8 Σεπτεμβρίου 2024

Σπουδαίες επιτυχίες του τμήματος Στίβου του ΟΚΑ Αρκάδι

Με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις έπεσε η αυλαία των αγωνιστικών υποχρεώσεων του τμήματος στίβου του ΟΚΑ Αρκάδι. Ο Ρεθυμνιώτικος σύλλογος επέστρεψε με ένα μετάλλιο, ατομικά ρεκόρ και υψηλές θέσεις από τα Πανελλήνια πρωταθλήματα που διεξήχθησαν σε Χαλκίδα, Τρίκαλα και Λάρισα.

Εξαιρετική παρουσία είχε για μία ακόμα φορά το Αρκάδι, το οποίο συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’ (Νότιος Όμιλος) στη Χαλκίδα με 8 αθλητές και αθλήτριες. Συγκεκριμένα, το «παρών» έδωσαν η Χαρά Χλιαουτάκη, ο Γιώργος Μαμαλάκης, ο Αριστείδης Φετοκάκης, η Μαρία Κλαψινού, η Αλεξάνδρα Βραβορίτη, ο Ανδρέας Παπαγεωργίου, η Ελευθερία Χουρδάκη και η Δέσποινα Νικολακάκη,

Τη μεγαλύτερη επιτυχία την κατέγραψε η Χλιαουτάκη, η οποία τερμάτισε στη 2η θέση στα 300μ. Εμπόδια με επίδοση 47’’42. Η νεαρή αθλήτρια φόρεσε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ λίγο έλειψε να πραγματοποιήσει ρεκόρ συλλόγου. Στα προκριματικά έτρεξε συντηρητικά, παίρνοντας εύκολα την πρόκριση στον τελικό, εκεί όπου είχε εξαιρετικό ρυθμό στα εμπόδια και διεκδίκησε μέχρι τέλους την 1η θέση. Αναμφίβολα η πρόοδος της είναι μεγάλη, μιας και πέρυσι δεν είχε καταφέρει να πάρει μέρος στον τελικό. Επίσης, ο Μαμαλάκης κατέλαβε την 5η θέση στον ακοντισμό με επίδοση 44.27μ., σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ. Να σημειώσουμε ότι στα προκριματικά είχε ρίξει το ακόντιο στα 40.69μ., περνώντας εύκολα στον τελικό, ενώ να προσθέσουμε πως την επόμενη χρονιά θα παραμείνει στην ίδια ηλικιακή κατηγορία, το οποίο σημαίνει πως αναμένεται να πρωταγωνιστήσει. Ακόμη, η ομάδα της σκυταλοδρομίας Παγκορασίδων Α’ κατέλαβε τη 14η θέση, με τις Μαρία Κλαψινού, Ελευθερία Χουρδάκη, Δέσποινα Νικολακάκη και Χαρά Χλιαουτάκη να τερματίζουν σε 41’’92.

Παράλληλα, ο Αριστείδης Φετοκάκης κατετάγη 14ος (40’’41), καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, μιας και προερχόταν από μικροτραυματισμούς, οι οποίες προκλήθηκαν από το ταρτάν του γηπέδου Γάλλου, όπως υποστηρίζει ο Όμιλος. Η Μαρία Κλαψινού πήρε τη 18η θέση (3’22’’89) στα 1000μ., «σπάζοντας» το ατομικό της ρεκόρ, με τη νεαρή (13 ετών) Αλεξάνδρα Βραβορίτη να τερματίζει 20η στην ίδια κούρσα (3’23’’41), αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Την 21η θέση, στο άλμα εις μήκος, κατέλαβε ο Ανδρέας Παπαγεωργίου με 5.24μ., ενώ στην 39η θέση βρέθηκε η Ελευθερία Χουρδάκη στα 150μ. (21’’08). Τέλος, η Δέσποινα Νικολακάκη κατέκτησε την 44η θέση στο ίδιο αγώνισμα με επίδοση 21’’22.

ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ… ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Στις αρχές Ιουλίου διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, με τον ΟΚΑ Αρκάδι να λαμβάνει μέρος με 10 αθλητές και αθλήτριες. Μάλιστα στους Παίδες ο Ρεθυμνιώτικος σύλλογος κατέλαβε την 56η θέση με 11 βαθμούς, ανάμεσα σε πάνω από 300 σωματεία.

Αρχικά, η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4χ400 Παίδων (Ευάγγελος Καζιάλες, Ιωάννης Μαμαλάκης, Αλέξανδρος Λιονής και Νικόλαος Παπουτσιδάκης) κατέκτησε την 8η θέση με 3’30’’94, τρέχοντας εξαιρετικά και κάνοντας παράλληλα ατομικό ρεκόρ.

Ο Αλέξανδρος Λιονής τερμάτισε 14ος στα 800μ. με επίδοση 2’01’’89, η οποία αποτελεί και νέο ατομικό ρεκόρ.

Επίσης, η σκυταλοδρομία 4χ100 Κορασίδων με τις Αγάπη Δραμιτινού, Χαρά Χλιαουτάκη, Μυρτώ Τσιμπισκάκη και Μαρίνα Σταγκουράκη πήραν την 23η θέση με 51’’48. Ο Μαμαλάκης, επίσης, συμμετείχε στα 400μ., πραγματοποιώντας και εκείνος ατομικό ρεκόρ με χρόνο 52’’72. Από την πλευρά της η Μαρίνα Σταγκουράκη έτρεξε στα 100μ., όπου κατέλαβε την 26η θέση με ατομικό ρεκόρ 13’’04, ενώ στα 100μ. με εμπόδια η Χαρά Χλιαουτάκη πήρε την 27η θέση με 16’’92 (ατομικό ρεκόρ). Ο Νικόλαος Παπουτσιδάκης έτρεξε στα 400μ., κάνοντας 52’’79 και τερματίζοντας στην 28η θέση, ενώ ο Ευάγγελος Καζιάλες ολοκλήρωσε τα 800μ. 40ος, με επίδοση 2’10’’31. Στην 44η θέση τερμάτισε η Αγάπη Δραμιτινού στα 200μ. (28’’49), στην 46η θέση ο Μπαρούν Κουμάρ στα 100μ. (12’’02) και στην 48η θέση ο Μιχάλης Δημητράκης στην ίδια κούρσα (12’’12).

ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΜΠΙΚΕΣΚΟΥ

Παράλληλα, στα τέλη Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων, όπου το Αρκάδι εκπροσώπησε η Χριστίνα Μπικέσκου. Η «ερυθρόλευκη» αθλήτρια έτρεξε στα 200μ., όπου με επίδοση 26’’53 κατέλαβε τη 18η θέση στον πρωινό προκριματικό.

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Φυσικά, δε θα μπορούσαν παρά να σκορπίσουν ικανοποίηση οι εμφανίσεις και οι επιδόσεις των αθλητών, με τον έφορο του τμήματος στίβου του Αρκαδίου και τους προπονητές να συγχαίρουν τους αθλητές τους με ανακοίνωση τους: «Ο έφορας του τμήματος Νικόλαος Αλεξάκης, καθώς και οι προπονητές του αγωνιστικού, Κωνσταντίνα Τζωτζινάκη – Μαρία Τσιχλάκη – Γεώργιος Βιζιργιανάκης, μετά από μια κοπιαστική χρονιά με αρκετές επιτυχίες, αλλά και πολλές δυσκολίες, δίνουν τα συγχαρητήρια στα παιδιά για την μεγάλη τους προσπάθεια, τις επιτυχίες όλη την χρονιά και τους εύχονται καλό καλοκαίρι».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *