19 Απριλίου 2024

Τέλος εποχής… για ΝΟΡ και Φιτσανάκη!

Τέλος εποχής για τον Κώστα Φιτσανάκη και το Ναυτικό Όμιλο Ρεθύμνου, αφού μετά από 15 χρόνια οι δρόμοι τους χωρίζουν… Το τριήμερο 26-28 Ιουλίου ο ΝΟΡ έδωσε τα τελευταία επίσημα παιχνίδια του με τον 38χρόνο επιτυχημένο τεχνικό στον πάγκο του. Από χθες και επίσημα ανήκει στον Εθνικό Πειραιά, ο οποίος ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ηρακλειώτη τεχνικό. Πλέον ο ΝΟ Ρεθύμνου είναι έτοιμος να αλλάξει σελίδα, αναζητώντας την διάδοχη κατάσταση στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, μετά από μια δεκαπενταετία όπου η ομάδα είχε πάμπολλες επιτυχίες.

Με την κατάκτηση της 5ης θέσης στην Ελλάδα με το τμήμα νεανίδων έκλεισε όμορφα αυτή η 15ετία, αφού στο ΝΟΡ βρισκόταν από το 2004 σαν παίκτης στην Β’ Εθνική. Το 2005 αγωνίστηκε στην Α2, εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία και έκανε κάποιες προπονήσεις σε τμήματα υποδομών του συλλόγου, και τη σεζόν 2006-07 ανέλαβε το μίνι παίδων. Το καλοκαίρι του 2007 αποχωρεί ο Γιάννης Ζαγουράκης και η διοίκηση της ομάδας δίνει τα κλειδιά του συλλόγου στον Κώστα Φιτσανάκη. Άγνωστος τότε… αλλά μέσα από την σκληρή δουλειά, την επιμονή, το ταλέντο και τη διορατικότητα του, κατάφερε να χτίσει τη σημερινή αυτοκρατορία του ΝΟΡ. Με πρόχειρους υπολογισμούς κάθισε περί τα 800 παιχνίδια στον πάγκο του ΝΟΡ σε όλα τα τμήματα, καταγράφοντας μεγάλες επιτυχίες.

Σημαντικότερη η κατάκτηση της 3ης θέσης στην Α1 πόλο Γυναικών το 2016, πίσω από τους ανίκητους Ολυμπιακό και ΝΟ Βουλιαγμένης… κατακτώντας το άτυπο πρωτάθλημα Ελλάδας των μικρών… Όπως φυσικά και η παρθενική Ευρωπαϊκή έξοδος της ομάδας την επόμενη χρονιά, αλλά και οι δεκάδες παρουσίες σε τελικές φάσεις, με αποκορύφωμα τα 2 μετάλλια που ήρθαν σε επίπεδο Νεανίδων. Αυτά τα 15 χρόνια πολλές και οι ατομικές διακρίσεις κοριτσιών, με δεκάδες κλήσεις σε Εθνικές ομάδες, από το «εργοστάσιο» αθλητριών του ΝΟ Ρεθύμνου, έστω και αν στο Ρέθυμνο δεν υπάρχει καν κολυμβητήριο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ
Με κάθε επισημότητα ο Εθνικός ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι την αλλαγή σελίδας του στο γυναικείο τμήμα του με τον Κώστα Φιτσανάκη να διαδέχεται στην τεχνική ηγεσία τον Κώστα Βαμβακάρη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εθνικός, αναφέρει, «Την τεχνική ηγεσία του γυναικείου τμήματος του Εθνικού Πειραιώς αναλαμβάνει από εδώ και στο εξής ο κ. Φιτσανάκης Κώστας.
Ο Κώστας Φιτσανάκης είναι 38 χρονών και από το 2006 έως τη φετινή αγωνιστική περίοδο ήταν στο προπονητικό επιτελείο του ΝΟ Ρεθύμνου. Από το 2008 μάλιστα ανέλαβε τις τύχες του Κρητικού συλλόγου ως πρώτος τεχνικός, τόσο στο γυναικείο τμήμα, στο ανδρικό τμήμα όσο και στις ακαδημίες της ομάδας σε αγόρια και κορίτσια, πραγματοποιώντας μια αξιοσημείωτη πορεία με αποκορύφωμα την 3η θέση στην Α1 γυναικών και τη συμμετοχή του με τον ΝΟΡ στην Ευρωλίγκα.
Το γυναικείο τμήμα του Εθνικού Πειραιώς, ο team manager Τάσος Σιδέρης και ο υπεύθυνος της ομάδας, Δημήτρης Κολοβός, καλωσορίζουν τον Κώστα Φιτσανάκη στον ‘’Αυτοκράτορα’’ της ελληνικής υδατοσφαίρισης και του εύχονται ολόψυχα καλή επιτυχία».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *