18 Απριλίου 2024

Τα αποτελέσματα των Παγκρήτιων συναντήσεων ορεινών και δρομικών αγώνων

Εξαιρετικά και άκρως χρήσιμα είναι τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις τρεις Παγκρήτιες συναντήσεις διοργανωτών Ορεινών και Δρομικών Αγώνων που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα, με πρωτοβουλία των διοργανωτών του Διεθνή Ορεινού Αγώνα Ψηλορείτη (Psiloritis Race).
Οι συναντήσεις έγιναν σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο, όπου συμμετείχαν όλοι οι λάτρεις του εναλλακτικού αυτού αθλητισμού, καταγράφοντας τα βασικά θέματα που άπτονται για την βελτίωση τους. Ο Διεθνής Ορεινός Αγώνας Ψηλορείτη -Psiloritis Race για να συμβάλλει περισσότερο στην ανάπτυξη του Ορεινού και Δρομικού Τρεξίματος στην Κρήτη, ολοκλήρωσε την πρωτοβουλία διοργανώνοντας τρείς πανκρήτιες συναντήσεις διοργανωτών ορεινών και δρομικών αγώνων στην Κρήτη στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο και στα Χανιά.

Προσκεκλημένοι στις τρεις αυτές συναντήσεις ήταν οι Πρόεδροι των αγώνων καθώς και οι Πρόεδροι των συλλόγων δρομέων Κρήτης με καθολική συμμετοχή αυτών. Οι συναντήσεις αυτές στόχο είχαν στην ανάδειξη της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας ως ένας αθλητικός τουριστικός προορισμός βλέποντας ότι οι αθλητικές διοργανώσεις έχουν κοινωνικές και αναπτυξιακές προεκτάσεις καθώς και να στηρίξει το σχεδιασμό της περιφέρειας Κρήτης για την τουριστική ανάπτυξή της.

Θέματα που ολοκληρώθηκαν

1) Γνωριμία-συνεργασία συμμετεχόντων.

2) Ολοκλήρωση ημερολόγιου αγώνων 2016 (53 αγώνες καλύπτουν 356 χλμ βουνό 688 χλμ δρόμος σύνολο 1044 – Ηράκλειο 25 αγώνες (48,08%), Χανιά 13 αγώνες (25%), Ρέθυμνο 10 αγώνες (19,22%), Λασίθι 4 αγώνες (7,7%) υπολογίζονται περί τους 25.000 δρομείς).

3) Ολοκλήρωση πρωταθλήματος αγώνων Κρήτης πιλοτική εφαρμογή στους ορεινούς αγώνες.

4) Ολοκλήρωση σχεδιασμού εντύπου Flyer.

5) Ολοκλήρωση σελίδας Facebook με την επωνυμία Αγώνες Κρήτης Crete Races  (στόχος η αλληλοϋποστήριξη των εκδηλώσεων καθώς και ο ημερολογιακός προγραμματισμός).

6) Συνεργασία με Παγκρητια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων.

7) Ξεκίνησε η καταγραφή Δρομέων Κρήτης (μαραθωνοδρόμων- ημιμαραθονοδρόμων-δέκα χιλιομέτρων από προέδρους συλλόγων δρομέων).

8) Μπήκαν κοινοί Όροι για δρομικούς και ορεινούς αγώνες στην Κρήτη.

 

Θέματα που θα γίνουν

1) Κατάλογος Εθελοντών Κρήτης

2) Κοινή διοργάνωση αγώνα διάσχισης Κρήτης

3) Σύσταση φορέα

4) Προγραμματισμός ημερίδων α)Ασφάλεια αγώνων β) Εκπαίδευση διοργανωτών γ) Χορηγίες- Προβολή

5) Προγραμματισμός σύσκεψης  με περιφερειάρχη υπεύθυνο τομέα αθλητισμού κ Συριγωνάκη, τουρισμού κ. Βαμιεδάκη και ανάπτυξης κα Βρέτζου  για χρηματοδότηση και συνεργασία προβολής από  Περιφέρεια  Κρήτης με στόχο τον αθλητικό τουρισμό.

Τον συντονισμό και την θεματολογία ανέλαβε ο Ανδρέας Ανδρουλιδάκης (Αγώνας Ψηλορείτη-Psiloritis Race)

το ημερολόγιο αγώνων ο Γιώργος Αλεβυζάκης (Ημιμαραθώνιος Κρήτης – Χρώμα Run)

το Facebook o Γιώργος Λουλάκης (Βιάνος-Φαιστός – Πυριώτιοι)

το πρωτάθλημα ο Νίκος Φερετζάκης (Μινωικό Μονοπάτι Μύθων)

το σχεδιασμό εντύπου Flyer η Heike Windsberger

Γιώργος Σταράς

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *