Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης ο Νίκος Προβιάς

Ο Ρεθυμνιώτης Νίκος Προβιάς επιλέγει ως υπεύθυνος για το αγώνισμα των κρίκων από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία γυμναστικής: για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Montpellier (FRA) που θα διεξαχθεί 15-19 Απριλίου. Αυτό είναι το 13ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για τον Νίκο Προβιά που είναι ρέκορντμαν συμμετοχών σε Ευρωπαϊκά – Παγκόσμια και Ολυμπιακούς αγώνες.
Για το 2015 ο Προβιάς έχει επιλεγεί για τους ευρωπαϊκούς αγώνες που θα γίνουν το επόμενο καλοκαίρι στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ως τεχνικός επιτετραμμένος και υπεύθυνος για το αγώνισμα της Ενόργανης Γυμναστικής.
Επίσης έχει επιλεγεί από την παγκόσμια ομοσπονδία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 της Γλασκόβης ως υπεύθυνος των κρίκων. Για τον Ρεθυμνιώτη κριτή θα είναι η 10η φορά που θα συμμετάσχει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και η δεύτερη που η παγκόσμια ομοσπονδία τον επιλέγει ως υπεύθυνο οργάνου. Συνολικά επιλέγονται έξι άτομα από ολόκληρο τον κόσμο.
Με το εθνόσημο θα αγωνιστούν στη γαλλική πόλη οι Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Κοσμίδης, Λευτέρης Πετρούνιας, Δημήτρης Μαρκούσης, Νίκος Ηλιόπουλος, Βασίλης Κόλλιας στην κατηγορία των ανδρών και οι Βάσω Μιλλούση, Αργυρώ Αφράτη, Βάλια Πλυτά, Μαρία Σίμου στην κατηγορία των γυναικών.
Στους άνδρες, η πρόκριση στους τελικούς των αγαπημένων οργάνων τους και κατόπιν η διεκδίκηση ενός μεταλλίου θα είναι ο αντικειμενικός στόχος για τον Λευτέρη Κοσμίδη στις ασκήσεις εδάφους, για τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, αλλά και για τον Βλάση Μάρα στο μονόζυγο, όργανο στο οποίο είναι ο πολυνίκης του θεσμού με πέντε ευρωπαϊκούς τίτλους.
Μαζί τους, θα πάρουν μέρος ο Νίκος Ηλιόπουλος, που θα αγωνιστεί και στα έξι όργανα έχοντας ισχυρές πιθανότητες να προκριθεί στην 24άδα των φιναλίστ του σύνθετου ατομικού, ενώ διαθέτει ελπίδες διάκρισης και στο δίζυγο, ο Δημήτρης Μαρκούσης, ο οποίος έχει ένα πρόγραμμα αξιώσεων στο έδαφος, καθώς και ο Βασίλης Κόλλιας, που θα αγωνιστεί στον πλάγιο ίππο παίρνοντας το «βάπτισμα του πυρός» με την Εθνική ανδρών.
Στις γυναίκες, οι ελπίδες διάκρισης επικεντρώνονται στη Βάσω Μιλλούση, η οποία θα κυνηγήσει για άλλη μια φορά στη δοκό ισορροπίας το μετάλλιο που λείπει από την συλλογή της, ενώ θα αγωνιστεί και στους ασύμμετρους ζυγούς. Στα ίδια δύο όργανα θα πάρει μέρος και η Βάλια Πλυτά (ασύμμετροι ζυγοί και δοκός ισορροπίας), έχοντας ετοιμάσει ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών στο πρώτο από αυτά.
Η πρωτοεμφανιζόμενη στο θεσμό Αργυρώ Αφράτη έχει μεγάλες προσδοκίες στις ασκήσεις εδάφους και στο άλμα, ενώ αναμένεται να αγωνιστεί και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού, όπως άλλωστε και η Μαρία Σίμου, που συμπληρώνει την ελληνική τετράδα.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *