Τίτος Χνάρης: «Μένουμε σπίτι… για να είμαστε έτοιμοι στην επόμενη ημέρα»

Οι καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας είναι πρωτόγνωρες και η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει τα πάντα στην ζωή μας. Από τα πρωτεύοντα που είναι η υγεία, αλλά και η ίδια η ζωή, μέχρι πιο δευτερεύοντα πράγματα, όπως είναι ο αθλητισμός και η ενασχόληση μαζί του σε οποιοδήποτε άθλημα.

Την στιγμή που όλη η χώρα, η Ευρώπη αλλά και η υφήλιος «πολεμούν» τον αόρατο εχθρό, οι άνθρωποι κάθε χώρου, κάνουν τις δεύτερες σκέψεις τους για τον δικό τους τομέα. Έστω και δειλά-δειλά, η αγωνία για το αύριο, αφού βέβαια κερδηθεί η σημερινή μάχη, είναι έκδηλη.

Την δική του τοποθέτηση για όλο αυτό που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα δίνει με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Κρητική Επιθεώρηση» ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ Τίτος Χνάρης. Ο ισχυρός άνδρας του Ρεθυμνιώτικκου ποδοσφαίρου είναι κάθετος και απόλυτος προς τους συνδαιτημόνες του, παράγοντες σωματείων, προπονητές, ποδοσφαιριστές, διαιτητές δημοσιογράφους. Το κεντρικό μήνυμα δεν είναι άλλο από το χιλιοειπωμένο… αλλά άκρως απαραίτητο «Μένουμε σπίτι». Να το λέμε συνεχώς, μα περισσότερο να το κάνουμε πράξη. Ενστερνιζόμενος και την δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη “είμαστε σε πόλεμο και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα αόρατο εχθρό”

«Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση, όπου καλούμαστε άπαντες να δείξουμε υπευθυνότητα για να μπορέσουμε να την ξεπεράσουμε. Όπως έχει ειπωθεί και δια στόματος πρωθυπουργού “είμαστε σε πόλεμο και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα αόρατο εχθρό”. Είναι μονόδρομος να μείνουμε σπίτι ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, με ψυχραιμία και χωρίς πανικό, ώστε να βγούμε όσο πιο γρήγορα από αυτή την κρίση και με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες», τόνισε αρχικά ο Τίτος Χνάρης.

«ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΕΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ»

Όσον αφορά το ερώτημα τι μέλει γενέσθαι με την συνέχιση των πρωταθλημάτων η απάντηση είναι συγκεκριμένη και ξεκάθαρη. Η Uefa μετέθεσε το Euro για το καλοκαίρι του 2021 και η κατάσταση είναι μεταβαλλόμενη από μέρα σε ημέρα και όλα θα κριθούν εν ευθέτω χρόνο. «Όπως είναι φυσιολογικό, αυτή η κατάσταση δεν αφήνει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο, ένα από τα πλέον αγαπημένα δευτερεύοντα πράγματα στην καθημερινότητα μας. Προέχει η υγεία μας και η ίδια μας η ζωή. Ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο εν προκειμένω είναι ένας τομέας που επίσης, έχει πληγεί πάρα πολύ, από το ανώτερο, μέχρι το ερασιτεχνικό επίπεδο. Κάτι που είδαμε και προσφάτως με την απόφαση της Uefa για την μετάθεση του Euro για το καλοκαίρι του 2021. Όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση είναι μεταβαλλόμενη από μέρα σε μέρα και κανείς δεν μπορεί να πει τι μέλει γενέσθαι με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα στην Ελλάδα, όπως και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και του πλανήτη. Είμαστε σε επικοινωνία με την ΕΠΟ, αξιολογούμε την κατάσταση και περιμένουμε νεότερες αποφάσεις για να χαράξουμε και εμείς την δική μας πορεία.

Να σημειώσω πως εμείς σαν ΕΠΣΡ έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, τηρώντας πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης και των ειδικών. Γνωρίζοντας το κρούσμα που είχε εμφανιστεί στον όμορο νομό του Ηρακλείου, είχαμε πάρει την απόφαση σαν Δ.Σ. για αναστολή το απόγευμα της Πέμπτης και φυσικά εναρμονιστήκαμε με την απόφαση της ΕΠΟ που βγήκε το βράδυ της ίδιας ημέρας. Άμεσα κινητοποιηθήκαμε και προχωρήσαμε σε απολύμανση των γραφείων της ΕΠΣΡ, τα οποία από την Δευτέρα παραμένουν κλειστά και για επείγοντα περιστατικά οι παράγοντες των σωματείων μπορούν να επικοινωνούν με email ή με το fax».

«ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΦΡΕΣΚΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΣ»

Ο χρόνος που θα ασχοληθούμε ξανά με το αγαπημένο μας ποδόσφαιρο θα έρθει και πάλι και θέλουμε όλοι να είμαστε εκεί, έχοντας κερδίσει τον κοινό μας εχθρό. Όπως τονίζει ο κ. Χνάρης, όλοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό καλούνται να δώσουν το παράδειγμα. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ το πάει και λίγο πιο μακριά συστήνοντας σε όλους τους εμπλεκόμενους του ποδοσφαίρου να εκμεταλλευτούν την συγκυρία, μένοντας στο σπίτι, να φρεσκάρουν την μνήμη τους σε κανονισμούς, αλλά να σχεδιάσουν οργανόγραμμα και προγραμματισμό για την επόμενη ημέρα, που θα μπορέσει να φέρει καλύτερα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο μας.

«Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ σε όλους εμάς που αποτελούμε το σώμα του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου, Ένωση, παράγοντες σωματείων, προπονητές, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, δημοσιογράφους. Εμείς σαν οικογένεια του ποδοσφαίρου που είμαστε καλούμαστε να δίνουμε το καλό παράδειγμα, προστατεύοντας τα πρόσωπα που αγαπάμε και τηρώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών, παραμένοντας στα σπίτια μας. Παράλληλα, είναι μια καλή ευκαιρία για όλους μας, μένοντας στο σπίτι, να φρεσκάρουμε στην μνήμη μας για τους κανόνες (Πειθαρχικό Κώδικα, ΚΑΠ κτλ), να γίνουμε σοφότεροι. Όλοι μας θα χρειαστούμε πιο δυνατοί και σοφοί στην επόμενη ημέρα, την οποία καλούμαστε να προγραμματίσουμε ώστε να είναι καλύτερη και πιο παραγωγική από αυτό που βιώναμε μέχρι πρότινος».

«ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ» Για επίλογο ο Τίτος Χνάρης θέλησε να φέρει ως παράδειγμα την στάση της Ιεράς Συνόδου Κρήτης και ειδικότερα του σεβασμιότατου μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλόποτάμου κ.κ. Ευγένιου. «Τέλος, θα ήθελα να σταθώ σε μια τοποθέτηση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας Ευγένιου, ο οποίος έπιασε το σφυγμό των γεγονότων και τοποθετήθηκε επακριβώς σε ένα ευαίσθητο κομμάτι, όπως είναι η Εκκλησία μας. Είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Έτσι και εμείς πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από το Μητροπολίτη μας αλλά και από την Ιερά Σύνοδο Κρήτης και να καθίσουμε σπίτι, να βρεθούμε πιο κοντά με τις οικογένειες μας».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *