26 Απριλίου 2024

Η αποκάλυψη των αστεριών του ΝΟ Ρεθύμνου

Για πρώτη φορά τα κορίτσια της τεράστιας επιτυχίας της κατάκτησης της 3ης θέσης στην Α1 πόλο γυναικών βρέθηκαν όλες μαζί στο κολυμβητήριο Ρεθύμνου για να δώσουν αγώνα… εντός έδρας, παίζοντας με… τον φακό.

Οι περισσότερες αθλήτριες ήταν εκεί (πλην εκείνων που ζουν και εργάζονται εκτός Κρήτης) για να μιλήσουν για πρώτη φορά όλες μαζί για μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις Ρεθυμνιώτικης ομάδας σε συλλογικό επίπεδο. Ίσως, βέβαια, να είναι και η κορυφαία αν αναλογιστεί κανείς κάτω από ποιες συνθήκες κατάφεραν να φτάσουν στο 3ο σκαλί του βάθρου, καθώς το κολυμβητήριο δεν πληροί τις προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να «ξεσπιτώνονται» κάθε αγωνιστική, ενώ ήταν ελάχιστες οι προπονήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία όλων των αθλητριών. Παρ’ όλα αυτά όλες μαζί, ενωμένες σαν μία οικογένεια έφεραν εις πέρας μία σχεδόν ακατόρθωτη αποστολή. Να τερματίσουν αήττητες (έχασαν μόνο από Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη) πίσω μόνο από την 11 φορές πρωταθλήτρια Βουλιαγμένη και τον 7 φορές τροπαιούχο Ολυμπιακό. Μάλιστα, βαθμολογικά ξεπέρασαν ακόμη και την Γλυφάδα, η οποία έχει κατακτήσει 8 φορές τον τίτλο αλλά και τον τρις πρωταθλητή Εθνικό. Χρόνο με τον χρόνο, βήμα – βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι αυτά τα κορίτσια κατέληξαν εκεί που τους άξιζε, φτάνοντας στον στόχο με πολύ κόπο, υπομονή και πολλή δουλειά και εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποκλιθούμε σε αυτό το εξαιρετικό κατόρθωμα.

Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην έχει την στήριξη και την «σφραγίδα» τόσο του προπονητή, Κώστα Φιτσανάκη, όσο και των ανθρώπων του ΝΟΡ που έχουν «χτίσει» έναν «υγιέστατο» σύλλογο, με τις ομάδες του να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Αυτό φυσικά, έχει ένα και μόνο αποτέλεσμα. Να βγάζει παίκτες και παίκτριες από τα «σπλάχνα» του, επανδρώνοντας τις ομάδες των ανδρών και γυναικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω αποτελεί το γεγονός πως οι 11 από τις 21 αθλήτριες που συνέβαλαν σε αυτή την διάκριση προήλθαν από τις ακαδημίες. Η επιτυχίες φυσικά, δεν σταματούν εκεί, αφού είναι η πρώτη επαρχιακή ομάδα που έφτασε σε αυτή την θέση. Ναι! «Γοργόνες» υπάρχουν… και είναι Ρεθυμνιώτισσες!

Φυσικά, για όλη αυτή την «ονειρεμένη» πορεία μίλησαν οι πρωταγωνίστριες εντός του γλυκού νερού, σχολιάζοντας το συστατικό της επιτυχίας και όλα τα θέματα που τις απασχόλησαν και συνεχίζουν να τις απασχολούν. Η Κρητική Επιθεώρηση παρουσίασε σήμερα τις συνεντεύξεις των 5 πρώτων αθλητριών, ενώ υπόσχεται και συνέχεια, με τις υπόλοιπες «γοργόνες».

Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΟΡ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πατσαχάκη: Χαμογελάω, είμαι ευτυχισμένη

Η αρχηγός και η πιο «παλιά» από τις συμπαίκτριες της στο ΝΟΡ, Έλσα Πατσαχάκη, με τις 13 συμμετοχές και τα 7 γκολ, αλλά κυρίως με την ψυχραιμία και την εμπειρία της προσέφερε τα μέγιστα για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας της. Παρακάτω, ξεδιπλώνει τις σκέψεις της, τα συναισθήματα της αλλά και τα προβλήματα που κάποια στιγμή θα πρέπει να λυθούν, για να «εκτοξευτεί» η ομάδα της καρδιάς της.

«ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΜΑΣ»
«Νιώθουμε πολύ όμορφα γιατί για την κάθε μία ήταν κάτι πολύ σημαντικό, είχαμε τα κίνητρα μας, θέλαμε αυτή την θέση και εφόσον μπήκαμε στα πλέι οφ κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε.
Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που κάναμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν συναντηθήκαμε όλες πάνω από δέκα φορές όλη την χρονιά για προπονήσεις ή φιλικά. Οι συνθήκες που κάνουμε προπόνηση είναι σε 25άρα πισίνα, σε μία διαδρομή και με πολλά ακόμη άτομα, οπότε δεν μπορούσαμε να κάνουμε ολοκληρωμένη προπόνηση γιατί όλες οι ομάδες πρέπει να καλύψουν τις ώρες τους. Κοιτούσαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Όλες οι ομάδες ήταν καλές και είχαν αξιόλογες παίκτριες. Τα παιχνίδια με την Γλυφάδα θεωρώ πως ήταν πιο δύσκολα. Ήταν μία μεγάλη έκπληξη για μας αυτή η θέση».

«ΝΙΩΘΩ ΕΥΤΥΧΙΑ»
«Όταν με ρώτησε ο πρόεδρος το 2010 να ανεβούμε στην Α1 και να παίξουμε του είπα ναι. Όταν παίξαμε και σιγά-σιγά ανεβαίναμε στην 6η και στην 5η θέση, το πίστευα ότι κάποια στιγμή θα φτάναμε εδώ. Φέτος, με την παρουσία της Έλενας και την δύναμη της το πίστευα ακόμη περισσότερο. Όμως η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη την επιτυχία. Στην δουλειά μου, μου λένε ακόμα συγχαρητήρια, χαμογελάω, είμαι ευτυχισμένη. Δηλαδή έρχεται από μόνο του αυτό το πράγμα, η ευτυχία που νιώθεις».

«ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ»
-Πόσο σημαντικός είναι ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα;
«Έχουμε ένα οικογενειακό κλίμα. Κοιτάζουμε πρώτα απ’ όλα να είμαστε καλά μεταξύ μας. Είναι λογικό κατά την διάρκεια μίας χρονιάς να υπάρχουν προστριβές μεταξύ μας. Παρ’ όλα αυτά κοιτάμε να το ξεπερνάμε και να βοηθάμε η μία την άλλη. Το καλό είναι ότι τα κορίτσια που ήρθαν με μεταγραφές τις εντάξαμε κατευθείαν στην ομάδα. Οι μικρές έχουν τρομερή εξέλιξη, πετυχαίνοντας τον πρωταρχικό λόγο που ανεβήκαμε, δηλαδή να βγάλουμε παιδιά από τις ακαδημίες και να πάρουν εμπειρίες».

«ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ»
-Υπάρχει κάποιο παράπονο προς κάποιους που δεν έχουν μεριμνήσει για σας και για τις συνθήκες που κάνετε προπονήσεις;
«Η αλήθεια είναι ότι εμείς στείλαμε ήδη το μήνυμα μας με αυτό που καταφέραμε. Που να είχαμε και πισίνα τι θα κάναμε… Αν και το Ρέθυμνο είναι μία μικρή πόλη θα μπορούσαν να βγαίνουν πολλοί καλοί παίκτες από εδώ γιατί το κλίμα είναι εξαιρετικό και όλοι προσπαθούν για το καλύτερο. Το ότι δεν έχουμε πισίνα είναι ένα πικρό σημείο αλλά θα μείνουμε στην ιστορία για αυτό».

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ»
-Μπορεί αυτή η επιτυχία να ξημερώσει μία άλλη μέρα;
«Μακάρι. Ελπίδες πάντα υπάρχουν ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να παίξουμε στην έδρα μας. Δεν νομίζω όμως ότι εγώ θα το προλάβω. Από κει και πέρα αν το φτιάξουν μπορεί να γίνει τρομερή δουλειά γιατί υπάρχουν άνθρωποι που μας στηρίζουν και κάνουν τρομερή δουλειά».

«ΜΕΓΑΛΟ ΟΝΕΙΡΟ Η ΕΥΡΩΠΗ»
-Μπροστά σας έχετε μία τεράστια πρόκληση, που δεν είναι άλλη από την συμμετοχή της ομάδας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
«Είναι σημαντικό που επιτέλους έχουμε μία Ευρωπαϊκή ευκαιρία. Για εμάς, πλην ελάχιστων κοριτσιών, θα είναι η πρώτη μας φορά. Είναι μεγάλο όνειρο και επιτυχία και ευχαριστούμε τον πρόεδρό μας, που θα μας κάνει την τιμή και θα πάμε στην Ευρώπη. Πολλά σωματεία προκρίνονται αλλά δεν αγωνίζονται στην Ευρώπη, λόγω οικονομικών κυρίως προβλημάτων. Ο πρόεδρος μας θα μας στηρίξει και σε αυτό. Μας το έχει τάξει η αλήθεια είναι. Και αυτός, όμως, το θέλει πάρα πολύ, όσο και εμείς. Είμαστε μία ομάδα που την πονάει και τη νοιάζεται πάρα πολύ. Για αυτό η επιτυχία αφιερώνεται σε εκείνον γιατί είμαστε η ομάδα της καρδιάς του. Την άξιζε και αυτός όπως και εμείς».

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ «ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ» ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ Μ. ΦΑΡΜΑΚΗ, ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΚΗ, ΛΙΜΠΙΤΑΚΗ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

«Το οικογενειακό κλίμα έφερε το μετάλλιο»
Στην σημασία της ομαδικότητας και της οικογένειας στάθηκαν με δηλώσεις τους οι Μαρία Φαρμάκη, Μαίρη Παλληκαράκη, Στέλλα Λιμπιτάκη και Βαγγελιώ Θεοδωράκη, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις τους εκείνο ήταν που τις έδωσε το χάλκινο μετάλλιο, φτάνοντας στην καταξίωση.

ΦΑΡΜΑΚΗ: ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΑΜΕ
Η Μαρία Φαρμάκη ήταν μία από τις ακρογωνιαίους λίθους της Ρεθυμνιώτικης ομάδας, πετυχαίνοντας 14 γκολ. Στις δηλώσεις της τόνισε πως δεν το περίμενε αλλά ήταν κάτι που το ήθελαν πολύ. «Δεν περιμέναμε αυτή την μεγάλη επιτυχία. Αρχικά ο στόχος μας ήταν να παραμείνουμε στην κατηγορία και μετά βάζαμε την επόμενη πρόκληση. Ήταν κάτι που θέλαμε πάρα πολύ γιατί είναι και οι συνθήκες τέτοιες που όταν το καταφέρεις το χαίρεσαι παραπάνω και αισθάνεσαι υπερηφάνεια. Το να βρεθούμε όλες μαζί ήταν κάτι πολύ δύσκολο και πραγματοποιούνταν ελάχιστες περιπτώσεις».

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΣΥΜΠΑΙΚΤΡΙΕΣ»
-Τα συστατικά της φετινής επιτυχίας;
«Έχουμε δεθεί πολύ μεταξύ μας και πιστεύω ότι μέτρησε πάρα πολύ. Ξεκινήσαμε χωρίς να γνωριζόμαστε και πλέον καταλήξαμε να κάνουμε παρέα και εκτός κολυμβητηρίου. Δεν είμαστε απλά συμπαίκτριες».

«ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ»
-Αισθάνεσαι σαν να πήρατε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα;
«Θεωρητικά ναι γιατί το επίπεδο του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης είναι πολύ ανώτερο από όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Είναι οι υποδομές διαφορετικές και το μπάτζετ τους είναι υπερπολλαπλάσιο. Ξέραμε ότι μέχρι εκεί μπορούμε να πάμε και καταφέραμε αυτό που μπορούσαμε στον μέγιστο βαθμό».

ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΚΗ: ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ
Η Μαίρη Παλληκαράκη είναι μία από τις πιο παλιές αθλήτριες του ΝΟΡ, η οποία αν και ξενιτεμένη, συμμετέχοντας σε ελάχιστες προπονήσεις έδωσε το 100% του εαυτού της. Μάλιστα, επεσήμανε πως πρόκειται για δικαίωση του προπονητή της, Κώστα Φιτσανάκη.
-Πως το έχεις βιώσει όλο αυτό μιας και ήσουν στην ομάδα από τότε που αγωνίζονται στην Α2;
«Θεωρώ ότι μέσα από όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην ομάδα δικαιώνεται η προσπάθεια του Κώστα και όλων των κοριτσιών που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια. Προσπαθούσαμε να είμαστε αξιοπρεπής και θεωρώ ότι η ομάδα κάθε χρόνο ανέβαινε βήμα – βήμα. Εγώ προσωπικά είμαι 7 χρόνια στην ομάδα και τα πρώτα δύο σαν φοιτήτρια έκανα μόνη μου προπόνηση στην ανδρική ομάδα του ΟΦΗ. Πηγαινοερχόμουν και οι προπονήσεις μου λιγόστεψαν. Ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια παίζω σχεδόν απροπόνητη. Είναι δύσκολο αλλά δίνω το 100% του εαυτού μου».

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ»
-Πόσο δύσκολο είναι αυτό για σας αλλά και για τις αθλήτριες που ακολουθούν;
«Τα τελευταία χρόνια ο ΝΟΡ έχει ανέβει επίπεδο. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για μία πόλη όπως το Ρέθυμνο που δεν έχει πισίνα και δεν έχουμε την πολυτέλεια να παίζουμε φιλικά παιχνίδια. Αυτό που πετύχαμε σε σχέση με τα δεδομένα που είχαμε δεν είναι απλά κατόρθωμα. Δεν μπορούσαμε να το διανοηθούμε ότι θα φτάναμε εδώ. Επίσης θεωρώ επίτευγμα το ότι ο σύλλογος συμμετέχει και έχει διακρίσεις σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Αυτό φαίνεται και από τα κορίτσια που προέρχονται από τις ακαδημίες και αγωνίζονται με μεγάλη επιτυχία στην κατηγορία γυναικών».

«ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ»
-Τι είναι αυτό που δίνει το κάτι παραπάνω σε αυτή την ομάδα;
«Το κλίμα είναι πολύ βασικό σε μία ομάδα. Εμείς είμαστε μία οικογένεια. Αυτό είναι το πιο βασικό συστατικό και αυτό φάνηκε. Παράδειγμα είναι ότι παρά το ότι ήρθαν καινούρια κορίτσια αυτό δεν άλλαξε. Γίναμε ένα και έτσι προχωρήσαμε. Είναι καθαρά θέμα μαγκιάς και ψυχής».

ΛΙΜΠΙΤΑΚΗ: ΠΗΡΑ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
Η Στέλλα Λιμπιτάκη αποτελεί ένα από τα νέα ταλέντα του ΝΟΡ, η οποία βγήκε από τις ακαδημίες του, στελεχώνοντας την γυναικεία ομάδα, σημειώνοντας και 3 γκολ την φετινή σεζόν.
-Πώς έζησες την εμπειρία της Α1 και την μεγάλη επιτυχία της 3ης θέσης;
«Είμαι πολύ ευτυχισμένη από την κατάκτηση της 3ης θέσης. Είναι ένα πολυπόθητο μετάλλιο, που ήρθε μέσα από συνεργασίες, προπόνηση και αγάπη. Χαίρομαι πάρα πολύ που πήρα εμπειρίες και παραστάσεις από την Α1 και ευχαριστώ τον προπονητή μου που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στην μεγαλύτερη κατηγορία».

«Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ»
-Σε ποιον θα ήθελες να αφιερώσεις αυτήν την επιτυχία;
«Η επιτυχία ήρθε μέσα από ομαδική δουλειά. Εγώ προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορώ. Είναι μία ομαδική επιτυχία και την αφιερώνω στην ομάδα μου».

«ΠΟΛΛΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ»
-Που στηρίχτηκε αυτή η ομάδα για να φτάσει μέχρι τα πλέι οφ και στη συνέχεια στην κατάκτηση του μεταλλίου;
«Μεγάλο ρόλο έπαιξε το οικογενειακό κλίμα. Κάθε παιχνίδι το κοιτάζαμε ξεχωριστά και δεν υποτιμούσαμε ποτέ τον αντίπαλο. Δεν υπήρχαν εντάσεις μέσα μας και πάρα πολλά κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ήμασταν συγκεντρωμένες στο πλάνο μας και στο τέλος τα καταφέραμε».

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ: ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Η Βαγγελιώ Θεοδωράκη αποτελεί επίσης το μέλλον της Ρεθυμνιώτικης ομάδας, προερχόμενη από τα τμήματα υποδομής, η οποία απέκτησε πολύτιμες εμπειρίες, ενώ σκόραρε 3 γκολ την φετινή περίοδο. «Είμαστε πολύ χαρούμενες γιατί όλο αυτό ήταν έργο δικό μας μέσα από πολλή δουλειά. Υπήρχε μεγάλη θέληση και ελπίζω στο μέλλον να έχουμε παρόμοιες επιτυχίες. Δεν ήταν τόσο εύκολο γιατί παίζαμε μακριά από το σπίτι μας. Για μένα ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Έχω μάθει πολλά πράγματα που θα τα χρησιμοποιήσω στο μέλλον. Αφιερώνω αυτή την επιτυχία σε όλους όσους μας βοήθησαν και φυσικά στις συμπαίκτριες μου. Το όνειρο μου είναι να καταξιωθώ μέσα από αυτό το άθλημα γιατί είναι κάτι που το αγαπώ πολύ».

Πηγή: Goodnet
Γιώργος Σταράς – Νίκος Τζανιδάκης

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *