8 Σεπτεμβρίου 2024

Ρεθυμνιώτικες επιτυχίες στο Πανελλήνιο του Παγκράτιου Άθληματος

Με πολλές διακρίσεις και προκρίσεις στην Εθνική Ομάδα επέστρεψαν από το 21ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος οι Αθλητικοί Σύλλογοι Μαχητικών Τεχνών Νομού Ρεθύμνου.

Αθλητές των συλλόγων του Παναγιώτη Κανακαράκη, του Βαγγέλη Συνολάκη και του Γιάννη Δημητρόπουλου συμμετείχαν στους πανελλήνιους αγώνες, ηλικίας 14-15, 16-17, 18-19, 20+ ετών, που διεξήχθησαν  στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων από την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος (Ε.Ο.Π.Α.) και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Σαββατοκύριακο 02-03 Απριλίου 2016.

Από τα αποτελέσματα των αγώνων προκύπτει το συμπέρασμα ότι επρόκειτο για μια διοργάνωση με κύρια χαρακτηριστικά τον υγιή ανταγωνισμό και το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο αθλητών και αθλητριών. Γεγονός που επιβεβαιώνει την σταθερή ανοδική πορεία που ακολουθεί το αρχαίο ελληνικό άθλημα στη χώρα μας.

Ικανοποίηση και πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των συλλόγων του Ρεθύμνου, καθώς όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα πραγματοποίησαν αξιοπρεπείς εμφανίσεις και οι περισσότεροι κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν στις κατηγορίες τους, κερδίζοντας χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια.
Ακόμα, εξασφάλισαν την πρόκριση τους στην Εθνική Ομάδα Παγκρατίου Αθλήματος και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2016 στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, μέλη της Εθνικής Ομάδας αποτελούν από τον Αθλητικό Σύλλογο Μαχητικών Τεχνών του Παναγιώτη Κανακαράκη οι εξής: Μιχάλης Βόλακας, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Μανώλης Κωστογιάννης, Νίκος Φωτόπουλος, Ναταλία Ποθουλάκη, Ουρανία Μπερβανάκη.

Από την Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου του Βαγγέλη Συνολάκη: οι Βαγγέλης Γ. Συνολάκης, Μιχάλης Γαγάνης.

Μοριοδότηση Αθλητών
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την εισαγωγή των παιδιών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι αθλητές που διακρίθηκαν έχουν δικαίωμα αθλητικής μοριοδότησης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς τα σωματεία τους είναι αναγνωρισμένα και αγωνίστηκαν στην Α’’ Κατηγορία, με τους Συλλόγους που είναι εγγεγραμμένοι στην Γ.Γ.Α. και μοριοδοτούνται σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις.

Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών
Από τον σύλλογο του Π.Κανακαράκη, χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν στην κατηγορία των Ανδρών οι Μιχάλης Βόλακας (+105 κιλά) και Δημήτρης Δημητρόπουλος (κατηγορία έως 78 κιλά). Στην ίδια κατηγορία το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Μανώλης Κωστογιάννης (έως 71 κιλά).
Επίσης, στην κατηγορία των εφήβων 16-17 ετών (70-75 κιλά) ο Νίκος Φωτόπουλος κατέκτησε την 3η θέση.
Στις Νεανιδες 16-17 Ετών η Ουρανία Μπερβανάκη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και δίκαια κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο (έως 68 κιλά). Εξίσου καλή επίδοση σημείωσε η Ναταλία Ποθουλάκη, η οποία κέρδισε το αργυρό μετάλλιο (16-17 ετών, έως 63 κιλά).
Ακόμα, Ποθουλάκη και Μπερβανάκη συμμετείχαν στο αγώνισμα «Παλαίσματα», όπου κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο (κατηγορία νεανίδων).
Στο ίδιο αγώνισμα, χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν Κωστογιάννης-Ποθουλάκη (κατηγορία μεμειγμένη) και Κωστογιάννης-Δημητρόπουλος (κατηγορία ανδρών).

Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου
Την χαρά της κατάκτησης ενός αργυρού, ενός χάλκινου μεταλλίου και δυο 5ων θέσεων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα απολαμβάνουν οι αθλητές του Προπονητή Β.Συνολάκη.
Συγκεκριμένα,  στην κατηγορία παίδων 14-15 ετών (έως 45 κιλά) διακρίθηκε ο Βαγγέλης Συνολάκης, ο οποίος κατέκτησε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο.
Επίσης, διάκριση πέτυχε ο Μιχάλης Γαγάνης, ο οποίος αναδείχτηκε 3ος στην ίδια κατηγορία (έως 66 κιλά).
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κάρολος Καποστάνιο, ο οποίος διακρίθηκε σε μια από τις δυσκολότερες κατηγορίες του πρωταθλήματος. Ο Καποστάνιο κατετάγη τελικά 5ος μετά από δύσκολους αγώνες και ισάξιους αντιπάλους.
Ακόμα, Καποστάνιο και Γαγάνης συμμετείχαν στο αγώνισμα «Παλαίσματα» και κατετάγησαν στην 5η θέση, μετά από καλή εμφάνιση στην ιδιαιτέρως ανταγωνιστική κατηγορία των εφήβων.

Αθλητικός Σύλλογος Ατσιποπούλου
Από τον Αθλητικό Σύλλογο Ατσιποπούλου του Γιάννη Δημητρόπουλου αγωνίστηκαν ο Γιώργος Μοράκης και η Άρτεμις Δημητροπούλου.
Και οι δυο αθλητές πραγματοποίησαν αξιοπρεπείς εμφανίσες και δικαίως διακρίθηκαν.
Στην ανταγωνιστική κατηγορία των παίδων 14-15 ετών ο Μοράκης εμφανίστηκε πολύ καλά προετοιμασμένος και κατετάγη 5ος.
Η Δημητροπούλου αγωνίστηκε στην κατηγορία των γυναικών 20+ ετών και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *