30 Ρεθυμνιώτες καθηγητές Φυσικής Αγωγής στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στο τένις

Με τη συμμετοχή 275 καθηγητών Φυσικής Αγωγής από ολόκληρη την Κρήτη πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσής πάνω στο άθλημα του τένις. Αυτό διοργανώθηκε με επιτυχία από τη Ζ’ Ένωση, σε συνεργασία με τους τεχνικούς συμβούλους της ΕΦΟΑ κ. Χρήστο Μούρτζιο και κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, τους συμβούλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Σάκη Κατσακόλη, κα Λήδα Ζαμπετάκη, κ. Γιάννη Νηστικάκη και τους κατά τόπους ομίλους και δημοτικές αρχές.
Σαφώς και από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείψει το Ρέθυμνο και τα μαθήματα έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου, παρουσία 30 καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Στο Νομό Λασιθίου συμμετείχαν επίσης 30, στο Ηράκλειο 120 και στα Χανιά 95.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε τόσο το θεωρητικό, όσο και το πρακτικό κομμάτι. Το θεωρητικό κομμάτι έγινε με εποπτικά μέσα διδασκαλίας και προβολές διαφανειών σε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και το πρακτικό κομμάτι στα κλειστά γυμναστήρια, με υλικό το οποίο έφερναν οι διάφοροι κατά τόπους όμιλοι. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής εκπαίδευσης συμμετείχαν όλοι οι καθηγητές, παίζοντας τένις μεταξύ τους.
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον από πλευράς καθηγητών για την ένταξη και διδασκαλία του τένις στα σχολικά προγράμματα. Σε ότι αφορά την έλλειψη κατάλληλου υλικού στα σχολεία, οι κατά τόπους όμιλοι δεσμεύτηκαν να χορηγήσουν το απαιτούμενο υλικό, μετ’ επιστροφής και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κατόπιν συνεννοήσεων των αρμοδίων.

Τέλος, το Δ.Σ. της Ένωσης προχώρησε στην παρακάτω ευχαριστήρια ανακοίνωση: «Το Δ.Σ. της Ένωσής μας ευχαριστεί όλους του συντελεστές, οι οποίοι συνέβαλλαν στη επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος αυτού, καθώς και τους εκπαιδευόμενους καθηγητές για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους και να επισημάνει την άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και προσώπων για την επίτευξη του σκοπού αυτού, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των παιδιών μας».

Κάντε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Plugin by:aAM