Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από την τηλεδιάσκεψη: Κρήτη ενωμένη… ποτέ νικημένη!

Άκρως εποικοδομητική, ουσιαστική, μεστή και με προτάσεις ήταν η τηλεδιάσκεψη διάρκειας τριών ωρών που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Στην τηλεδιάσκεψη που κάλεσε ο ΑΟ Δαμάστας το παρόν έδωσαν οι 15 από τις 16 ομάδες του Κρητικού Ομίλου της Γ’ Εθνικής, με τον πρόεδρο του Πλατανιά, Στέλιου Βαρουξάκη να καταθέτει την άποψη του τηλεφωνικά. Το Rethymnosports.gr έχει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και σας το παρουσιάζει για το τι ειπώθηκε και τι κινήσεις θα ακολουθηθούν από τους εκπροσώπους των ομάδων του νησιού.

Το επίπεδο της συζήτησης ήταν ιδιαίτερα υψηλό, με τους εκπροσώπους των ομάδων να τοποθετούνται για όλα τα ζητήματα που αφορούν την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουν άπαντες και ειδικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο είναι σε χειμερία νάρκη… ουσιαστικά από τον περασμένο Μάρτιο, με την έλευση του απρόσκλητου επισκέπτη… covid-19 και στα μέρη μας…

Σε ένα ιδιαίτερα πολιτισμένο περιβάλλον οι πρόεδροι μα και οι εκπρόσωποι των ομάδων της Γ’ Εθνικής από το νησί αποτύπωσαν τους έντονους προβληματισμούς, τις σκέψεις αλλά και τις προτάσεις τους, για να έχει αύριο το ποδόσφαιρο που τόσο αγαπάνε. Αυτοί οι εραστές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι κρατούν με νύχια και με δόντια ψηλά την σημαία του σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς… χωρίς το παραμικρό στήριγμα από ΕΠΟ ή πολιτεία. Ο συγκρητισμός ήταν και πάλι έντονος, με του παράγοντες-ήρωες να είναι έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να απαιτήσουν τα δικαιώματα τους, ενωμένοι σαν μια γροθιά… Οι Κρητικοί παράγοντες συμφώνησαν πως θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, εφόσον δοθούν σαφείς διαβεβαιώσεις από τους αρμοδίους (ΕΠΟ, πολιτεία) και στους οποίους θα απευθυνθούν, πως αυτό δεν θα διακοπεί εκ νέου. Παράλληλα, οι παράγοντες των Κρητικών ομάδων θέλουν να γίνουν γνωστές οι προϋποθέσεις και οι όροι για την επανέναρξη, όπως το πρόγραμμα, η οικονομική ενίσχυση των πληγέντων σωματείων, αλλά και η τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, για να μην βρεθούν προ δυσάρεστες εκπλήξεις. Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε αφορούσε την υγεία των ποδοσφαιριστών μετά από σχεδόν 10 μήνες απραξίας και τις δυσκολίες για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με συνεχή παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη. Η ενότητα όλων αποτελεί εκ των ουκ άνευ, να γίνουν πιο διεκδικητικοί, παίρνοντας την τύχη στα χέρια τους και κάνοντας κουμάντο στα «σπίτια» τους. Επίσης, από αρκετούς εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για την κίνηση της ΕΠΟ να μιλήσει πρώτα με τους ποδοσφαιριστές, πριν από τα ίδια τα σωματεία.

Οι βασικοί άξονες που θα κινηθούν οι προτάσεις των Κρητικών ομάδων

Οι 16 σύλλογοι της Κρήτης συμφώνησαν να συντάξουν κείμενο από κοινού, με τις προτάσεις και τις θέσεις τους για την κατάσταση που βιώνουμε με βασικούς άξονες:\

1. Την διατήρηση της 4μελούς επιτροπής που είχε συσταθεί στην Παγκρήτια σύσκεψη των Μισιρίων τον περασμένο Ιούνιο (Βαρούχας από Άρη Ρεθύμνου, Ντακάκης από Άρη Σούδας, Φουκαράκης από Πόρο, Μακράκης από ΑΟΑΝ).

2. Να τους γίνει γνωστό το συντομότερο δυνατό τι μέλει γενέσθαι με το πρωτάθλημα και εφόσον αυτό ξεκινήσει να είναι ξεκάθαροι οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής του.

3. Οικονομική ενίσχυση των σωματείων με κάθε τρόπο, μείωση εξοδολογίου διαιτησίας και κάλυψης των τεστ για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

4. Να απαιτήσουν θεσμική εκπροσώπηση στην ΕΠΟ

5. Να ζητήσουν θεσμική κατοχύρωση ποδοσφαιριστών και προπονητών.

6. Να εξασφαλίσουν νομική προστασία των σωματείων και το ΔΣ σε περίπτωση κρουσμάτων κορωνοϊού.

7. Να πορευτούν όλοι μαζί ενωμένοι και περισσότερο διεκδικητικοί.

8. Να διατηρηθεί ο Κρητικός Όμιλος.

 

Οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη

Στην σημερινή τρίωρη τηλεδιάσκεψη τους εκπροσώπους των συλλόγων της Κρήτης καλωσόρισαν οι οικοδεσπότες, ο ηγέτης της Δαμάστας Αντώνης Παπαδάκης και ο πρόεδρος της Γιώργος Πολυχρονάκης. Από το Ρέθυμνο συμμετείχαν οι πρόεδροι των τριών ομάδων Κώστας Παπαδάκης (Ρεθυμνιακός), Μανώλης Βαρούχας (ΑΟ Άρης), Νίκος Παπαδάκης του Αντωνίου (ΑΟΝ Αστέρας), ο οποίος συνοδευόταν από το μέλος της διοίκησης του Αστέρα Δημήτρη Βαλέργα. Από τις υπόλοιπες ομάδες συμμετείχαν οι Γιάννης Ασσαργιωτάκης (πρόεδρος Πόρος), Γιάννης Μυλωνάκης (πρόεδρος ΣΥΝΚΑ), Μάνος Μακράκης (επικεφαλής ποδοσφαιρικού τμήματος ΑΟΑΝ), Πολύδωρας Ντακάκης (Γενικός Γραμματέας Άρη Σούδας), Νίκος Μπουνάκης (πρόεδρος Γιούχτα), Κώστας Καστελιαννάκης (πρόεδρος ΑΕ Νεάπολης), Σήφης Δελάκης (πρόεδρος Παλαιόχωρας), Μανώλης Βίστης (πρόεδρος Αλμυρός), Γιώργος Λελεκας (πρόεδρος ΠΟΑ), Γιάννης Μαγούλης (πρόεδρος Αναγέννηση), Μιχάλης Γεωργιάδης (πρόεδρος Ηροδότου).

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *