη γιορτή της κολύμβησης θα πραγματοποιηθεί αύριο στην παραλία Ρεθύμνου, με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης) και την αρωγή του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου και εθελοντών ιδιωτών να διοργανώνουν τον 1ο Αγώνα Θαλάσσιας Κολύμβησης «Φορτέτζα 2017» (1&2 χιλιομέτρων).

Στις 12.00 αύριο το πρωί θα γίνει η εκκίνηση της πρώτου Θαλάσσιου αγώνα Κολύμβησης που σαν πρωταρχικό στόχο έχει την ανάπτυξη της φυσικής δραστηριότητας των πολιτών μέσα από μαζικές εκδηλώσεις αθλητικής δράσης, την ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι» και την προώθηση των αξιών του τόπου του Ρεθύμνου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άπαντες με ηλικιακό όριο τα 12 χρόνια, ενώ έχουν χωριστεί σε 5 ηλικιακές κατηγορίες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τον κολυμβητικό τους εξοπλισμό και υποχρεωτικά πλαστικό σκουφάκι (άσπρου  ή κίτρινου χρώματος).

Παράλληλα με τον αγώνα ανοικτής θάλασσας θα διεξαχθεί και ο 1ος Αγώνας υποστήριξης στην Ειδική Αγωγή «Κολυμπάμε 90΄λεπτά για την Ειδική Αγωγή» που θα διεξαχθεί την ίδια μέρα στις 17:00-18:30 στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου.

Στόχος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου είναι να αποτελέσει ο αγώνας αυτός μια νέα πρόταση φυσικής δραστηριότητας για όλους τους αθλητές που επιθυμούν να επιδείξουν τις ικανότητές τους και να αποκομίσουν όλες τις θετικές εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε αυτό. Η υλοποίηση του 1ου Αγώνα Θαλάσσιας Κολύμβησης «Φορτέτζα 2017» θα συμβάλει σημαντικά στην προώθηση του αθλήματος  και  του τόπου μας αλλά και στην ανάπτυξη και η εμπέδωση των αξιών και των αρχών του αθλητισμού  και φυσικά στην βελτίωση των αθλητικών ικανοτήτων  και δεξιοτήτων κάθε συμμετέχοντα. Στοιχεία που αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον του αθλήματος και την διοργάνωση. Ταυτόχρονα γίνεται πράξη η ευαισθητοποίηση μέσα από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών απέναντι στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και την ειδική αγωγή.

Παράλληλα, έχει οριστεί η Εκτελεστική Οργανωτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από έμπειρους… του είδους, όπως ο Ανδρέας Τζαγκαράκης (Κριτής – ΝΟΡ), ο Μιχαήλ Λαμπαθάκης (Καθηγητής Φυσικής ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου), ο Κώστας Φιτσανάκης (ΝΟΡ), η Ελένη Στάμαργα (Υποδ/ντρια ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου/Μέλος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  του ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου) και ο Στέφανος Κατσιλιάνος (Κριτής – ΝΟΡ).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
10:30-11:30  Προσέλευση αθλητών/τριων (Παραλία Ρεθύμνου-ΙΚΑΡΟΣ Θαλάσσια Σπορ) / Ολοκλήρωση εγγραφών.
12:00 -12:40 Αγώνας 1000μ.
12:45 Αγώνας 2000μ
15:30 Beach Party – Απονομές

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *