20 Απριλίου 2024

Στην Επισκοπή ο διατροφολόγος Γιώργος Σμπυράκης

Ο Γιώργο Σμπυράκη είναι ο άνθρωπος που θα πλαισιώσει το team της Επισκοπής για την θέση του διατροφολόγου – διαιτολόγου έτσι ώστε να είναι ο πλέον αρμόδιος για την διατροφή και το πρόγραμμα των αθλητών.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:
«Στον ΑΟ Επισκοπής αφίχθη αυτές τις μέρες ένας επαγγελματίας διατροφολόγος-διαιτολόγος, ο Γιώργος Σμπυράκης ο οποίος κατάγεται από τον τόπο μας. Με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έρχεται να ενταχθεί ως ένας κρίκος στην αλυσίδα του προπονητικού τιμ που έχει να κάνει άμεσα με τον καθημερινό βίο του ποδοσφαιρικού μας τμήματος. Γεννημένος στις 25 Ιουνίου του 1990, ο Γιώργος Σμπυράκης λίγο μετά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τη στρατιωτική του θητεία, έλαβε πανεπιστημιακή μόρφωση ως και το 2014 στις προπτυχιακές Σπουδές πάνω στη διατροφή και Διαιτολογία στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης.
Το… δικό του μετάλλιο βέβαια το κατέκτησε με την αξία του μέσα από το «MSc In Sport and Exercise Nutrition» το Πανεπιστήμιο δηλαδή που εδρεύει στο Λάφμποροου του Ηνωμένου Βασιλείου (ένα διεθνές ίδρυμα το οποίο συγκαταλέγεται στα «Τοπ -4» του κόσμου κατά την τελευταία σεζόν 2017-18!)

Γ. Σμπυράκης: «Θέλω να εφαρμόσω πράγματα που τα πράττουν ελάχιστες ελληνικές ομάδες»
Ο ίδιος μόλις πέρασε την κερκόπορτα του «Θ. Βαρδινογιάννης», τόνισε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση:  «Στην Επισκοπή ήρθα ουσιαστικά για να εφαρμόσω τις δικές μου γνώσεις τις οποίες έχω λάβει από το εξωτερικό οι οποίες δεν εφαρμόζονται σε πολλές ελληνικές ομάδες… Βέβαια χαίρομαι ένα παραπάνω που ήρθα στην Επισκοπή καθώς κατάγομαι από την γύρω περιοχή (Ασή Γωνιά).

Το περιβάλλον στην ομάδα και όλο το προπονητικό τιμ με υποδέχθηκαν πολύ θερμά και ξεκινήσαμε αμέσως τη δουλειά. Ήδη έχουμε ακολουθήσει ένα πρόγραμμα και θεωρώ ότι, πολύ σύντομα και οι ίδιοι οι παίκτες αλλά και όλο το σταφ θα αντιληφθούν τη σημασία που πρέπει να παίζει η διατροφή στην απόδοση αλλά και στην όλη λειτουργία του οργανισμού μας, ένα παραπάνω στους αθλητές.
Έχουμε μέχρι στιγμής μια άψογη συνεργασία με το προπονητικό τιμ κι έτσι πιστεύω ότι θα πάει η συνέχεια…»

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *