16 Σεπτεμβρίου 2024

Τέλος στις Περιφέρειες στο Ενωσιακό πρωτάθλημα βάζει η ΕΠΟ!

Πισωγύρισμα ως προς τον τρόπο διεξαγωγής του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων Παίδων και Νέων κάνει η ΕΠΟ, κοινοποιώντας την σχετική προκήρυξη για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017.

Πριν από δύο χρόνια «τελειώσαμε» με τον πιο άκομψο τρόπο τον Φερνάντο Σάντος από την Εθνική μας ομάδα, δίνοντας του την ευκαιρία να αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης ως Ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας του και τώρα η ΕΠΟ «τελειώνει» και το σχέδιο Σάντος για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις μικρές ηλικίες. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας επισκεπτόμενοι την σχετική ανακοίνωση της προκήρυξης της ΕΠΟ (http://www.epo.gr/Default.aspx?a_id=25254) καταργείται ο τρόπος διεξαγωγής του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων Παίδων και Νέων.

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη της ΕΠΟ, ο τρόπος διεξαγωγής του εν λόγω πολύ σημαντικού αναπτυξιακού πρωταθλήματος, γυρνάει σε πρότερη εποχή. Οι πρωταθλήτριες ομάδες σε κάθε όμιλο θα συνεχίζουν στις επόμενες φάσεις, χωρίς να δημιουργούνται αντιπροσωπευτικές ομάδες σε κάθε Περιφέρεια. Με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται και πάλι ο θεσμός των Ενωσιακών πρωταθλημάτων, αφού αποκλείονται ταλέντα από Ενώσεις που δεν μπορούν να προχωρήσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Σύμφωνα με την προκήρυξη στους Νέους θα αγωνίζονται ποδοσφαιριστές γεννημένοι τα έτη 2001-2002 και στους Παίδες 2003-2004.

Αναλυτικά τι αναφέρει το άρθρο 6 με τίτλο «Όμιλοι/Διεξαγωγή αγώνων» στην προκήρυξη του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων Παίδων και Νέων. «Η τελική συγκρότηση των ομίλων και γενικώς η οριστική διαδικασία διεξαγωγής των αγώνων (έναρξη, όμιλοι, επόμενες φάσεις κ.λ.π.) θα αποφασιστούν από την Επιτροπή μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των Δηλώσεων Συμμετοχής.

α. Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε ομίλους κατά την πρώτη τους , τουλάχιστον, φάση. Οι όμιλοι των πρωταθλημάτων  θα συγκροτηθούν με γεωγραφικά, κατά βάση, κριτήρια για οικονομικούς λόγους και θα ανακοινωθούν εγκαίρως από την Επιτροπή.

β. Οι αγώνες στην πρώτη φάση των πρωταθλημάτων θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Οι πρωταθλήτριες Ομάδες των Ομίλων θα προκριθούν για την επόμενη (δεύτερη) φάση.

Από τη δεύτερη και όλες τις επόμενες φάσεις διεξαγωγής τα πρωταθλήματα θα διεξάγονται σε μονούς αγώνες, με γηπεδούχο την Ομάδα που θα κληρώνεται πρώτη, με γεωγραφική και πάλι κατανομή.

Οι Τελικοί Αγώνες των πρωταθλημάτων Παίδων και Νέων θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα που θα επιλεγούν από την Επιτροπή.

Πλην των Τελικών Αγώνων των δύο πρωταθλημάτων θα διεξαχθούν και αγώνες, μεταξύ των δύο ομάδων των ημιτελικών αγώνων που δεν προκρίθηκαν για τους τελικούς, για την 3η και 4η θέση των πρωταθλημάτων.

Στους αγώνες από τη δεύτερη φάση έως και τους Τελικούς Αγώνες και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική περίοδο θα εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 9 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων».

Γιώργος Σταράς

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *