25 Απριλίου 2024

Στις 14 Ιουλίου ο «4ος Δρόμου Λούης Τίκας»

Για 4η χρονιά ο Σ.Δ.Υ.Ρ. και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λούτρας με την υποστήριξη του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνης της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων και της Ε.Λ.Μ.Ε Ρεθύμνου, διοργανώνουν την Κυριακή 14 Ιουλίου τον αγώνα δρόμου «Λούης Τίκας».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι…. ακολουθήστε το Rethymnosports.gr στο Facebook στο Instagram και στο YouTube

«Προκήρυξη «4ου Δρόμου Λούη Τίκα»
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου (Σ.Δ.Υ.Ρ.) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λούτρας με την υποστήριξη του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνης της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων και της Ε.Λ.Μ.Ε Ρεθύμνου προκηρύσσουν τον «4ο Δρόμο Λούη Τίκα».

Σκοπός διοργάνωσης: Πρόκειται για αγώνα μνήμης και τιμής στο άξιο τέκνο της Λούτρας Ρεθύμνου που για χρόνια έμεινε στην λήθη, ενώ πράγματι έπρεπε να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα, δείχνοντας σε όλους μας τους λόγους για τους οποίους αξίζει κάποιος να ζει. Το μήνυμα που άφησε ως παρακαταθήκη ο Ρεθεμνιώτης αγωνιστής Ηλίας Σπαντιδάκης (Λούης Τίκας στην Αμερική), πρωτεργάτης του αγώνα των ανθρακωρύχων στην Αμερική για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και αξιοπρεπή ζωή, για τους ίδιους και τα παιδιά τους, είναι το ακόλουθο: «Την ιστορία αξίζει να τη μελετάμε, επειδή ακριβώς επαναλαμβάνεται. Τα γεγονότα του παρελθόντος μάς δίνουν το μήνυμα για το πώς πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε στο παρόν και το μέλλον».

Πέραν αυτού, στόχος αυτού του αγώνα είναι να περάσει προς όλους τους συμπολίτες μας – ανεξάρτητα από την ηλικία τους – το μήνυμα της συμμετοχής σε αθλητικές δράσεις και ειδικά σε αθλητικές δράσεις που αναδεικνύουν, μέσω του αθλητισμού, την πλούσια ενδοχώρα, την ιστορικότητα και τη φυσική ομορφιά του Δήμου Ρεθύμνου.

Πρόγραμμα διοργάνωσης: περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 10.000 μέτρων σε δημόσιο δρόμο.

Ημέρα διεξαγωγής: Κυριακή 14 Ιουλίου 2019.

Ώρα εκκίνησης: 18:30 μ.μ.

Σημείο εκκίνησης: Ιερή Μονή Αρκαδίου.
Σημείο τερματισμού: Λούτρα Ρεθύμνου (συγκεκριμένα η οικία στην οποία γεννήθηκε ο Λούης Τίκας).

Διαδρομή: Αρκάδι, Αμνάτος, Κυριάννα, Λούτρα.

Ώρα εμπρόθεσμου τερματισμού τελευταίου αθλητή: 20:00 μ.μ.

Έπαθλα: Σε κάθε δρομέα που θα τερματίσει θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο. Απονομή κυπέλλων θα γίνει στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες.

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν.

Υπεύθυνος διοργάνωσης: Γιώργος Κανακάκης (τηλ. 6940254947).

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα θα ακολουθήσουν οι απονομές και το κέρασμα των αθλητών και των συντελεστών στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λούτρας.

Δηλώσεις Συμμετοχής Αθλητών
Για την εγγραφή σας στείλτε μας ένα απλό μήνυμα μέχρι και την Παρασκευη 12 Ιουλίου 2019 στο sdyrethymnou@gmail.com με τα προσωπικά σας στοιχεία: ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο, σύλλογο για τον οποίο τρέχετε,

Υγειονομική κάλυψη
Σε κάθε περίπτωση όλοι-ες οι αγωνιζόμενοι-ες συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων Δρόμου της διοργάνωσης, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και μετά από αυτόν, τα οποία οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τον κάθε συμμετέχοντα, διότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με ατομική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους, και αυτό πιστοποιείται, υπογράφοντας τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση την ώρα παραλαβής του πακέτου συμμετοχής τους από τη γραμματεία των αγώνων.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων, προσωπικό Ιατρικών Υπηρεσιών και Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης – τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής – για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου και επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Μεταφορά Αθλητών
Λεωφορειο θα αναχωρήσει απο την Μαρίνα Ρεθύμνου την ημέρα του αγώνα στις 16:00μ.μ κάνοντας μια στάση στο χωριο Λούτρα οπου θα παραλάβει και τους υπόλοιπους δρομείς και στις 16:30μ.μ θα αναχωρήσει για την Μονη Αρκαδίου οπου θα γίνει η παραλαβή του υλικού και θα δωθει η εκκίνηση του αγώνα στις 18:30 μ.μ..

Όροι Αγώνων
Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν ότι η συμμετοχή τους στις διαδρομές μπορεί να περιλαμβάνει κινδύνους ατυχημάτων, προσωπικού τραυματισμού και απώλειας ή ζημίας περιουσιακών στοιχείων. Αποδέχονται ότι οι Διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα, βλάβη της υγείας τους ή τραυματισμό που μπορεί να υποστούν κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης ή μετά το πέρας αυτής. Φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη της συμμετοχής τους και οποιουδήποτε συμβάντος και παραιτούνται από κάθε απαίτηση εναντίον των Διοργανωτών και όλων των εμπλεκομένων για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία. Κατανοούν και έχουν εξετάσει και αξιολογήσει τη φύση, το εύρος και την έκταση των σχετικών κινδύνων και επιλέγουν εθελοντικά και ελεύθερα να αναλάβουν τους εν λόγω κινδύνους. Επιπλέον συμφωνούν να συμμορφώνονται με τις εύλογες οδηγίες και υποδείξεις των υπευθύνων της Εκδήλωσης κατά την εξέλιξη της. Επίσης, βεβαιώνουν ότι οι Διοργανωτές δεν έχουν κάνει καμία δήλωση σχετικά με την καταλληλότητα, την κατάσταση ή την ασφάλεια των διαδρομών.

Οι συμμετέχοντες κατανοούν ότι οι Διοργανωτές διατηρούν δικαίωμα να δημοσιεύσουν φωτογραφίες, φίλμς και βίντεο καθώς και τυχόν δηλώσεις τους, προφορικές ή γραπτές, από τη συμμετοχή τους στην Εκδήλωση και δηλώνουν ότι συναινούν και επιτρέπουν να χρησιμοποιηθεί το όνομά τους και η φωτογραφία τους από τους Διοργανωτές προς το σκοπό επικοινωνίας, παρουσίασης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών τους ή για κάθε συναφή σκοπό.

Οι συμμετέχοντες πάντως είναι ενήμεροι ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να ζητήσουν την εντός ευλόγου χρόνου διακοπή της χρήσης του σχετικού με την εικόνα τους υλικού, δηλώνοντας την επιθυμία τους αυτή στους Διοργανωτές.

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν ότι η κυριότητα και τα πάσης φύσεως δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί του πρωτογενούς και του παράγωγου φωτογραφικού ή/και ηχητικού ή/και οπτικού ή/και οπτικοακουστικού υλικού ανήκουν και θα συνεχίσουν να ανήκουν στους Διοργανωτές.

Κάθε συμμετέχων ενημερώνεται με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση ότι τα προσωπικά του δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν από τους Διοργανωτές ως υπεύθυνους για την επεξεργασία τους μέσω αυτοματοποιημένων ή μη αυτοματοποιημένων μέσων, για το σκοπό για τον οποίο συλλέγονται, ήτοι τη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Οι Διοργανωτές δύνανται να διαβιβάζουν τα εν λόγω δεδομένα σε τρίτη εταιρεία (εκτελούσα την επεξεργασία) για τη διενέργεια της ως άνω επεξεργασίας για λογαριασμό τους και σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες εντολές τους. Σε κάθε περίπτωση, τα προσωπικά στοιχεία θα τηρηθούν σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο για τα προσωπικά δεδομένα και κάθε συμμετέχων έχει, σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν και τα οποία αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τους Διοργανωτές ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο κατά τα ανωτέρω, καθ’ όλη την διάρκεια της επεξεργασίας όλα τα εκ του νόμου δικαιώματα του: (α) να υποβάλει γραπτό αίτημα στους Διοργανωτές για (i) πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα, (ii) διόρθωση των προσωπικών του δεδομένων, (iii) μερική ή ολική διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων, (iv) περιορισμό, αντίταξη/εναντίωση στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων, (v) φορητότητα των προσωπικών του δεδομένων, (vi) ανάκληση της συγκατάθεσής του αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, όπου έχει δοθεί συγκατάθεση και (β) να υποβάλλει καταγγελία ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εάν θεωρεί ότι η επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων δεν είναι σύννομη. Τα ως άνω δεδομένα οι Διοργανωτές θα τα διατηρούν για ένα χρόνο από τη λήξη της εκδήλωσης διαβεβαιώνοντας πως αυτά δεν θα τα διαβιβάζουν σε τρίτους και λαμβάνουν τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία τους από αθέμιτη πρόσβαση και επεξεργασία. Επίσης κάθε συμμετέχων ενημερώνεται ότι τα στοιχεία επικοινωνίας των συμμετεχόντων που θα συλλεγούν εξαιτίας της εκδήλωσης θα διατηρούν και δύνανται να χρησιμοποιήσουν οι Διοργανωτές για τον σκοπό της ενημέρωσης των συμμετεχόντων τόσο για παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον όσο και για τις λοιπές διαφημιστικές ενέργειες και τα προϊόντα και υπηρεσίες τους, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 3 του ν. 3471/2006, εφόσον και για όσο διάστημα ο συμμετέχων δεν αντιτίθεται στην εν λόγω λήψη τέτοιων ενημερώσεων.

Οι συμμετέχοντες-ουσες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε χρόνο κάτω της 1ωρας και 30 λεπτών . Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Παραλαβή πακέτων συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση
Στην υπεύθυνη δήλωση, που θα υπογράφει κατά την παραλαβή του πακέτου, ο συμμετέχων θα βεβαιώνει ότι διάβασε την προκήρυξη, ότι συμφωνεί με όλα όσα αναφέρονται σε αυτή και ειδικά με τους όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων και θα πιστοποιεί την καλή του υγεία.

1 Σχόλιο

  1. ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ

    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΝΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗ! ΛΕΩ ΝΑ ΕΡΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ,ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΩ.!!

    Απάντηση

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *