8 Σεπτεμβρίου 2024

Στις 6 Σεπτεμβρίου η σέντρα στην Γ’ Εθνική

Οριστικά στις 6 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, το οποίο θα έχει διπλή Ρεθυμνιώτικη εκπροσώπηση, με Επισκοπή και Ερμή Ζωνιανών. Αυτό πρόεκυψε από την δημοσιοποίηση της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος που έκανε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην επίσημη ιστοσελίδα της.
Βάσει της προκήρυξης φαίνεται το φετινό πρωτάθλημα να ξεκινήσει πιο νωρίς από ποτέ, αφού ποτέ δεν έχει γίνει η σέντρα τόσο νωρίς στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Οι ομάδες έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή ως την Τετάρτη 5 Αυγούστου, με το παράβολο συμμετοχής να έχει οριστεί στα 500 ευρώ.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ
Παρακάτω σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα άρθρα της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, όπως ανακοινώθηκαν:

Άρθρο 3: Δήλωση Συμμετοχής / Έναρξη
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) ομίλους. Οι Ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως την Τετάρτη 05 Αυγούστου 2015 και ώρα 16:00, Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στις ομάδες, μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Η Δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο των πεντακοσίων (500) ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία Ομάδες, που δικαιούνται συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, δεν λάβουν μέρος δεν αναπληρώνονται για κανένα λόγο και η Ε.Π.Ο., διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ανάλογα το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων.
Ως ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται η Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου 2015.

Άρθρο 8. Προπονητές
Όλα τα σωματεία, υποχρεούνται να συνάψουν σύμβαση με προπονητή – προπονητές διπλωματούχους U.E.F.A. / Ε.Π.Ο., σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 του Κανονισμού Προπονητών. Για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2015/2016 υποχρεωτικά θεωρούνται για μεν τους πρώτους προπονητές το πιστοποιητικό UEFA A και για τους, τυχόν, βοηθούς προπονητές το πιστοποιητικό UEFA B, τουλάχιστον.
Οι προπονητές θα φέρουν την Ειδική Ταυτότητα και το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδει η Ε.Π.Ο..
Η σύμβαση αυτή, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., πρέπει να κατατεθεί στην Επιτροπή Πρωταθλήματος δέκα (10), τουλάχιστον, ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Σε κάθε, τυχόν, αλλαγή προπονητή τα ανωτέρω έγγραφα θα πρέπει να κατατίθενται στην Ε.Π.Ο. εντός δέκα πέντε (15) ημερών, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις.

Άρθρο 9. Ποδοσφαιριστές
Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.
Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση επτά (7) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.
Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τριών (3) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2015-2016 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από 01.01.1983.

Άρθρο 10. Ομάδες Υποδομής
Όλα τα Σωματεία υποχρεούνται να συμμετάσχουν, με την ανάλογη ομάδα, στο Πρωτάθλημα Υποδομών της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν.
Το Σωματείο υποχρεούται, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας , να υποβάλει στην Ε.Π.Ο. (υπόψη της Επιτροπής Γ΄ Εθνικής) αντίγραφο της Δήλωσης Συμμετοχής στο ως άνω πρωτάθλημα.
Σε περίπτωση που δεν συμμετάσχει πλήρως, ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή, στα πρωταθλήματα υποδομής της Ε.Π.Σ. απαγορεύεται η συμμετοχή του, με όλες τις προβλεπόμενες κυρώσεις, στους αγώνες πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, έως την συμμόρφωσή του με την παραπάνω υποχρέωσή του, εκτός εάν δεν διεξάγει ανάλογα Πρωταθλήματα η Ε.Π.Σ..
Η Επιτροπή Γ΄ Εθνικής έχει το δικαίωμα να ζητεί, όποτε αυτή κρίνει απαραίτητο, επίσημη ενημέρωση από τις Ε.Π.Σ. για το θέμα.

Άρθρο 13. Προβιβασμός – Υποβιβασμός
Θέματα υποβιβασμού ομάδων στα Πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ. και προβιβασμού ομάδων στη Γ΄ Εθνική θα οριστικοποιηθούν από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., με εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, σε εύλογο χρόνο και πάντα πριν από την έναρξη του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2015/2016.
Οι Ε.Π.Σ. είναι υποχρεωμένες να υποδείξουν στην Ε.Π.Ο. τον Πρωταθλητή/ές τους έως τις 29.04.2016, για την συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. για τον προβιβασμό στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.

Άρθρο 14. Καταρτισμός Ομίλων
Οι όμιλοι του πρωταθλήματος θα συγκροτηθούν με γεωγραφικά κριτήρια όπου αυτό είναι εφικτό. Αν ο αριθμός των ομάδων μιας Ένωσης είναι μεγαλύτερος από τέσσερις αυτές θα κατανεμηθούν, εάν απαιτείται, είτε με δική τους επιθυμία, είτε με κλήρωση σε περισσότερους του ενός ομίλους.

Ο ΠΙΘΑΝΟΣ 4ος ΟΜΙΛΟΣ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
4ος όμιλος (15 ή 16 ομάδες)
ΟΦΗ
Άλιμος (υποβιβάστηκε)
Φωστήρας (υποβιβάστηκε)
Επισκοπή (υποβιβάστηκε)
Ιωνικός
Εθνικός Πειραιά
Αστέρας Βάρης
Γλυφάδα
Τριγλία Ραφήνας
ΠΑΟ Κρουσώνα
Ηλυσιακός
Ηράκλειο (προβιβάστηκε)
Κανάρης Νενήτων προβιβάστηκε)
Ιαλυσός (προβιβάστηκε)
Ερμής Ζωνιανών (προβιβάστηκε)
Εργοτέλης (;)

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *