20 Απριλίου 2024

Σε 10 μέρες τα σπουδαία για τα γήπεδα Σοχώρας, Μισιρίων

Στο Δημαρχείο Ρεθύμνου και στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου βρέθηκε σήμερα μεγάλη ποδοσφαιρική αντιπροσωπεία. Σε συνέχεια της σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί την Τρίτη (23/6) στα γραφεία της ΕΠΣΡ, μέλη της Ρεθυμνιώτικης Ένωσης και εκπρόσωποι των τριών συλλόγων Γ’ Εθνικής συναντήθηκαν με ανθρώπους του Δήμου Ρεθύμνου, συζητώντας τις βελτιώσεις που χρίζουν τα γήπεδα Σοχώρας και Μισιρίων ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Τα δύο κεντρικά γήπεδα της πόλης η αλήθεια είναι πως αντιμετωπίζουν λειτουργικά θέματα τα οποία προβληματίζουν τις ομάδες, οι οποίες με την στήριξη της ΕΠΣΡ είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση με στελέχη του Δήμου Ρεθύμνου. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Άγγελος Μαλλάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού του Δήμου, Δημήτρης Λαχνιδάκης και το μέλος της επιτροπής σταδίου Σοχώρας Μανώλη Καπετανάκη, άκουσαν με προσοχή τα σημαντικά ζητήματα που τους έθιξαν οι εκπρόσωποι των σωματείων Γ’ Εθνικής. Μάλιστα, οι άνθρωποι του Δήμου δεσμεύτηκαν να μελετήσουν όλα τα αιτήματα που κατέθεσαν οι ομάδες που φιλοξενούνται στα γήπεδα Σοχώρας και Μισιρίων και εντός των επόμενων 10 ημερών να υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ τους, για να μιλήσουν διεξοδικά για την επίλυση των εφικτών αιτημάτων.

Την ΕΠΣΡ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Τίτος Χνάρης, ο γ.γ. Γιώργος Δασκαλομαρκάκης, ο Ταμίας Δημήτρης Κουργιαντάκης και ο υπεύθυνος Υποδομών Μπάμπης Μακρυγιάννης. Αντιστοίχως τον Ρεθυμνιακό εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Κώστας Παπαδάκης και οι Ανδρέας Τζαγκαράκης και Γιώργος Ξηράκης, τον ΑΟΝ Αστέρα ο πρόεδρος Νίκος Παπαδάκης και ο Κώστας Μανουσάκης και τον ΑΟ Άρη ο πρόεδρος Μανώλης Βαρούχας.

Στο περιθώριο αυτής της συνάντησης, η ΕΠΣΡ και ο πρόεδρος της Τίτος Χνάρης ζήτησαν από τους εκπροσώπους του Δήμου και συγκεκριμένα τον κ. Λαχνιδάκη το αμέσως επόμενο διάστημα να υπάρξει συνάντηση με τον ίδιο τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη, ώστε να συζητήσουν το θέμα του Ενωσιακού γηπέδου. Η Ρεθυμνιώτικη Ένωση το τελευταίο διάστημα τρέχει… τις επιλογές που έχει για να μην χαθεί η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης (από τον Δεκέμβρη του 2018) για την κατασκευή Ενωσιακού γηπέδου σε κάθε νομό του νησιού. Πρώτη επιλογή αποτελεί η παραχώρηση έκτασης όπου βρίσκεται το γήπεδο Καλονυκτίου, ενώ σε δεύτερο πλάνο είναι η έκταση στους Αρμένους (Παράδεισος).

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι…. ακολουθήστε το Rethymnosports.gr στο Instagram LIKE στο Facebook και στο YouTube

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΙΣΙΡΙΑ

Τα βασικά αιτήματα για το γήπεδο της Σοχώρας ήταν:

1. η τοποθέτηση στεγάστρου στην υφιστάμενη κερκίδα

2. τοποθέτηση λυόμενης κερκίδας χωρητικότητας 200 θέσεων στην βόρεια πλευρά του γηπέδου (στο πέταλο κάτω από την Αντιπεριφέρεια).

3. τοποθέτηση λυόμενου κτίσματος για αποδυτήριο στη νότια πλευρά (δικαστήρια)

4. Βελτίωση ηλεκτροφωτισμού

5. εγκατάσταση συστήματος για να «βρέχεται» ο αγωνιστικός χώρος Αντιστοίχως για το γήπεδο Μισιρίων, ζητήθηκε να επισπευθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή της κερκίδας, αλλά και για την βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *