Ανατροπή και πρόκριση της Επισκοπής στο φινάλε!

Η Επισκοπή είναι η 9η ομάδα που θα συνεχίσει στο Κύπελλο Ρεθύμνου, αφού πριν από λίγο πέτυχε μεγάλη ανατροπή στο ΔΑΚ Γάλλου, κερδίζοντας με 2-0 τον Ερμή Ζωνιανών στον επαναληπτικό του 3-1.
Έτσι χάρη στο εκτός έδρας γκολ η Επισκοπή πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το Σπήλι σε νοκ άουτ παιχνίδι, σε ουδέτερο γήπεδο. Η ομάδα του Γιώργου Λυρώνη έφτασε στην σπουδαία νίκη, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού στο 82’ άνοιξε το σκορ ο Δελήμπασης με σουτ έξω από την περιοχή, ενώ στο 91’ ο Ηλιόπουλος πέτυχε το γκολ-πρόκρισης. Ο Λυρώνης ρίσκαρε στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφήνοντας 3 στην άμυνα και «φορτώνοντας» την αντίπαλη περιοχή με περισσότερους ποδοσφαιριστές και δικαιώθηκε. Όλα αυτά υπό το βλέμμα του Τζιανλούκα Κολονέλο, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο νέος τεχνικός της Επισκοπής, με τον Ιταλό να βρίσκεται στο ΔΑΚ Γάλλου και να παρακολουθεί την αναμέτρηση.
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας με τις δύο ομάδες να ρίχνουν μεγαλύτερο βάρος στην τακτική και τους γηπεδούχους να «χτυπούν» στο κατάλληλο σημείο παίρνοντας τη νίκη. Ο Ερμής Ζωνιανών «σπατάλησε» τις δικές του ευκαιρίες με τους Κατσικοκέρη (37’, 40’), Μπαστάνη (49’, 53’), Σκουτέλη (86’), ενώ είχε και πολλά παράπονα από την διαιτησία του Μιχάλη Βοσκάκη. Αυτά εστιάζονται κυρίως στον μη καταλογισμό πέναλτι στο 29’ σε χέρι του Μαραθιανού (ήταν ακούσιο), αλλά και στο ακυρωθέν γκολ του Μπαστάνη (39’) θεωρώντας πως δεν υπήρξε οφσάιντ. Δικαιολογημένα τα παράπονα τους για την μη αποβολή του Κρητικού στο 89’ σε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ταβλαδωράκη, με τον Βοσκάκη πάντως να αποβάλλει από τον πάγκο και τους δύο προπονητές (τον Παπαματθαιάκη στο 64’ και τον Λυρώνη στο 89’).
ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Γιώργος Λυρώνης): Γεωργίου, Τοπάλι ( 59’ Μεχντί), Αγτζίδης (80’ Φοβάκης), Μαραθιανός (46’ Παπαδήμας), Μποτωνάκης, Σπάσιτς, Γούλας, Δελήμπασης, Ηλιόπουλος, Κρητικός, Βελονάκης.
ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ (Μανόλης Παπαματθαιάκης): Χρήστου, Κορτσινίδης, Μποχώνης, Ανυφαντάκης, Ταβλαδωράκης, Τζανής, Μπαστάνης (58’ Σκουτέλης), Δ. Πλουσής, Κατσικοκέρης (74’ Στρατήγης), Μπέρκης (78’ Ρουμπάκης), Μπεκατώρος.

Γιώργος Σταράς

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *