Βιδάκης: «Να κρατήσουμε τον Ν. ΟΠΕΡ εκεί που αξίζει»

Σε μία νέα εποχή πέρασε ο Ν. ΟΠΕΡ, πριν από περίπου έναν μήνα, όταν και ανακοινώθηκε η νέα ηγεσία του συλλόγου. Τη βαριά κληρονομιά αυτής της ιστορικής ομάδας έχει κληθεί να σηκώσει ο νυν Πρόεδρος Γιώργος Βιδάκης, σε συνεργασία με ακόμη 7 ανθρώπους με όρεξη και όραμα, οι οποίοι απαρτίζουν το νεοσύστατο Δ.Σ. Μιλώντας στην «Κ.Ε.» έδωσε το έναυσμα για τον νέο δρόμο που έχει χαράξει, θέλοντας να τον διατηρήσει σε υψηλές πτήσεις.

Γεννήθηκε στις 20 Απριλίου του 1968 στο Ρέθυμνο και στη μέχρι στιγμής πορεία του έχει αποδείξει πως το βόλεϊ είναι στο DNA του. Το 1982 έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της πετοσφαίρισης, συμμετέχοντας στα παιδικά τμήματα του ΟΚΑ Αρκάδι. Εκεί κατάλαβε ότι το βόλεϊ είναι το άθλημα που θέλει να ακολουθήσει, παραμένοντας για μία δεκαετία στην «ερυθρόλευκη» ομάδα. Το 1992 μεταπήδησε στον νεοσύστατο ΟΠΕ Ρεθύμνου, όπου υπήρξε μέλος της πρώτης ανδρικής ομάδας και αγωνίστηκε ως το 1996. Το 2013 αποφάσισε να επιστρέψει στο αγαπημένο του άθλημα, βοηθώντας τους ανθρώπους της πόλης μας να βρουν διεξόδους και δίνοντας τους την ευκαιρία να παίξουν βόλεϊ, δημιουργώντας το Ρέθυμνο Volley Club. Ο λόγος για τον Γιώργο Βιδάκη, ο οποίος από τις 9 Μαΐου του 2019 είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος του Ν. ΟΠΕΡ.

Ο Γιώργος Βιδάκης, παραχώρησε συνέντευξη στην «Κ.Ε.», μιλώντας για το όραμα του ίδιου, αλλά και των καινούριων συνεργατών του που απαρτίζουν το Δ.Σ. (Γιάννη Καραμιχάλη, Παναγιώτη Δαβαρία, Μανούσου Σαριδάκη, Χαρίδημου Δελήμπαση, Μιχάλη Σπιθουράκη, Πέτρου Στεφανάκη και Γιάννη Μιχελουδάκη), για το βαρύ «φορτίο» που καλείται να σηκώσει, ώστε να οδηγήσει τον σύλλογο στις παλιές δόξες, την παραγωγή ταλέντων και τον βραχυπρόθεσμο στόχο της ανόδου της ανδρικής ομάδας στην Α2 Εθνική κατηγορία βόλεϊ.

«ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟ VOLLEY CLUB»
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Βιδάκης μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει για να φέρει ξανά τον κόσμο στη σάλα και στις παραλίες, μέσω της δημιουργίας του Ρέθυμνο Volley Club. «Το Ρέθυμνο Volley Club εγώ και οι συνεργάτες μου το ξεκινήσαμε με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη του αθλήματος και να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους Ρεθυμνιώτες να βρουν ώρες και χώρο να ασχοληθούν με το άθλημα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για το ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής. Στον Κώστα Σπιταδάκη, στον Βαγγέλη Σταυρουλάκη, στον Νεκτάριο Νικάκη, στον Δημήτρη Πατσουράκη, στον Κωστή Βασιλόπουλο. Έχει γίνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια».

«Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ»
Αρχικά, ο Πρόεδρος του Ν. ΟΠΕΡ, Γιώργος Βιδάκης, συστήθηκε και εν συνεχεία αναφέρθηκε στο πως τελικά αποφάσισε να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Εκείνο που τόνισε και υποσχέθηκε είναι πως, σε συνεργασία και συνεννόηση με το Δ.Σ., θα οδηγήσουν τον Σύλλογο εκεί που αξίζει, συνεχίζοντας το έργο του αείμνηστου Κωστή Ψαρουδάκη. «Προσωπικά ασχολήθηκα με το βόλεϊ μετά από 15 χρόνια. Ήμουν και εγώ αθλητής στο Αρκάδι και τον ΟΠΕΡ. Τα τελευταία 4 χρόνια είχα μία επαφή με τους προπονητές. Μάθαινα κάποια πράγματα αλλά δεν είχα την ακριβή εικόνα. Φέτος ξεκίνησα τις συζητήσεις με κάποια παιδιά από την ομάδα, στο πως θα γίνει να κρατήσουμε τον σύλλογο εκεί που ήταν πριν τον θάνατο του Κωστή Ψαρουδάκη. Έπειτα ξεκίνησα τις επαφές με τον πρώην Πρόεδρο Βασίλη Ποθητό, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να μη συνεχίσει από αυτήν τη θέση. Για να μην παρεξηγούμαστε εμείς δεν μπήκαμε με σκοπό να βγάλουμε κανέναν εκτός, απλά για να βοηθήσουμε την ομάδα να ανακάμψει. Όπως προείπα, λοιπόν, ο Ποθητός αναζητούσε μία διάδοχη κατάσταση, ώστε να μπορέσει ο σύλλογος να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Οπότε εμείς φτιάξαμε μία πολύ καλή ομάδα ανθρώπων, η οποία αποτελείται από 8 άτομα με όρεξη και διάθεση να προσφέρουν ό,τι μπορούν στον σύλλογο. Είδαμε όλοι μας ότι υπάρχει ένα όραμα με προοπτική, γιατί η ομάδα έχει μεγάλο όνομα στο άθλημα της πετοσφαίρισης.

Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Βασίλη Ποθητό, ο οποίος έχει κάνει έναν τέλειο προγραμματισμό σχετικά με τη λειτουργία της ομάδας και ειδικά με τις ακαδημίες, παραδίδοντας μία ομάδα «ολοκάθαρη» οικονομικά. Απλά από τη μεριά του δεν μπόρεσε να σηκώσει μόνος του αυτό το «βάρος» και για αυτό προσπάθησε να βρει μία διάδοχη κατάσταση, καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και επίσης δεν κατάφερε να πλαισιωθεί από άτομα με τη δική του φιλοσοφία.

Η δική του φιλοσοφία αφορούσε κυρίως τις ακαδημίες, όπου πήρε άριστα σε αυτόν τον τομέα, και σε βάθος 5ετίας να μπορέσει να κάνει μία γηγενή ομάδα. Αυτό δεν μπορούσε να συμφωνήσει με τις φιλοδοξίες άλλων ανθρώπων, αλλά και με εμάς. Συμφωνήσαμε ότι η ομάδα αξίζει και έχει τη δυναμική να πάει πιο ψηλά. Δεν το βλέπουμε εγωιστικά, απλά δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι αυτό που είχε χτίσει ο Κωστής Ψαρουδάκης δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Θέλουμε να ακουστεί ξανά το Ρέθυμνο στον χώρο του βόλεϊ γιατί το αξίζει. Θεωρούμε ότι πρέπει να επιστρέψει στις υψηλές πτήσεις και με αυτό θα φέρει και τον κόσμο ξανά στο γήπεδο».

«ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ»
Παράλληλα, έθεσε τους στόχους της νέας χρονιάς, τονίζοντας πως θα επενδύσουν στην ανδρική ομάδα, ώστε να επιστρέψει στην Α2 κατηγορία και να προσελκύσει παιδιά στις ακαδημίες. Αυτοί οι δύο είναι οι βασικοί στόχοι, μπαίνοντας επίσης και στη λογική της παραγωγικής διαδικασίας, καθώς όπως υποστήριξε το Ρέθυμνο μπορεί να βγάλει πολλά ταλέντα. «Σε αυτό που έχουμε συμφωνήσει όλοι μας, είναι πως θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ισχυρή ανδρική ομάδα, η οποία θα ανέβει κατηγορία βραχυπρόθεσμα. Αυτός είναι ο άμεσος στόχος μας, ώστε να έχουμε μία ομάδα… βιτρίνα, η οποία θα τραβήξει ξανά τα παιδιά στο άθλημα που υπηρετούμε. Θεωρώ πως όλοι μας θέλουμε να δούμε ξανά βόλεϊ υψηλής ποιότητας, το οποίο θα φέρει πιο κοντά τον κόσμο στην ομάδα. Είναι βασικό το πως θα προσεγγίσεις ένα παιδί να γνωρίσει το άθλημα. Για αυτό θέλουμε να έχουμε μία πρότυπη και ποιοτική ομάδα που θα παίζει καλό βόλεϊ και θα μας εκπροσωπεί στις Εθνικές κατηγορίες και μέσω αυτού θεωρώ πως τα παιδιά θα έρθουν πιο κοντά στο άθλημα.

Ήδη φέτος έχουμε βάλει τον Νεκτάριο Νικάκη ως υπεύθυνο του προπονητικού επιτελείου. Ξεκινήσαμε να κάνουμε μία διαφορετική οργάνωση, όπως είναι η κατανομή των τμημάτων στους προπονητές με τη σύμφωνη γνώμη φυσικά των ειδικών. Προσπαθούμε και έχουμε ξεκινήσει να λειτουργούμε πιο επαγγελματικά, ώστε οι ακαδημίες να δουλέψουν πιο σωστά για να έχουμε τα αντίστοιχα αποτελέσματα, γιατί δε γίνεται να μην έχουμε παιδιά από τις ακαδημίες. Ναι μεν υστερούμε πληθυσμιακά σε σχέση με το Ηράκλειο και τα Χανιά, αλλά έχουμε πολλά παραδείγματα στο παρελθόν με παιδιά που βελτιώθηκαν και μεγαλούργησαν.

Δηλαδή είναι δύο διαφορετικά κομμάτια. Είναι οι ακαδημίες και οι ομάδες των Ανδρών και των Γυναικών, οι οποίες θέλουν μία διαφορετική μεταχείριση. Στις Γυναίκες ας πούμε είχαμε έναν αποκλεισμό που δεν τον περίμενε κανείς, αλλά πίσω από αυτό υπάρχουν κάποια παιδιά που δεν μπορούμε να τα εγκαταλείψουμε. Πρέπει να τα πλαισιώσουμε με 2-3 αθλήτριες έμπειρες. Άρα αυτό που θέλουμε είναι να προωθήσουμε παίκτριες από τις ακαδημίες. Και με κάποια μικρή βοήθεια να καταφέρουμε να ξεφύγουμε από το τοπικό πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν είχαμε πολλές ομάδες ακαδημιών που κόντραραν στα ίσια ομάδες από Χανιά και Ηράκλειο και εκπροσωπούσαν την πόλη μας στα πανελλήνια πρωταθλήματα».

«ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΝ ΝΙΚΑΚΗ»
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Ν. ΟΠΕΡ, στην ανδρική ομάδα θα δοθεί η μεγαλύτερη βαρύτητα, διεκδικώντας από τη νέα χρονιά το πρωτάθλημα Κρήτης και την άνοδο στην Α2, με τις επιστροφές των Λαδάκη και Πετράκη, ενώ στο «τιμόνι» θα συνεχίσει ο πολύπειρος προπονητής, Νεκτάριος Νικάκης. «Θα δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην ομάδα των Ανδρών. Θεωρούμε ότι είναι ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο στην Α2. Θέλουμε να την ενισχύσουμε σε τέτοιο βαθμό ώστε να τα καταφέρει. Συγκυριακά έχουμε πολλά παιδιά που μπορούν να πλαισιώσουν την ομάδα και να ανταποκριθούν. Οι περισσότεροι ζουν στο Ρέθυμνο, οπότε δε θα μπούμε στη διαδικασία να φέρουμε παίκτες από άλλες πόλεις, πέρα από 1-2 περιπτώσεις. Στην ουσία θα δημιουργήσουμε μία ομάδα με γηγενείς παίκτες, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί, τους γνωρίζουμε και μπορούν να καταφέρουν την άνοδο. Ο Λαδάκης εξέφρασε την επιθυμία να παίξει στην ανδρική ομάδα, όπου μπορεί να ανταποκριθεί στον μέγιστο βαθμό. Επίσης, θα επιστρέψει στη δράση και ο Στέλιος Πετράκης, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα, όπως και οι Παπαδάκις, Τζανιδάκης, Δράκος και τα άλλα παιδιά. Η ομάδα έχει ουσιαστικά συμπληρωθεί, ψάχνοντας μονάχα έναν πασαδόρο. Προπονητής θα αναλάβει ο Νεκτάριος Νικάκης, ο οποίος διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία για τη συγκεκριμένη θέση».

«ΚΑΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ»
Στην κακή συγκυρία του ότι βρίσκονται 3 κρητικές ομάδες στην Α2 κατηγορία στάθηκε ο κ. Βιδάκης σχετικά με τη γυναικεία ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, όπως υπογράμμισε θα προσπαθήσουν να την ενισχύσουν, αποκτώντας 2-3 έμπειρες αθλήτριες. «Στη γυναικεία ομάδα αυτήν τη στιγμή έχουμε βρεθεί σε μία κακή συγκυρία, καθώς υπάρχουν 3 Κρητικές ομάδες που είναι στην Α2. Οπότε θα πρέπει να πάμε στη λογική του να δώσουμε χρήματα για να φέρουμε πολλές παίκτριες που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να μπούμε στη λογική των πλειστηριασμών, μιας και πολλές θα θελήσουν να παίξουν στις παραπάνω ομάδες. Εμείς όμως δεν είμαστε αυτής της λογικής. Για αυτόν τον λόγο την επόμενη σεζόν δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι προσβλέπουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Α2, όπως φέτος. Επίσης κάποιες αθλήτριες μας φεύγουν φέτος. Όμως, έχουμε αποφασίσει να μην εγκαταλείψουμε την ομάδα και να την ενισχύσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Το ιδανικό, οικονομικά, θα ήταν να μη δώσουμε λεφτά του χρόνου και να προχωρήσουμε με τις 7 κορασίδες, αλλά αυτό θεωρώ πως θα είναι πισωγύρισμα για αυτά τα παιδιά που έκαναν πρωταθλητισμό. Δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν ψυχολογικά και δεν τους δίνεις κίνητρο. Θέλουμε να τα πλαισιώσουμε με ορισμένες έμπειρες αθλήτριες».

«ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΤΙΣΕΙ Ο ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΚΩΣΤΗΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ»
Τέλος, αναφέρθηκε στη γνωριμία και τη συνεργασία του με τον αείμνηστο πρόεδρο του ΟΠΕΡ, Κωστή Ψαρουδάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον πιο χαρισματικό παράγοντα, σημειώνοντας πως δεν επιθυμούν να χαθεί ό,τι είχε «χτίσει» εκείνος. «Τον Κωστή Ψαρουδάκη τον γνώριζα από τα μαθητικά χρόνια, όπου έπαιζε βόλεϊ. Για να γνωρίζετε ήταν εξαιρετικά γρήγορος και ίσως ο πιο ταχύς μαθητής. Όταν η ομάδα του Αρκαδίου ανέβηκε στη Γ’ Εθνική κάποιοι από εμάς που δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε και αποφασίσαμε να πάμε στον ΟΠΕΡ που δεν είχε ανδρική ομάδα. Βρήκαμε τον Ψαρουδάκη και του κάναμε μία πρόταση με τον Χνάρη και τον Δαφέρμο και ήμασταν ουσιαστικά η πρώτη ανδρική ομάδα του ΟΠΕΡ. Έτσι μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε 2-3 χρόνια ακόμα. Μετά που σταματήσαμε πάντα παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις και την εξαιρετική δουλειά του Κωστή (Ψαρουδάκη). Είχε οργανώσει τα πάντα. Το ότι ήταν τόσα χρόνια στην ομοσπονδία ήταν πολύ σημαντικό γενικότερα για το Ρεθυμνιώτικο βόλεϊ. Έδωσε την ευκαιρία στους Ρεθυμνιώτες να δουν πολύ μεγάλους αθλητές και μεγάλες διοργανώσεις. Είχε καταφέρει πολλά και ήταν ένας από τους πιο δραστήριους παράγοντες στην Ελλάδα. Επίσης είχαμε συνεργαστεί και μέσω του Ρέθυμνο Volley Club. Ήταν πολύ κοντά στο άθλημα κι βοηθούσε τους πάντες. Πρόσφερε πολλά στον αθλητισμό γενικότερα, το οποίο είναι πολύ δύσκολο. Και εμείς λέμε ότι θα κάνουμε μία προσπάθεια αλλά δεν μπορούμε να στοχεύοσυμε τόσο ψηλά. Εκείνος ήταν πολύ χαρισματικός και δημιούργησε κάτι εξαιρετικό, το οποίο δε θέλουμε να το αφήσουμε να χαθεί».

Πηγή: Κρητική Επιθεώρηση

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *