Επικίνδυνο να ορίζονται παιχνίδια Υποδομών ντάλα… μεσημέρι!

Σήμερα έριξα μία ματιά στο πρόγραμμα των πρωταθλημάτων Υποδομών ΕΠΣΡ και μου προκάλεσε πραγματικά μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως η αρμόδια επιτροπή έχει ορίσει παιχνίδια στο καταμεσήμερο, με σέντρα στις 13.00, στις 13.30 και στις 14.00.

Σε γήπεδα όπου όλο το πρωινό της ίδιας ημέρας δεν υπάρχουν άλλα προγραμματισμένα παιχνίδια να διεξαχθούν. Ας δεχτώ πως η Επισκοπή 2010 θα χρειαστεί μία ώρα να ταξιδέψει στα Ζωνιανά, αλλά το παιχνίδι κάλλιστα θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 12.00 και όχι στις 13.30. Δεν υπάρχει όμως καμία δικαιολογία για τα παιχνίδια που είναι προγραμματισμένα σε Μισίρια και Αρμένους, με ομάδες που προέρχονται από το δήμο Ρεθύμνου να ξεκινούν στις 13.00 και στις 14.00 το μεσημέρι. Γιατί το παιχνίδι Άρης – Κεραυνός στα Μισίρια για τους Νέους να οριστεί στις 13.00 και όχι νωρίτερα; Όπως επίσης, για ποιο λόγο να βάλετε στην διαδικασία παιδία 10-11 χρονών να αγωνιστούν στις 14.00 το μεσημέρι στους Αρμένους (ΟΦΑ-Ολυμπιακός Ρεθύμνου2). Είστε μετεωρολόγοι ή μέντιουμ ή μήπως δεν γνωρίζεται πόσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία εντός του αγωνιστικού χώρου σε γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα;

Ο καιρός έχει αρχίσει και ζεσταίνει και η διοργανώτρια καλό θα είναι πέρα από την υποχρεωτική παρουσία γιατρού που σωστά εφαρμόζει, να προλαμβάνει και η ίδια ανεπιθύμητες καταστάσεις. Δε νομίζετε πως είναι αρκετά ριψοκίνδυνο να ορίζεται παιχνίδια παιδιών 14-15 ετών, πόσο μάλλον 10-11 ετών και μικρότερα ντάλα… μεσημέρι; Μεριμνήσετε επί του θέματος, γιατί οτιδήποτε προκύψει μοναδικοί υπεύθυνοι είστε εσείς.

Τα Ρεθυμνιώτικα σωματεία σας έχουν εμπιστευθεί σε αυτή την θέση και οφείλεται να είστε υπεύθυνοι. Τους ορισμούς, ειδικά όταν μιλάμε για πρωταθλήματα Υποδομών, οφείλεται να τους κάνετε χρησιμοποιώντας κοινή λογική και με μοναδικό γνώμονα την διασκέδαση και την άθληση των μικρών παιδιών, προλαμβάνοντας άσχημες καταστάσεις, με κύριο μέλημα την υγεία τους.

Περιμένω με ενδιαφέρον την απάντηση σας…

ΥΓ: Και για να σας προλάβω, δεν θα με πείσει καμία δικαιολογία του τύπου, υπάρχει πρόβλημα έλλειψης γιατρών και διαιτητών. 1000 φορές να μην γίνει ένα παιχνίδι, από το να ταλαιπωρηθούν μικρά παιδιά και να κινδυνεύσει η ζωή τους.

 

Γιώργος Σταράς

3 Σχόλια

  1. ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΚΟΘΛΙΔΑ

    Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΡΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΙΝΩ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ

    Απάντηση
    1. Staras

      Για να αντιμετωπίζετε κ. Μαρκουλιδάκη (εφόσον είστε ο κ. Μαρκουλιδάκης) με αυτή την ελαφρότητα ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο αφορά την υγεία και τις φυσιολογικές καιρικές – και όποιες άλλες – συνθήκες που πρέπει να ασχολούνται με το αγαπημένο τους ποδόσφαιρο μικρά παιδιά, προφανώς δεν έχετε αντιληφθεί την σοβαρότητα να τους βάζετε να αγωνίζονται στο καταμεσημέρο.
      Τις νουθεσείες κρατείστε τις για τους φίλους σας, θα τους είναι χρήσιμες. Ο υπογράφων έχει αφήσει τα διαπιστευτήρια του εδώ και 20 χρόνια για το τι πρεσβεύει και τι μπορεί να κανει καλά.
      Καθήκον και ευθύνη του κάθε δημοσιογράφου είναι να παίρνει θέση για ζητήματα τα οποία κρίνει πως χρίζουν σχολιασμού. Αφού εσείς θεωρείτε πως δεν είναι άξιο λόγου, τα λόγια περιττεύουν.
      Να ξέρετε μόνο πως τα γραπτά μένουν κ. Μαρκουλιδάκη (εφόσον είστε ο κ. Μαρκουλιδάκης)…
      Γιώργος Σταράς

      Απάντηση

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *