Τα κατορθώματα των «Βασιλιάδων»!

Το σερί συνεχίστηκε και πλέον το Ρέθυμνο Cretan Kings κυνηγούν ένα ρεκόρ. Αυτό των περισσότερων εντός έδρας νικών από ομάδα της περιφέρειας. Οι Ρεθυμνιώτες μετρούν πλέον ρεκόρ 8-1 στο «Μ. Μερκούρη» μετά την επικράτηση τους επί του Πανιωνίου ενώ η καλύτερη εντός έδρας επίδοση του περσινού Πρωταθλήματος από ομάδα της περιφέρειας ήταν το 10-3 του Προμηθέα. Η κορυφαία επίδοση στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος πάντως είναι το 11-2 και αυτήν, σε πρώτη φάση, κυνηγάει η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου.

Η τελευταία ομάδας με βάση εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που ξεπέρασε τις 10 εντός έδρας νίκες κανονικής περιόδου ήταν το Ρέθυμνο Cretan Kings της σεζόν 2012-13 με ρεκόρ 11-2. Με τον Στέργιο Κουφό αρχικά στον πάγκο και στη συνέχεια με τον Θανάση Γιαπλέ είχε ηττηθεί μόνο από τον Ολυμπιακό με 64-78 (Καλαμπόκης 23, Χάτεν 22 – Μισέλ και Κακαρούδης 13) και τον Παναθηναϊκό με 58-85 (Κάρτερ 11, Ντούβνιακ 10 – Σχορτσανίτης 17, Λάσμε 16).


Το Ρέθυμνο Cretan Kings είχε για τρίτη φορά μόνο έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων (Φράνκαμπ 29) αλλά η διαφορά με τις δύο προηγούμενες ήταν ότι νίκησε. Δεν τα είχε καταφέρει στην πρεμιέρα με τον Ήφαιστο και στην 3η αγωνιστική με τον Ηρακλή. Αυτή ήταν συνολικά η 8η φορά που μία ομάδα είχε έναν παίκτη με τουλάχιστον 10 πόντους.

Ο Φράνκαμπ είχε 6/11 τρίποντα και ισοφάρισε την επίδοση των περισσότερων σουτ από τα 6,75 στο φετινό Πρωτάθλημα αφού από 11 σουτ είχαν επιχειρήσει ακόμη ο Άνταμ Σμιθ του ΠΑΟΚ στην 1η και ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους του Άρη στην 5η αγωνιστική.

Παράλληλα, με τα έξι εύστοχα τρίποντα του ισοφάρισε την τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του Ρεθύμνου Cretan Kings. Περισσότερα είχαν μόνο ο Ντιόντε Κρίστμας με οχτώ στο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό της σεζόν 2011-12 και ο Στιβ Μπαρτ στο περσινό, εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη μετρώντας επτά.

Με τους έξι πόντους που σημείωσε χθες, ο Ραμόν Χάρις ξεπέρασε τους 500 στην 70ή εμφάνιση του στην ΕΚΟ Basket League.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *