16 Σεπτεμβρίου 2024

Το Σαββατοκύριακο τα εξ’ αναβολής στην Α’ ΕΠΣΡ, 18/01 τα ματς της Β’

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου, αναμένεται να ορισθούν τα εξ’ αναβολής παιχνίδια της Α’ κατηγορίας που δεν διεξήχθησαν χθες λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, εν αντιθέσει με τις 3 αναμετρήσεις της Β’ ΕΠΣΡ που πιθανότατα θα οριστούν για την επόμενη Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Rethymnosports.gr η ΕΠΣ Ρεθύμνου τροποποιεί το πρόγραμμα της, ώστε να είναι 100% νομότυπη, με την διεξαγωγή των 5 χθεσινών εξ’ αναβολής αναμετρήσεων το επόμενο Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου. Πρόκειται για τις αναμετρήσεις Αστέρας Ρεθύμνου – Επισκοπή, ΟΦ Αρμένων – Ρεθυμνιακός, Σπήλι – Άρης Ρεθύμνου, ΑΕ Μυλοποτάμου – ΠΑΟ Αλφάς και Ποσειδώνας Γερανίου – Κάλυβος, με τις οποίες θα ολοκληρωθεί η 15η αγωνιστική και ο α’ γύρος της Α’ ΕΠΣΡ. Βάσει του Άρθρου 8 και της παραγράφου 8γ του ΚΑΠ, δεν μπορεί καμία διοργανώτρια αρχή να ορίσει κανένα παιχνίδι β’ γύρου, αν δεν έχει ολοκληρωθεί ο α’. «Απαγορεύεται η έναρξη των αγώνων του δεύτερου ή επόμενων γύρων εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες του πρώτου γύρου των πρωταθλημάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό εδάφιο του άρθρου 8 του ΚΑΠ. Έτσι η ΕΠΣΡ, θα ορίσει για το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου τα 5 χθεσινά εξ’ αναβολής παιχνίδια και το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά με την 16η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 21-22 του μήνα. Πάντως, πρόθεση της ΕΠΣΡ είναι να βάλει μία εμβόλιμη αγωνιστική, ημέρα Τετάρτη, το επόμενο διάστημα (πιθανόν μέσα στον Φλεβάρη), ώστε να καλυφθεί αυτό το κενό.

Αντιθέτως, στην Β’ ΕΠΣΡ, όπου δεν ολοκληρώνεται ο α’ γύρος, οι τρεις εξ’ αναβολής χθεσινές αναμετρήσεις, Αετός Ανωγείων – Τάλως Γαράζου, Λίβας – Αστέρας Περάματος και Μέλαμπες – Ασή Γωνιά, θα οριστούν να διεξαχθούν εντός 15 ημερών, με πιθανότερη ημερομηνία την επόμενη Τετάρτη 18 Ιανουαρίου. Το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί κανονικά η προγραμματισμένη 14η αγωνιστική.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *