18 Απριλίου 2024

Στις 23/2 πηγαίνει η πρεμιέρα των πλέι οφ και πλέι άουτ στην Γ’ Εθνική!

Ολοταχώς για τις 23 Φεβρουαρίου πηγαίνει η έναρξη των πλέι οφ και πλέι άουτ στον Κρητικό Όμιλο της Γ’ Εθνικής, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Rethymnosports.gr όλα δείχνουν πως η περίοδος αδράνειας των ομάδων του νησιού θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού η αρχική εκτίμηση για 9 ή 16 του μήνα, πάει ακόμη πιο πίσω. Η πιθανότερη έναρξη τόσο των πλέι οφ όσο και των πλέι άουτ προσδιορίζεται για την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, με τις 9 ομάδες του νησιού να συμπληρώνουν ένα ολόκληρο μήνα χωρίς δράση.

Είχαμε αναφερθεί και στο ρεπορτάζ πριν από 10 ημέρες, πως η διαδικασία της επικύρωσης της βαθμολογίας του 8ου ομίλου μετά από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας είναι χρονοβόρα και καθυστερεί λόγω της κλασικής γραφειοκρατίας της Ελλάδας. Μεθαύριο Πέμπτη (6/2) αναμένεται να περάσουν τα Φ.Α. της τελευταίας αγωνιστικής από τα δικαιοδοτικά όργανα για τυχόν παραπτώματα που έχουν υποπέσει οι ομάδες και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η επικύρωση της βαθμολογίας, αλλά να γίνει και η κλήρωση για πλέι οφ και πλέι άουτ.

Αναφορικά με την ιδιαιτέρως πιθανή μετάθεση της έναρξης πλέι οφ και πλέι άουτ για τις 23/2, σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που έχει εξασφαλίσει το Rethymnosports.gr υπάρχουν πρακτικοί αλλά και ουσιαστικοί λόγοι για την επεκτεινόμενη καθυστέρηση. Πρόθεση της ΕΠΟ είναι να ολοκληρωθούν και οι 8 όμιλοι στις 29 Μαρτίου, ώστε οι πρωταθλητές των ομίλων να ξεκινήσουν από την ίδια βάση και τους ίδιους όρους στα μπαράζ όπου θα κριθεί η άνοδος στην Football League.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 23/2 ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ

Ρίχνοντας μία ματιά στο πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η Ομοσπονδία στην επίσημη ιστοσελίδα της, μπορούμε να διακρίνουμε δύο πράγματα. Πρώτον πως στους 7 πρώτους ομίλους η τελευταία αγωνιστική είναι προγραμματισμένη να παιχθεί στις 29 Μαρτίου, κάτι που επιθυμούν να γίνουν και στον όμιλο Κρήτης. Στον 8ο όμιλο λοιπόν, όπου έχουν τοποθετηθεί οι ομάδες του νησιού στα πλέι οφ θα διεξαχθούν 6 αγωνιστικές μεταξύ των 4 πρώτων ομάδων της κανονικής διάρκειας (Επισκοπή, Γιούχτας, Ηρόδοτος, Πανακρωτηριακός). Το δεύτερο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε μελετώντας το αγωνιστικό πρόγραμμα των 7 ομίλων είναι πως η 1η από τις 6 τελευταίας αγωνιστικές έχει οριστεί σε όλους τους ομίλους να διεξαχθεί στις 23 Φεβρουαρίου. Πράγμα που σημαίνει πως κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και για τον Κρητικό όμιλο, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται έστω και ανεπίσημα από την ΕΠΟ.

Το δεδομένο είναι πως η ΕΠΟ δεν προτίθεται να ξεκινήσει πιο νωρίς τα πλέι άουτ που θα έχουν περισσότερες αγωνιστικές από τα πλέι οφ (10), αφού εκεί βρίσκονται 5 ομάδες, οι ΑΟΑΝ, ΠΟΑ, ΣΥΝΚΑ, Πόρος και Ρεθυμνιακός. Έτσι και τα πλέι άουτ θα κάνουν πρεμιέρα στις 23 Φεβρουαρίου, αφού για αυτά δεν υπάρχει κάποια δέσμευση, με τις πληροφορίες να θέλουν την διαδικασία για την αποφυγή του υποβιβασμού να τελειώνει αργότερα από τις 29 Μαρτίου. Πράγμα που σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν εμβόλιμες αγωνιστικές (Τετάρτη), αλλά όλες οι αγωνιστικές θα διεξαχθούν ημέρα Κυριακή.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *