25 Απριλίου 2024

Την Κυριακή η πρεμιέρα της Α2 πόλο Ανδρών

Πρεμιέρα έχουμε την Κυριακή στην Α2 Εθνική κατηγορία πόλο Ανδρών, με το Ρέθυμνο να εκπροσωπείται και πάλι από το ΝΟ Ρεθύμνου, ο οποίος για 3η συνεχόμενη χρονιά και 4η συνολικά, συμμετέχει στη δεύτερη τάξει κατηγορία του ελληνικού πόλο. Η Ρεθυμνιώτικη ομάδα θα κληθεί στην πρεμιέρα της ερχόμενης Κυριακής να αντιμετωπίσει στις 14.00 το μεσημέρι τον ΓΣ Περιστερίου στο κολυμβητήριο του Περιστερίου.

Ο ΝΟ Ρεθύμνου για μία ακόμη χρονιά θα αγωνιστεί ουσιαστικά χωρίς έδρα, χρησιμοποιώντας ως γήπεδο του το κολυμβητήριο Ηρακλείου, έχοντας στο ρόστερ του ως επί το πλείστον παιδιά που αναδεικνύονται από τα τμήματα Υποδομής του συλλόγου. Μόλις μία αλλαγή σε σχέση με πέρυσι, υπάρχει στο ρόστερ του ΝΟ Ρεθύμνου, με τον Γιώργο Φράγκο να αντικαθιστά τον Χάρη Χανδάνο στην θέση του φουνταριστού. Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στο ΝΟΡ ο έμπειρος φουρνταριστός Χάρης Χανδάνος αποχώρησε από τον σύλλογο και αποκτήθηκε ο 31χρόνος Χανιώτης Γιώργος Φράγκος. Ο Φράγκος πέρυσι αγωνίστηκε με το σκουφάκι της Κέρκυρας στην Α2 πόλο Ανδρών, ενώ μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί σε ΝΟ Χανίων (στην Α1 Εθνική κατηγορία πόλο Ανδρών), Πάτρα, ΟΦΗ.

Ο ΝΟΡ στην Α’ φάση της Α2 πόλο Ανδρών πλην του ΓΔΣ Περιστερίου, θα κληθεί να αντιμετωπίσει ακόμη ΝΟ Χανίων, Απόλλων Σμύρνης, Ιωνικό Νίκαιας, Ηλυσιακό, ΟΦΗ και Νηρέα Χαλανδρίου. Στον Β’ όμιλο της Α’ φάσης βρίσκονται οι άλλες 8 ομάδες της φετινής Α2 πόλο Ανδρών, οι Ηλιούπολη, ΟΥΚ Βόλου, Μίλωνας, Νηρέας Γέρακα, ΝΕ Πατρών, Νίκη Βόλου, ΑΕ Χαϊδαρίου, ΝΟ Χαλκίδας.

 

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ Α2 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ 2016-17

Η Α’ φάση περιλαμβάνει 14 αγωνιστικές (παιχνίδια στις έδρες των 8 ομάδων κάθε ομίλου), θα ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαΐου. Με την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης, οι ομάδες από το 1-4 στους δύο Ομίλους (σύνολο 8) συγκροτούν με κλήρωση ανά θέση, δύο νέους Ομίλους για τη Φάση των Πλέι οφ με βαθμολογία 3 (1ος), 2 (2ος), 1 (3ος) και 0 (4ος).

Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου (σύνολο 4) θα αγωνιστούν στη συνέχεια (16-18 Ιουνίου 2017) για θέσεις 1-4, σε χιαστί αγώνες (1Α – 2Β, 1Β – 2Α) στις δύο νίκες και στη συνέχεια (14-16 Ιουλίου 2017) οι μεν Νικήτριες των αγώνων αυτών θα παίξουν (ένα παιχνίδι) για τον τίτλο του πρωταθλητή, οι δε Ηττημένες επίσης σε ένα παιχνίδι, για την 3η θέση. Αγώνες Κατάταξης, υποχρεωτικά, θα παίξουν οι δύο 3οι των Ομίλων (5η θέση) και οι δύο 4οι (7η θέση). Στην Α1 Εθνική Κατηγορία ανέρχονται οι 2 πρώτες ομάδες της Κατάταξης, δηλαδή εκείνες που θα αγωνιστούν στον Τελικό.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5-8 των δύο Ομίλων της Α’ Φάσης (σύνολο 8), θα αγωνιστούν στα πλέι άουτ σε έναν Όμιλο, όλοι εναντίον όλων, με τους 5ους να έχουν 3β.,τους 6ους 2β., τους 7ους 1β. και τους 8ους 0β (16-18 Ιουνίου και 14-16 Ιουλίου 2017). Από τον Όμιλο αυτό, των πλέι άουτ, οι 4 τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στη Β’ Εθνική κατηγορία, ενώ οι υπόλοιπες παραμένουν στην Κατηγορία.

 

ΦΙΤΣΑΝΑΚΗΣ: «ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ»

Στον στόχο της παραμονής με ως επί το πλείστον γηγενείς αθλητές, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Κώστας Φιτσανάκης. Ο τεχνικός του ΝΟ Ρεθύμνου χαρακτήρισε το νέο πρωτάθλημα ως «μαραθώνιο» διάρκειας 6 μηνών και πιστεύει πως μέσα από την σκληρή δουλειά μπορεί η ομάδα του να επιτύχει τον στόχο της παραμονής. «Ο στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Προσπαθούμε να στηριχτούμε ως επί το πλείστον σε παιδιά από το Ρέθυμνο. Να βγάλουμε και άλλα παιδιά από τις ακαδημίες και να τους δώσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία απαιτητική κατηγορία όπως η Α2.

Το φετινό πρωτάθλημα είναι πραγματικός ‘’μαραθώνιος’’ και διαρκεί περίπου 6 γεμάτους μήνες. Συνεπώς, θα χρειαστούν αντοχές και μεγάλη προσπάθεια από όλους. Πιστεύω πως είμαστε σε θέση να δουλέψουμε πολύ και να τα καταφέρουμε».

 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΠΑΙΚΤΗΣ      Θ.        ΕΤ. ΓΕΝ.

Νίκος Μπατάκης         Τ          1991

Μάρκος Ψαρρός          Τ          2001

Γιώργος Φράγκος        Φ         1985

Γιώργος Ασουμανάκης           Φ         1987

Αριστείδης Μακρυγιάννης      Φ         1999

Νίκος Ραπτάκης          Α         1999

Μιχάλης Γιουλούντας Α         1994

Γιώργος Στουρνάρας   Α         1999

Γιώργος Μπουγιούρης            Π         1998

Χριστόφορος Πίσσας Π          2000

Νίκος Τζαγκαράκης    Π         2000

Μάνος Σφακιανάκης    Π         1993

Γιώργος Παναγιωτάκης           Π         1991

Γιάννης Παναγιωτάκης            Π         1988

Γιώργος Παπαδάκης   Π         1994

Βασίλης Χάσικος        Π         1998

Κώστας Κουφάκης     Π         1985

Μενέλαος Τζαμαντάκης          Π         1988

Αντώνης Καλομενόπουλος     Π         1989

Δημήτρης Ζαχαριουδάκης       Π         1991

Θανάσης Σταυρουλάκης Π     1993

Μάριος Τουτουντζιδάκης        Π         1994

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *