Έμαθαν τους αντιπάλους τους «Κότσι-Ζούπα»

Τους αντιπάλους τους, στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2015, έμαθαν τις προηγούμενες ημέρες οι Εθνικές ομάδες Beach Volley της χώρας μας. Για τους παίκτες του ΟΠΕ Ρεθύμνου Γιώργο Κοτσιλιάνο και Νίκο Ζουπάνη έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοι τους σε αυτή την σπουδαία διοργάνωση που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά φέτος. Με την ολοκλήρωση όλων των Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων διοργανώσεων στο Beach Volleyball για το 2014, οριστικοποιήθηκαν και οι 64 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο μεγάλο ραντεβού του 2015, τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2015, που θα διεξαχθούν στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Οι ομάδες που πήραν το εισιτήριο για το Μπακού, πέτυχαν το στόχο τους μέσα από την Ευρωπαϊκή κατάταξη 2014, για τον καταρτισμό της οποίας λαμβάνονται υπόψη όλες οι διοργανώσεις του Παγκόσμιου και του Ευρωπαϊκού Τουρ καθώς και άλλες διεθνείς αναγνωρισμένες διοργανώσεις.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί και στους άνδρες και τις γυναίκες, χάρις στην πολύ καλή παρουσία των Εθνικών ομάδων γυναικών (Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη) και ανδρών (Κοτσιλιάνου / Ζουπάνη) στις διεθνείς διοργανώσεις μέσα στο 2014.
Η Εθνική Γυναικών προκρίθηκε ως 15η (επί συνόλου 32 ομάδων) ενώ η Εθνική Ανδρών ως 16η (και πάλι επί συνόλου 32 ομάδων). Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε 8 ομίλους των 4 ομάδων ο κάθε ένας, ενώ ο καταρτισμός των ομίλων θα οριστικοποιηθεί μετά από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την έναρξη των αγώνων. Συνολικά στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες θα εκπροσωπηθούν 20 χώρες στους άνδρες και 18 χώρες στις γυναίκες, ενώ η κάθε χώρα μπορεί να συμμετάσχει με δύο (2) ομάδες το ανώτερο σε κάθε φύλο.
Το σημαντικό στοιχείο των Ευρωπαϊκών Αγώνων είναι ότι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες θα κερδίσουν πόντους (ανάλογα με την κατάταξή τους στο Μπακού) στην προολυμπιακή βαθμολογία που θα ληφθεί υπόψη για την Ολυμπιάδα του Ρίο! Το τουρνουά beach volley των Ευρωπαϊκών Αγώνων θα διεξαχθεί από 16 έως 21 Ιουνίου 2015.

Αναλυτικά οι χώρες που προκρίθηκαν στο Μπακού (σε παρένθεση ο αριθμός των ομάδων):
ΑΝΔΡΕΣ: Αζερμπαϊτζάν (2), Αυστρία (2),Γαλλία (2), Γερμανία (2), Δανία (1), Ελβετία (2), Ελλάδα (1), Εσθονία (1), Ισπανία (2), Ισραήλ (1), Ιταλία (2), Λετονία (2), Λευκορωσία (1), Μ. Βρετανία (1), Νορβηγία (2), Ολλανδία (2), Πολωνία (2), Ρωσία (2), Τουρκία (1)Τσεχία (1)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Αζερμπαϊτζάν (2), Αυστρία (2),Γαλλία (2), Γερμανία (2), Ελβετία (2), Ελλάδα (1), Ισπανία (2), Ιταλία (2), Λιθουανία (1), Νορβηγία (2), Ολλανδία (2), Ουκρανία (1), Πολωνία (2), Ρωσία (2), Σλοβακία (1), Σουηδία (2), Τσεχία (2), Φινλανδία (2)

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *