8 Σεπτεμβρίου 2024

Ρυθμική Γυμναστική με Ψαραντώνη

Τα κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής του συλλόγου «Νίκος Καζαντζάκης» και του αγωνιστικού τμήματος του συλλόγου «Κάλλιστος», πριν από μερικές εβδομάδες κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Αθήνα. Στην παρουσίαση του προγράμματος τους τα κορίτσια επέλεξαν το τραγούδι του Ψαραντώνη «Ύμνος στην Κρήτη» και επάξια και αποθεώθηκαν και για την επιλογή τους στο επαναστατικό αυτό τραγούδι.
Την Κυριακή βρέθηκαν στα Ανώγεια, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού σχολείου, παρουσία αυτή τη φορά και του ίδιου του Ψαραντώνη τα «ασημένια» κορίτσια, παρουσίασαν της άσκησης με την οποία κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Τα κορίτσια μαζί με την προπονήτρια τους Φανή Κουσιπέτκου αποθεώθηκαν την Κυριακή από μικρούς και μεγάλους στα Ανώγεια, με τον Ψαραντώνη μάλιστα να τους χαρίζει ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και να δηλώνει συγκινημένος που η μουσική του συνόδευσε στην επιτυχία ένα τόσο απαιτητικό άθλημα.
Στην συνέχεια ο μεγάλος δάσκαλος της λύρας συνοδεία του Γιώργη Βρέντζου στο μαντολίνο και του Γιώργη Νταγιαντά στο λαγούτο αφιέρωσε στις εκλεκτές καλεσμένες μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια του, ανεβάζοντας όπως μόνο αυτός ξέρει το κέφι στα ύψη.
Η βραδιά έκλεισε με τον Αντιδήμαρχο Ανωγείων κ. Βασίλη Σμπώκο να προσφέρει από μια τσάντα με ενθύμια και δώρα του Δήμου προς τα κορίτσια και την προπονήτρια τους.
Ο μαντιναδολόγος Αριστείδης Χαιρέτης λίγο πριν αναχωρήσουν τους αφιέρωσε και μια μαντινάδα: «Αυτό που κάνει άνθρωπος και δε το κάνουν άλλοι,
δάκρυ και χειροκρότημα πηγαίνουν -ε χαλάλι»

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μπαγκέρης
Φώτο – video: Αγγέλα Σκουλά

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *