Έξι ποδοσφαιριστές απαντούν για την κατάσταση και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής

Οδεύουμε προς την συμπλήρωση 3 μηνών απραξίας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και η προσμονή όλων για επιστροφή στην αγωνιστική δράση είναι μεγάλη, αναμένοντας την σημερινή σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, όπου θα εξεταστεί το αίτημα της ΕΠΟ για την επανέναρξη του (κάτι αντίστοιχο αναμένεται και για Α’ Εθνική ποδοσφαίρου Γυναικών, αλλά και Football League). Οι πρωταγωνιστές του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου, παίκτες και προπονητές περιμένουν πως και πως την ώρα της επιστροφής τους στους αγωνιστικούς χώρους, ξανασμίγοντας τα όνειρα του για το αγαπημένο τους άθλημα… Όμως η επανέναρξη του πρωταθλήματος αποτελεί τον διακαή πόθο όλων, ανεξαρτήτου συνθηκών και καταστάσεων;

Η απάντηση είναι «όχι». Τουλάχιστον η απάντηση της πλειοψηφίας των ποδοσφαιριστών που κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψη τους στην «Κ.Ε.». Οι Σήφης Σηφακάκης, Βασίλης Μπούσδρας από τον Ρεθυμνιακό, Δημήτρης Ρηγάκης, Δημήτρης Σιόρε από τον Αστέρα Ρεθύμνου και Αντώνης Κελαϊδής, Εντρίτ Μαργκίνι από τον Άρη Ρεθύμνου, κλήθηκαν να απαντήσουν σε 4 κοινές ερωτήσεις που τους υποβάλλαμε για την κατάσταση. Είναι δεδομένο πως σε όλους έχει λείψει το ποδόσφαιρο, αφού αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας τους. Όμως οι απόψεις διαφέρουν ως προς την έναρξη του πρωταθλήματος, υπέρ της οποίας τάσσονται μόνο δύο από τους 6, οι Βασίλης Μπούσδρας και Εντρίτ Μαργκίνι, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις, δεν κρύβουν τους φόβους τους για τους τραυματισμούς που ελλοχεύουν ελέω της πολύμηνης απραξίας.

Οι αθλητές και εν προκειμένω οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομποτ και κομπιούτερ, αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς, οι οποίοι μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας, κινδυνεύουν με σοβαρούς τραυματισμούς από την υπερφόρτωση ειδικότερα αν διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα εξπρές (Κυριακή-Τετάρτη) σε διάστημα περίπου 4 μηνών. Οι 4 εξ’ αυτών (Κελαϊδής, Ρηγάκης, Σηφακάκης, Σιόρε) θα προτιμούσαν να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα, με τους Κελαϊδή, Ρηγάκη να προτείνουν την ολοκλήρωση του σε 1 γύρο, ενώ η άποψη των Μπούσδρα, Μαργκίνι είναι να επιμηκυνθεί η σεζόν και τον Ιούλιο, ώστε να υπάρξουν λιγότερες εμβόλιμες αγωνιστικές.

 

ΟΙ 4 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

  1. Πόσο σας έχει λείψει το ποδόσφαιρο όλο αυτό το διάστημα;
  2. Επιθυμείτε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα;
  3. Σας φοβίζει από άποψη ασφάλειας δικής σας (για πιθανούς τραυματισμούς), το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέσα ουσιαστικά σε 4 μήνες, παίζοντας συνεχώς Κυριακή-Τετάρτη, μετά από τόσο μεγάλη απραξία;
  4. Πως πιστεύετε θα ήταν ιδανικό να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, υπολογίζοντας πως θα ξεκινήσει προς τα τέλη Φεβρουαρίου, χωρίς να εξαντληθούν οι ποδοσφαιριστές;

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΣΗΦΗΣ ΣΗΦΑΚΑΚΗΣ

  1. «Το ποδόσφαιρο για όλους μας είναι τρόπος ζωής. Παίζοντας τόσα χρόνια ποδόσφαιρο, μου έχει λείψει πάρα πολύ. Είναι σαν να μου λείπει η τροφή…».
  2. «Να ξεκινήσουν έστω οι προπονήσεις. Να βρούμε τους εαυτούς μας, να επιστρέψουμε σε μια καθημερινότητα. Να έχουμε τις επαφές με τους συμπαίκτες μας, να αθλούμαστε. Δεν με απασχολεί αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γιατί πιστεύω πως δεν θα οδηγήσει πουθενά».
  3. «Για τον εαυτό μου δεν με φοβίζει, γιατί ξέρω εφόσον είναι ομαδικό, με φοβίζει γιατί δεν παίζω μόνος μου. Είμαστε σε απραξία και θα πάμε σε πολλή μεγάλη πίεση που δεν έχει ξανασυμβεί σε ποδοσφαιριστή. Δυστυχώς θα υπάρχουν τραυματισμοί σίγουρα».
  4. «Μου είναι πολύ δύσκολο να βρω κάποια λύση. Νομίζω ότι το πλέον σώφρον θα είναι να μην διεξαχθεί καθόλου».

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΑΚΗΣ

  1. «Σίγουρα μας έχει λείψει και πολύ μάλιστα. Το ποδόσφαιρο είναι στην καθημερινότητα μας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον αγωνιστικό χώρο και στα παιχνίδια, αλλά στα αποδυτήρια, η παρέα με τους φίλους μας».
  2. «Επιθυμώ να ξεκινήσει το ποδόσφαιρο, αλλά όχι το πρωτάθλημα. Κάθε ομάδα χρειάζεται 1 με 1,5 μήνα προπονήσεων, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό. Είδαμε και στις μεγάλες ομάδες που αγωνίζονται να έχουν τραυματισμούς. Ας ανοίξουμε τις προπονήσεις και το πρωτάθλημα να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο».
  3. «Μα βέβαια θα υπάρχει πρόβλημα σε εμάς τους ποδοσφαιριστές. Είναι φύσει αδύνατον να μην υπάρχουν τραυματισμοί όταν 3 μήνες δεν έχουμε κάνει τίποτα. Οι ομάδες δεν θα είναι έτοιμες. Ας ξεκινήσουμε προπονήσεις το επόμενο διάστημα για την άθληση μας, να έρθουμε πάλι κοντά στις ομάδες μας και όλοι να οργανωθούμε από τον Μάϊο ώστε να ξεκινήσει ένα καλύτερο πρωτάθλημα το Σεπτέμβρη».
  4. «Το μόνο που βγαίνει είναι να παίξουμε πρωτάθλημα ενός γύρου. Δεν μπορεί ένα πρωτάθλημα να διεξαχθεί Κυριακή-Τετάρτη σε αυτές τις κατηγορίες. Είμαστε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, όπου έχουμε τις εργασίες μας και θα είναι εξαντλητικό μετά από τόση απραξία να κληθούμε να παίζουμε κάθε τρεις ημέρες».

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΕΛΑΪΔΗΣ

  1. «Είναι δύσκολο μετά από τόσα χρόνια να έχουμε τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς ποδόσφαιρο. Είναι η καθημερινότητα μας, είναι ένα χόμπι για εμάς το οποίο σίγουρα μας έχει λείψει πολύ».
  2. «Όσον αφορά αυτό, έχω δυο απόψεις. Από την μία επιθυμώ να ξεκινήσει, για τα παιδιά που ζουν από αυτό ή έχουν στόχους να αγωνιστούν σε μεγαλύτερη κατηγορία, ώστε να μπορέσουν να έχουν την εξέλιξη που επιθυμούν. Από την άλλη, είναι επικίνδυνο στην παρούσα φάση μετά από τόσο μεγάλη αδράνεια να επιστρέψουμε στους αγωνιστικούς χώρους. Ειδικότερα αυτοί οι τρεις μήνες που έχουμε απραξία, εν μέσω της περιόδου είναι οι πιο σημαντικοί για ένα ποδοσφαιριστή. Όπως και να έχει ελπίζω να παρθεί μία απάντηση άμεσα, ώστε να ξέρουμε τι θα συμβεί».
  3. «Σίγουρα με φοβίζει, είναι συχνά μέσα στο μυαλό μου. Παρότι είμαι τερματοφύλακας, δεν σας κρύβω πως με φοβίζει, γιατί μετά από τέτοια αδράνεια ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι και για τους περισσότερους από εμάς. Μην ξεχνάτε είμαστε ερασιτέχνες και η πίεση θα είναι πολλή μεγάλη, συνυπολογίζοντας και τις εργασίες μας εκτός ποδοσφαίρου».
  4. «Σαν ποδοσφαιριστές αν και είναι κάπως παράλογο, νομίζω θα ήταν να γίνει ένα πρωτάθλημα ενός γύρου. Θα ήταν το καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές για να μην έχουν πολύ βεβαρημένο πρόγραμμα, αν και είναι πολύ δύσκολο να γίνει.

Το ιδανικό θα ήταν να μην διεξαχθούν τα πρωταθλήματα φέτος, αλλά να εκμεταλλευτούν αυτό το κενό οι αρμόδιοι του ποδοσφαίρου, ώστε να οργανωθεί καλύτερα συνολικά το άθλημα και να πουν οι βάσεις για κάτι πολύ καλύτερο τα επόμενα χρόνια».

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΣΔΡΑΣ

  1. «Μου έχει λείψει πάρα πολύ. Είναι πάρα πολύ δύσκολο που δεν βρίσκομαι στο γήπεδο. Είναι κάτι πρωτόγνωρο στην κατάσταση που βιώνουμε αυτή την περίοδο με την πανδημία».
  2. «Εννοείται πως επιθυμώ να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα».
  3. «Η αλήθεια είναι ότι σίγουρα θα υπάρξουν τραυματισμοί. Θα παίξει ρόλο ο χρόνος που θα δοθεί για προετοιμασία. Αν δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, για προετοιμασία, θα μειωθούν οι πιθανότητες. Σίγουρα πάντως, θα είναι δύσκολο».
  4. «Ιδανικό θα ήταν να δοθεί τουλάχιστον ένας μήνα προετοιμασίας, για να βρεθούμε αγωνιστικό ρυθμό και να ολοκληρωθεί ένα μήνα πιο πίσω για να μειωθούν οι εμβόλιμες αγωνιστικές».

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΡΕ

  1. «Μου έχει λείψει η επαφή με το αγαπημένο μου άθλημα, η ομάδα, οι συμπαίκτες μου. Ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας».
  2. «Φυσικά και θέλω να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γιατί η κατάσταση είναι περίεργη, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό».
  3. «100% με φοβίζει. Θα υπάρχουν πάρα πολλοί τραυματισμοί».
  4. «Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος, η απραξία είναι πολύ μεγάλη. Ίσως καλύτερα είναι να μην διεξαχθεί και να ετοιμαστούμε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΕΝΤΡΙΤ ΜΑΡΓΚΙΝΙ

  1. «Το ποδόσφαιρο μου έχει λείψει πάρα πολύ. Το Χειμώνα δεν εργάζομαι, είναι η μοναδική μου ενασχόληση και είναι ένα αρκετά σημαντικό μέρος της καθημερινότητας μου το ποδόσφαιρο».
  2. «Εννοείτε και θέλω να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και μάλιστα πάρα πολύ. Μας έχει κάνει πολύ κακό. Είναι δύσκολο γιατί προερχόμαστε από πολύ μεγάλη αποχή».
  3. «Είναι αρκετά δύσκολο, αλλά δεν με φοβίζει. Νομίζω είναι χειρότερο να μην παίζουμε καθόλου, από το να καθόμαστε και να μην κάνουμε τίποτα. Μπορεί οι ομάδες να μην είναι 100%, μεγαλώνοντας το ροτέισον».

4. «Το ιδανικό θα ήταν να μην παίζουμε Κυριακή-Τετάρτη γιατί θα κλατάρουμε, όπως και οι ομάδες γιατί δεν έχουν τόσο μεγάλα ρόστερ. Το ιδανικό θα ήταν να επιμηκυνθεί ακόμη περισσότερο, περίπου στα μέσα Ιουλίου, ώστε να υπάρχουν λιγότερες εμβόλιμες. Με σωστό προγραμματισμό θα μπορούσε να βγει το πρόγραμμα».

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *