Δ. Αστρινάκης: «Ο ίδιος ο τόπος μας έβαλε τρικλοποδιές και στάθηκε τροχοπέδη στον αγώνα μας, αστεία η κίνηση του να μας βραβεύσει»

Ο αθλητής του βόλει Δημήτρης Αστρινάκης, με τον συμπαίκτη του Γιάννη Σπιταδάκη, διακρίθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley U19.
Πριν λίγες ημέρες ο Δήμο Ρεθύμνου συμπεριέλαβε τους δυο αθλητές στις βραβεύσεις που θα πραγματοποιήσει στην Κυριακάτικη (12/3)  εκδήλωση «Γιορτή Αθλητισμού».

Ο 19χρονος Αστρινάκης με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο FB, εκφράζει τα παράπονα του προς το Δήμο Ρεθύμνου, χαρακτηρίζοντας αστεία την κίνηση και την πρόθεση του για βράβευση τους στα πανελλήνια πρωταθλήματα beach volley, θωρώντας το ειρωνικό κι άκρως προσβλητικό, καθώς όπως αναφέρει ο Δ. Αστρινάκης στην ανάρτηση του, ο Δήμος Ρεθύμνου τους στέρησε εδώ και 2-3 χρόνια τους χώρους προπόνησης και άθλησης, ο ίδιος ο τόπος τους έβαλε τρικλοποδιές και στάθηκε τροχοπέδη στον αγώνα τους, καθιστώντας τον εξαιρετικά δύσκολο και άνισο.

Αναλυτικά:
«Λένε ότι οι αφορμές για την σύλληψη ενός σεναρίου πηγάζουν από την καθημερινότητα, από τα απλά κι αυτονόητα πράγματα.
Αν έπρεπε να γράψω ένα σενάριο ορμώμενος από την πρόθεση του δήμου να μας βραβεύσει στην εκδήλωση αυτή, θα ήταν σίγουρα κωμωδία, άκρως ξεκαρδιστική!
Θεώρησα αστεία την κίνηση και την πρόθεση του δήμου, γέλασα πολύ, όταν έμαθα ότι ο ίδιος επιθυμεί να μας βραβεύσει για τις επιδόσεις μας τα τελευταία χρόνια στα πανελλήνια πρωταθλήματα beach volley.
Νευρίασα ταυτόχρονα!
Το θεώρησα ειρωνικό κι άκρως προσβλητικό.
Δεν έχει καμία σημασία για εμάς ένα κομμάτι χαρτί, ανεξαρτήτως του πομπού του.
Το μόνο που κάνει είναι να μας θυμίζει ότι ήμασταν (κι ευελπιστώ πως δεν θα είμαστε) μόνοι μας στην προσπάθεια αυτή.
Θα ήθελα πραγματικά αυτή η μέρα να μετουσιώνοταν στην πολυπόθητη ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον δήμο που ήταν δίπλα μας, να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα πρόσεφερε για την επίτευξη αυτής την επιτυχίας, που από ατομική θα ήταν συλλογική.
Αλλά με μεγάλη θλίψη διαπιστώνω ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Άραγε, είναι το μόνο που μπορεί να μας προσφέρει η πόλη μας;
Ένα απρόσωπο, άχρωμο, ανούσιο χαρτί;
Ένα μαζικό “χαρμόσυνο” εμβατήριο μαζί με ένα “αληθοφανές” συγχαρητήρια;
Δεν θέλω απλά να χαμογελάω σε μια φωτογραφία τραβηγμένη σε κλίμα χαρμόσυνης συνάντησης που θα ανθεί την επόμενη μέρα στα σάιτ, δίνοντας την εντύπωση ότι ο δήμος εκτιμάει, σέβεται, κι στέκεται αρωγός στην προσπάθεια μας.
Πιστεύω ότι ο δήμος μπορεί να παρέχει πολλά παραπάνω και χρειαζόμαστε παραπάνω!
Εκεί ένα βήμα πριν το βάθρο έχουμε την ανάγκη για βοήθεια, μια βοήθεια που θα λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη κι θα μας οδηγήσει ,ανεβάσει και εδραιώσει σε αυτό.
Κι όχι ύστερα ,ένα άχρωμο ενδιαφέρον που ταυτίζεται με ένα φύλλο χαρτί τιτλοφορούμενο με το πολύχρησιμοποιημένο συγχαρητήρια, συνοδευόμενο από μια ψυχρή συγκίνηση.
Αυτός ο δήμος που τώρα “αισθάνεται” περηφάνεια για την επιτυχία εμένα του Γιάννη και όλων όσων βοήθησαν σε αυτή (πολύ θα ήθελα ο δήμος να είναι μέσα σε αυτούς), μας στέρησε εδώ και 2-3 χρόνια τους χώρους προπόνησης και άθλησης μας.
Ο ίδιος ο τόπος μας έβαλε τρικλοποδιές και στάθηκε τροχοπέδη στον αγώνα μας, καθιστώντας τον εξαιρετικά δύσκολο και άνισο. Μας εμπόδισε την πρόσβαση στην προπόνηση, γεννησιουργο στοιχείο εκάστοτε επιτυχίας.
Ελπίζω να μην σπαταλήσει στο μέλλον άδικα κι άλλο χαρτί και να προβεί σε ουσιαστικές ενέργειες!
Τρέφω την ελπίδα ότι η σημερινή κωμωδία θα μετατραπεί στο άμεσο μέλλον σε ντοκιμαντέρ προτύπου ιδανικής πολιτειακής βοήθειας κι για τους άλλους δήμους.
Αν πραγματικά ο δήμος θέλει είναι μέρος της χαράς μας, κομμάτι της επιτυχίας μας, ζητάμε το καλοκαίρι που θα έρθει να μην βρει το Ρέθυμνο χωρίς γήπεδα beach volley.
Και έτσι του χρόνου αυτή τη μέρα θα γιορτάζουμε όλοι μαζί!
Γιατί η μεγαλύτερη επιβράβευση για εμάς είναι τα γήπεδα…»

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι…. ακολουθήστε το Rethymnosports.gr στο Instagram κάντε LIKE στο Facebook και εγγραφή στο YouTube

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *