Εξαιρετική παρουσία και 10 μετάλλια για τον Ίκαρο

Ψηλά σήκωσε την σημαία του συλλόγου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ ΟΠΑΠ 2019 ο Ίκαρος. Ο Ρεθυμνιώτικος σύλλογος που προσφέρει ποικιλοτρόπως στον αθλητισμό και στην κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια είχε εξαιρετική παρουσία στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ στην Αθήνα το διάστημα 12-15 Ιουλίου, όπου διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ ΟΠΑΠ 2019.

Το αθλητικό σωματείο ΑμεΑ  Ν. Ρεθύμνης Ίκαρος συμμετείχε με 9 αθλητές και αθλήτριες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, έχοντας την εκπληκτική συγκομιδή των 10 μεταλλίων, 3 χρυσών, 3 αργυρών και 4 χάλκινων. Το επίπεδο των αγώνων ήταν ιδιαίτερα υψηλό, αφού συμμετείχαν 550 αθλητές από 60 αθλητικά σωματεία, ανάμεσά τους σπουδαίοι Παραολυμπιονίκες, και Παγκόσμιοι πρωταθλητές. Διοργανώτρια αρχή ήταν η Εθνική αθλητική ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία, με τον συναγωνισμό να είναι ιδιαίτερα σκληρός και συναρπαστικός, ενώ σημειώθηκαν  2 Παγκόσμια ρεκόρ και 27 Εθνικά ρεκόρ. 

Από την εξαιρετική παρουσία του Ικάρου ξεχωριστή ήταν αυτή του Στέλιου Βουρβαχάκη, ο οποίος επιτυγχάνοντας εξαιρετικές επιδόσεις σε μήκος και 100μ. κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια. Αυτές δημιουργούν την πεποίθηση ότι ο αθλητής βρίσκεται στα όρια για τα Πανευρωπαϊκά και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, σημειώνοντας πως ο Βουρβαχάκης, πριν λίγους μήνες είχε κατακτήσει χρυσά μετάλλια στους Παγκόσμιους αγώνες special Olympics.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ

Ποιο συγκεκριμένα οι αθλητές και αθλήτριες του Ικάρου κατέκτησαν τις παρακάτω θέσεις:

Στέλιος Βουρβαχάκης 1η θέση στα 200μ. 1η θέση στο μήκος.

Γεώργιος Ριτσάτος 1η θέση στα 100μ.

Στέλιος Δαμανάκης 2η θέση στον ακοντισμό.

Μανώλης Στρατηδάκης 2η θέση στον ακοντισμό.

Γεωργία Νταμπασά 2η θέση στο δίσκο.

Φραγκίσκος Φραγκιουδάκης 3η θέση στον ακοντισμό.

Δημήτρης Μπαξεβάνης 3η θέση στον ακοντισμό.

Μανώλης Νταμπασά 3η θέση στη σφαιροβολία.

Στέλλα Βελονάκη 3η θέση στον ακοντισμό.

Οι κατηγορίες στις οποίες συμμετείχαν οι αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου είναι οι εξής: Κινητικές. 44 Παραπληγικών. 33 Αναπηρία όρασης. 13 Νοητικές αναπηρίες. 20 Αυτισμός 23 Σύνδρομο down. 22. Η κατηγοριοποίηση των αθλητών αξιολογείται ανάλογα με το είδος και τον βαθμό της αναπηρίας τους.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *