Ανάβαση στο όρος Βορίζη στις 12 Ιουλίου

Την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου και την ημερολογιακή είσοδο στον ιερό μήνα του Ερμή, κατά τους αρχαίους, διάλεξε συμβολικά η Αγωνοθεσία των Ερμονικείων, αναπολώντας μνήμες από την ελληνική αρχαιότητα, ώστε να αναγγείλει επίσημα την έναρξη προετοιμασίας των Ερμονίκειων Αγώνων.
Η ημερομηνία διεξαγωγής, των 3ων κατά σειρά Ερμονικείων, θα ανακοινωθεί επισήμως κατά την συμβολική ανάβαση στο τοπικό όρος Βορίζη που δεσπόζει στην περιοχή της Λάμπης Ρεθύμνου. Η «2η ορεινή συνάντηση φίλων Ερμονικείων», έχει παράλληλα σκοπό να δώσει κίνητρο στον κόσμο να βγει και να απολαύσει την εξοχή, καθιερώνοντας ένα ακόμη ετήσιο φυσιολατρικό δρώμενο, που εμπλουτίζεται σταδιακά, έχοντας πολιτιστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Η ανάβαση στο τοπικό όρος, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 12 Ιουλίου με τη συμμετοχή μελών του Ε.Ο.Σ Ρεθύμνου και εθελοντών των Ερμονικείων, ενώ η εκδρομή είναι ανοιχτή για όλους, με τις νότιες παραλίες να απέχουν ελάχιστα για όσους συνεχίσουν έπειτα την Κυριακάτικη απόδραση τους.
Ακριβείς ώρες και περισσότερες λεπτομέρειες της εκδρομής θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ πληροφορίες σχετικά με τα Ερμονίκεια, τους αγώνες και την 2η Ορεινή συνάντηση μπορείτε να βρείτε -και να επικοινωνήσετε- στην σελίδα των Ερμονικείων: www.facebook.com/Ermonikia, και με e-mail στο ermonikia@gmail.com.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *