16 Σεπτεμβρίου 2024

Σήμερα με ΑΕΚ στις 18:00 το Ρέθυμνο Cretan Kings

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, το Ρέθυμνο Cretan Kings υποχρεώθηκε να ανασυνταχθεί, να ξεχάσει την ήττα από το Λαύριο, ώστε να δώσει συνέχεια στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Σήμερα (18.00 – Cosmotesport4) δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ από την φορμαρισμένη και Κυπελλούχο ΑΕΚ, με ζητούμενο μία θετική εικόνα για την επιστροφή της καλής ψυχολογίας.

Τέσσερις ημέρες μετά την ήττα που «πόνεσε», όχι για το καθαυτό αποτέλεσμα, αλλά για τον τρόπο που ήρθε, η Ρεθυμνιώτικη ομάδα έχει μπροστά της μία πολύ μεγάλη πρόκληση. Θα αντιμετωπίσει την «Ένωση» των 12 σερί νικών στο ελληνικό πρωτάθλημα, ούσα η τελευταία ομάδα που μπόρεσε να την κερδίσει. Βέβαια, άπαντες γνωρίζουν πως ένα θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ θα αποτελούσε τεράστια έκπληξη, καθώς το φαβορί είναι σαφώς οι γηπεδούχοι. Πάντως, ο Βαγγέλης Ζιάγκος θα έχει ξανά όλους τους παίκτες του διαθέσιμους, κάνοντας μία αλλαγή στην αποστολή, με τον Ραφαήλ Λαναρά να παίρνει τη θέση του Αλέξανδρου Σπυριδονίδη. Στόχος είναι μία καλή εμφάνιση, που θα επαναφέρει την καλή ψυχολογία στο Ρεθυμνιώτικο «στρατόπεδο», έχοντας (μετά το σημερινό ματς) περίπου 2 εβδομάδες για να προετοιμαστεί ενόψει της πολύ κομβικής συνέχειας, όπου περιλαμβάνονται τα παιχνίδια με Προμηθέα (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Άρη (εκτός), Λάρισα (εντός), Ιωνικό (εκτός).

Από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, μετρώντας συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα σε όλες τις διοργανώσεις, με αποκορύφωμα, φυσικά, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Προμηθέα. Όμως, η προετοιμασία για τον σημερινό αγώνα έγινε μετ’ εμποδίων, μιας και οι Χάρης Γιαννόπουλος και Γιόνας Ματσιούλις απουσίαζαν, λόγω των υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες, ενώ έχει και 5 τραυματίες, αφού εκτός από τους Κιθ Λάνγκφορντ, Κέντρικ Ρέι, Τζεράι Γκραντ και Νίκο Γκίκα, ο Λίνος Χρυσικόπουλος επέστρεψε με ενοχλήσεις στη μέση από το παιχνίδι της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι Ρεθυμνιώτες συνήθως δυσκολεύουν πολύ την ΑΕΚ στο γήπεδο της, αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πανηγυρίσουν κάποιο «διπλό», σε αντίθεση με τη θετική παράδοση που απολαμβάνουν στα μεταξύ τους παιχνίδια στο «Μελίνα Μερκούρη».

Ζιάγκος: «Να προσέξουμε τις επιθςτικές μας κατοχές, τα λάθη και τα ριμπάουντ»
Ο προπονητής, Βαγγέλης Ζιάγκος, αφού αναφέρθηκε αρχικά στην πολύ καλή διαχείριση του αρνητικού αποτελέσματος του Σαββάτου, τόνισε τα σημεία που θα πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του, ώστε να φανούν ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο. «Δε στενοχωριόμαστε για αυτά που διορθώνονται και για αυτά που δεν διορθώνονται. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τους εαυτούς μας. Αυτή η προσέγγιση στη δουλειά μας, στην ομάδα μας, είναι μονόδρομος και με αυτή θα πορευτούμε μέχρι το τέλος. Τα παιδιά διαχειρίστηκαν με επαγγελματισμό και σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα, ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

Τώρα, αντιμετωπίζουμε μία ομάδα υψηλών στόχων, προδιαγραφών και προσδοκιών. Τελείως διαφορετικών στόχων από τους δικούς μας, η οποία διανύει και μία παρατεταμένη περίοδο θετικών αποτελεσμάτων και πολύ καλής ψυχολογίας. Αγωνιστικά, η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που προσεγγίζει το μπάσκετ με ισορροπία και στόχευση σε επίθεση και άμυνα. Το κομμάτι που δώσαμε έμφαση σε αυτό το προπονητικό διήμερο, είναι το να προσέξουμε τις επιθετικές μας κατοχές, απέναντι σε μία ομάδα που ανεβάζει επιθετικά και ψηλά την πίεση της στο μισό γήπεδο, προσπαθώντας να εξωθήσει τον αντίπαλο στο λάθος που θα της δώσει συνθήκες ανοικτού γηπέδου, όπου και είναι πολύ καλοί.

Προφανώς σε ένα τέτοιο παιχνίδι, οι παράγοντες που ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού, όπως είναι τα λάθη και τα ριμπάουντ, είναι δύο στοιχεία που πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *