31 Οκτωβρίου 2020

Tο Εργασιακό μπάσκετ επιστρέφει!

Όπως επιστρέφουν σιγά, σιγά όλα τα αθλήματα στην «δράση», έτσι και για το Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Με διοργανωτή για μια ακόμα χρονιά το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ρεθύμνου, ανακοινώθηκε η προκήρυξη της διοργάνωσης, με τις ομάδες να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, στην 26η διοργάνωση.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι cretan_kings.jpg

Ανακοίνωση:

  • Όλες οι ομάδες (παλαιές και νέες) πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα  μέχρι την Παρασκευή 16/10/2020 και ώρα 23:59 (Φόρμας Συμμετοχής 2020 – μπορείτε να δείτε στο www.basketrethymno.gr )
  • Υπογεγραμμένη με επικύρωση γνήσιου υπογραφής της ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ  (άρθρο 8 Ν.1599/1986 – μπορείτε να την τύπωσε σε αρχείο PDF – μπορείτε να δείτε στο www.basketrethymno.gr) για ΚΑΘΕ παίχτη που θα συμμετέχει στο φετινό πρωτάθλημα. 
  • Ισχύει το Καταστατικό του Πρωταθλήματος 2019-2020με τις αλλαγές που θα ορίσει η επιτροπή Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου και όλες οι ομάδες στην πρώτη συνάντηση τους. Στην πρώτη συνάντηση θα κατοχυρωθεί η περυσινή βαθμολογία των ομάδων για να σχηματιστούν οι φετινές κατηγορίες.
  • Η κατάθεση όλων ΝΕΩΝ δελτίων των παιχτών μέχρι και την Παρασκευή 23/11/2020 στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Γάλλου 17:00 – 19:30 καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή, Τηλέφωνο: 2831077598). Επικύρωση των υπαρχόντων δελτίων, νέες μεταγραφές και νέοι παίχτες (χρειάζεται μια φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας και 2 μικρές φωτογραφίες για νέους παίχτες). Μαζί θα πρέπει και να συμπληρωθεί η Αίτηση και την Κατάσταση Συμμετοχής 2019-2020 στο πρωτάθλημα μπορείτε να δείτε στο www.basketrethymno.gr  (ΠΡΟΣΟΧΗ : Η αποστολή της αίτησης συμπληρωμένης θα γίνει ηλεκτρονικά στο email : [email protected]) με το σύνολο των παιχτών της κάθε ομάδας. Οριστικές αλλαγές στο ρόστερ της κάθε ομάδας (μόνο προσθήκη ΝΕΩΝ παιχτών) θα μπορούν να γίνουν έως 1/12/2020.
  • Δικαίωμα συμμετοχής το πρωτάθλημα έχουν όσοι έχουν γεννηθεί από το 1996 και προγενέστερα (εκτός της ομάδας των Φοιτητών) και να μην είναι εν ενεργεία αθλητές σε πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης. Αθλητές εν ενεργεία θεωρούνται όσοι αγωνίστηκαν σε πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι γυναίκες ανεξάρτητα εάν είναι εν ενεργεία αθλήτριες.
  • Να έχουν προσκομίσει ιατρική βεβαίωση θεωρημένη από καρδιολόγο που έχει εκδοθεί εντός ενός έτους από την διεξαγωγή κάθε αγώνα. Πριν από κάθε παιχνίδι οι ομάδες υποχρεούται μαζί  τα αθλητικά δελτία τους, να προσκομίσουν τις καρδιολογικές βεβαιώσεις. Η γραμματεία οφείλει να ελέγχει για την ορθότητα των αθλητικών δελτίων των συμμετεχόντων. Υπεύθυνος για τον έλεγχο των καρδιολογικών βεβαιώσεων πριν από την έναρξη του είναι ο γιατρός του αγώνα. Διαγωνιζόμενος, ο οποίος δεν έχει προσκομίσει βεβαίωση καρδιολογικού ελέγχου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Εάν ομάδα χρησιμοποιήσει παίχτη που δεν έχει δελτίο συμμετοχής ή βεβαίωση καρδιολογικού ελέγχου μηδενίζεται για το συγκεκριμένο παιχνίδι και το σκορ εναντίον της είναι 20-0.
  • Κάθε χρόνο οι 2 τελευταίες ομάδες της κατηγορίας θα πέφτουν στην χαμηλότερη κατηγορία και οι 2 πρώτες ομάδες αντίστοιχα θα ανεβαίνουν κατηγορία. 
  • Οι νέες ομάδες που συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα θα εντάσσονται στην Α3 κατηγορία.
  • Πειθαρχικό Δίκαιο ΕΟΚ – ΑΡΘΡΑ 60-81
  • Το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες που διοργανώνονται από τη  ΕΟΚ της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 (εφεξής αγώνες). Επίσης, το εν λόγω πρωτόκολλο περιγράφει τους κανόνες, λειτουργίες και οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση των αγώνων, καθώς και τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Το περιεχόμενο του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων θα επικαιροποιείται ανάλογα με τις εξελίξεις, τη διεθνή εμπειρία και τα επιστημονικά δεδομένα και συντάχθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, του ΕΟΔΥ και της FIBA.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *