19 Απριλίου 2024

Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Λιονή, στο βάθρο και οι Παναγιωτάκη, Τρουλάκη (video)

Εξαιρετική παρουσία είχε ο ΟΚΑ Αρκάδι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21-22 Απριλίου στην Αριδαία. Το Τμήμα Άρση Βαρών του Ρεθυμνιώτικου συλλόγου συμμετείχε με 6 συνολικά αθλητές, 3 αγόρια και 3 κορίτσια, επιστρέφοντας στο Ρέθυμνο με 3 μετάλλια διαφορετικού χρώματος, που κατέκτησαν οι 3 κοπέλες. Πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε η Χρυσή Λιονή, δευτεραθλήτρια η Εύα Παναγιωτάκη και τριταθλήτρια η Μαρίνα Τρουλλάκη, ενώ αντιστοίχως τα αγόρια Μανούσος Καριεντίδης, Μάνος Λευθεριώτης και Γιώργος Παπαγιαννάκης πλασαρίστηκαν στην πρώτη οκτάδα της κατηγορίας τους. Αυτές οι επιδόσεις έφεραν τον ΟΚΑ Αρκάδι για μία ακόμη χρονιά στις κορυφαίες ομάδες της χώρας, αφού σε επίπεδο Νεανίδων ο Ρεθυμνιώτικος σύλλογος κατετάγη στην 4η θέση της γενικής κατάταξης, με τους Εφήβους να τερματίζουν στην 8η θέση.

ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Η «ΧΡΥΣΗ» ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ ΣΕ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ
Συνέχεια της εντυπωσιακής παρουσίας των τελευταίων ετών για την Χρυσή Λιονή, που αποτελεί χρυσή ελπίδα για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου στο μέλλον. Η νεαρή Ρεθυμνιώτισσα αθλήτρια επιβεβαίωσε και στην Αριδαία την κυριαρχία της και με τα 146 κιλά που σήκωσε (66 στο αρασέ και 80 στο εμπολέ ζετέ), κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε Κορασίδες αλλά και Νεανίδες. Η Χρυσή μάλιστα είχε την 2η καλύτερη επίδοση όλων το κατηγοριών σε όλο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κοριτσιών αν και αγωνίζεται σε ελαφριά κατηγορία, αγγίζοντας το Πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων στην τελευταία της προσπάθεια στην κίνηση εμπολέ ζετέ, με τα 85 κιλά που σήκωσε να είναι μόλις 2 λιγότερα από τα 87 που είναι το ρεκόρ στη συγκεκριμένη σωματική κατηγορία. Αδιαμφισβήτητα το μέλλον της ανήκει και παραμένοντας για μία ακόμη χρονιά στην κορυφή, αποδεικνύει πως τόσο το Πανελλήνιο ρεκόρ όσο και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες δεν θα αργήσουν να έρθουν.

Δείτε στο video την κατηγορία των Κορασίδων στα 58κ-63κ

Δείτε στο video τις απονομές στην κατηγορία των 58κ-63κ

ΒΑΘΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ, ΤΡΟΥΛΛΑΚΗ
Εξαιρετική όμως ήταν η παρουσία και των άλλων δύο κοριτσιών του ΟΚΑ Αρκάδι, ανεβαίνοντας αμφότερες στο βάθρο, σε δεύτερο και τρίτο σκαλί αντίστοιχα. Η Εύα Παναγιωτάκη σήκωσε 102 κιλά στο σύνολο (45 στο αρασέ και 57 στο εμπολέ ζετέ) κατακτώντας την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία 58 κιλών Νεανίδων. Αντιστοίχως την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Μαρίνα Τρουλλάκη στην κατηγορία των 69 κιλών Νεανίδων, με επίδοση 130 κιλά στο σύνολο (60 στο αρασέ και 70 στο εμπολέ ζετέ).

Δείτε στο video την κατηγορία των 69κ.

Δείτε στο video τις απονομές στην κατηγορία των 69κ.

 

ΑΓΓΙΞΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΚΑΡΙΕΝΤΙΔΗΣ, ΣΤΗΝ 8ΑΔΑ ΟΙ ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Συγκινητική προσπάθεια κατέβαλλαν και οι μικτοί γίγαντες του τμήματος Καριεντίδης, Λευθεριώτης και Παπαγιαννάκης, παρότι το πρόγραμμα τους τη φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο λόγω των Πανελληνίων εξετάσεων. Όλοι τους είχαν καλή παρουσία και πλασαρίστηκαν στην πρώτη οκτάδα της κατηγορίας τους, με τον Μανούσο Καριεντίδη να αγγίζει και αυτός το μετάλλιο. Όμως στάθηκε άτυχος και έμεινε στην 4η θέση στην κατηγορία των 69 κιλών, σηκώνοντας 192 κιλά στο σύνολο (86 στο αρασέ και 106 στο εμπολέ ζετέ). Την 6η θέση στην κατηγορία των 85 κιλών κατέλαβε ο Μάνος Λευθεριώτης με επίδοση 165 κιλά στο σύνολο (75 στο αρασέ και 90 στο εμπολέ ζετέ), ενώ ο Γιώργος Παπαγιαννάκης κατετάγη 7ος στην κατηγορία των 77 κιλών, σηκώνοντας 175 κιλά στο σύνολο (80 στο αρασέ και 95 στο εμπολέ ζετέ).

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ
ΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΤ. Θ. ΑΡ. Ζ. ΣΥΝ
Χρυσή Λιονή 63κ. Κ 1η 66 80 146
Εύα Παναγιωτάκη 58κ. Ν 2η 45 57 102
Μαρίνα Τρουλλάκη 69κ. Ν 3η 60 70 130
Μανούσος Καριεντίδης 69κ. 4η 86 106 192
Μάνος Λευθεριώτης 85κ. 6η 75 90 165
Γιώργος Παπαγιαννάκης 77κ. 7η 80 95 175

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *