2 Δεκεμβρίου 2022

2ος ο Καλογριδάκης & 3η η Κοτσαμπασάκη στους αγώνες «Tennis 10s»

Σε ευχάριστο κλίμα και με συναρπαστικά παιχνίδια διεξήχθη το Σάββατο 1 Ιουνίου η καθιερωμένη γιορτή τένις «10 με τόνο» για παιδιά πράσινου, πορτοκαλί και κόκκινου επιπέδου έως 10 ετών. Η γιορτή έλαβε μέρος στο Ηράκλειο ΟΑΑ για το κόκκινο και πορτοκαλί γήπεδο και στο ACE Tennis Academy για το πράσινο γήπεδο.

Μικροί τενίστες και τενίστριες από ολόκληρη την Κρήτη συγκεντρώθηκαν στο Ηράκλειο, όπου έπαιξαν και διασκέδασαν σύμφωνα με τα πρότυπα του προγράμματος «Tennis 10s» και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις (ITF). Η συγκεκριμένη γιορτή διεξάγεται για 10η φορά, γεγονός που δηλώνει την μεγάλη αποδοχή και άνθιση του αθλήματος, καθώς οι συμμετοχές φέτος άγγιξαν τις 134. Πρέπει να σημειωθεί ότι σκοπός της διοργάνωσης είναι η προσωπική βελτίωση και διασκέδαση και όχι το αποτέλεσμα. Συνεπώς, τα παιδιά που συμμετείχαν, όχι μόνο διασκέδασαν αλλά επωφελήθηκαν και από τις εμπειρίες που αποκόμισαν.

Για το Κόκκινο επίπεδο, έγιναν ομαδικοί αγώνες όπου έπαιξαν όλοι με όλους. Συγκεκριμένα, σχηματίστηκαν 16 ομάδες η κάθε μία από τις οποίες έπαιξε με 6 ομάδες, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν πολλαπλές ευκαιρίες να κερδίσουν και να δοκιμάσουν τα όριά τους. Στα πράσινα και πορτοκαλί γήπεδα, έγιναν αγώνες σε τέσσερα ταμπλό, στα οποία τα παιδιά έπαιζαν τουλάχιστον 2 αγώνες ανεξαρτήτως νίκης ή ήττας. Στο τέλος της διοργάνωσης απονεμήθηκαν μετάλλια και διπλώματα σε όλα τα παιδιά, χωρίς να ξεχωρίζουν τους νικητές έτσι ώστε να δοθεί έμφαση στην προσπάθεια και όχι στις νίκες.

Το παρόν έδωσε και ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ρεθύμνου, οι αθλητές του οποίου πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις. Πιο συγκεκριμένα, από το πράσινο γήπεδο συμμετείχε ο Σπυριδάκης Γιάννης, από το πορτοκαλί, ο Καλογριδάκης Ηρακλής, Τσαγλιώτης Παντελής, Δραμιτινός Αλέξανδρος, Δημητρακάκη Μαρίτα και Κοτσαμπασάκη ΄Ελενα και στο Κόκκινο επίπεδο, Μαστέλος Χάρης, Καλογριδάκης Δημήτρης και Κοτσαμπασάκη Μανωλία.
Όλοι οι αθλητές αγωνίστηκαν και προσπάθησαν να δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Καλογριδάκης Ηρακλής ήταν ένας από αυτούς, ο οποίος κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό όπου όμως και ηττήθηκε κατακτώντας έτσι τη 2η θέση.
Η Κοτσαμπασάκη Έλενα επίσης, έφτασε μέχρι τον ημιτελικό και κατέκτησε της 3η θέση. Τέλος, καλές επιδόσεις σημείωσε και ο Σπυριδάκης Γιάννης του πράσινου επιπέδου, ο οποίος μπήκε στην οκτάδα περνώντας τον 1ο γύρο bye και κερδίζοντας στην συνέχεια τον Σφενδουράκη Γιώργο. Φτάνοντας στην οκτάδα, ηττήθηκε από τον Περδικάκη Ελευθέριο και Νο 2 του ταμπλό.

«Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ρεθύμνου θα ήθελε να ευχαριστήσει την Ζ’ Ένωση Κρήτης για την πρωτοβουλία των αγώνων καθώς και το Ηράκλειο ΟΑΑ και το ACE Tennis Academy για την άρτια διοργάνωση και φιλοξενία. Επίσης, θα ήθελε να συγχαρεί όλα τα παιδιά για την θέληση, την προσπάθεια και την επιμονή που επιδεικνύουν κατά την διάρκεια των αγώνων έτσι ώστε να αυτοβελτιώνονται και να επωφελούνται από τις εμπειρίες που αποκτούν.»

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *