23 Φεβρουαρίου 2024

Επιτυχίες για το ΑΠΟΡ σε όλα τα «μέτωπα»

ΠΑΛΗΣ U17 , Πύργος Ηλείας 8-9/4/2023
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελευθέρας , Ελληνορωμαϊκής και γυναικείας πάλης για αθλητές κάτω των 17 διεξήχθη στον Πύργο Ηλείας. Οι πρωταθλητές Ελλάδος στέφθηκαν με κότινο (στεφάνι από κλαδί ελιάς) καθώς στον τόπο αυτό στην Αρχαία Ολυμπία γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟΡ
ΝΊΚΟΣ ΚΑΡΑΒΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΈΡΑ ΠΑΛΗ , ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ο Νίκος Καραβάνος στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για ακόμα μια φορά μέσα σε διάστημα ενός μήνα (Χρυσός και στο Σχολικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία των 92 κιλών το Μάρτιο). Ο Νίκος έδειξε το μέγεθος του και η παρουσία του ήταν εμβληματική καθώς ανάμεσα στους αντιπάλους του συνάντησε και τον περυσινό αήττητο πρωταθλητή από την επί χρόνια πρωταθλήτρια ομάδα της ελευθέρας πάλης Τραπεζούντα. Ο Ρεθεμνιώτης ¨καθάρισε¨ όλα ματς με σκορ 10-0 και πτώση στον πρώτο ημίχρονο κυριαρχώντας ανάμεσα σε όλους τους πρωταθλητές της ελευθέρας του Πανελληνίου με αυτή την επίδοση. Η μοριοδότηση αθροιστικά με την επικράτησή του και στο Πανελλήνιο και στο Σχολικό Πρωτάθλημα ανέρχεται σε 11% για την είσοδο σε ανώτερη σχολή και 22% για την είσοδο του στη γυμναστική ακαδημία.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΒΙΛΗΣ ΕΛΕΥΘΈΡΑ ΠΑΛΗ , ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
Ο Στέφανος Βαβίλης κατέχτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 71 κιλά με 3 νικηφόρα ματς 10-0 επίσης από το πρώτο κιόλας ημίχρονο και μία ήττα στα ημιτελικά όπου ηττήθηκε από τον πρωταθλητή της κατηγορίας Αβραάμ Μουστόπουλο που τον άφησε στην διεκδίκηση μόνο της τρίτης θέσης. Στον μικρό τελικό για την 3-5 επικράτησε και πάλι με 10-0 και πτώση και ανέβηκε στο βάθρο για το χάλκινο μετάλλιο. Ο Στέφανος σε αγώνα πρόκρισης που ακολούθησε μεταξύ των δύο χάλκινων πανελληνιονικών για το ποιος θα συμμετέχει στην Βαλκανιάδα κέρδισε με τεχνική υπεροχή αποδεικνύοντας το επίπεδό του και πως είναι σε πολύ καλή φόρμα.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΤΡΙΛΛΙΓΚΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΛΗ , ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
Η Μαριλένα Στριλιγκά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μετά από μία νίκη και τρεις ήττες καθώς στην κατηγορία της αγωνίστηκαν 5 αθλήτριες και τις αντιμετώπισε όλες. Η Μαριλένα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Βαλκανιάδα 6-8 Μάϊου στο Σιδηρόκαστρο στις Σέρρες.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΛΗ , 4Η ΘΕΣΗ
Ο Μανώλης Μαριδάκης κατέκτησε την τέταρτη θέση μετά από μία νίκη και τρεις ήττες καθώς στην κατηγορία του επίσης αγωνίστηκαν 5 αθλητές. Ο Μανώλης ενώ ξεκίνησε εκπληκτικά στη συνέχεια η μεγάλη αποχή από τις προπονήσεις του στέρησε το μετάλλιο.
Τα μετάλλια για την ομάδα του βετεράνου παλαιστή και προπονητή πάλης Μανώλη Καραβάνου και τούτη τη χρονιά ρέουν χάρη στη συστηματική δουλειά, την ικανότητα και την εμπειρία. Ο Αθλητικός Παλαιστικός Όμιλος Ρεθύμνου προπονεί νέους και νέες όλων των κατηγοριών στο ολυμπιακό άθλημα της πάλης στα Μισσίρια Ρεθύμνου και στοχεύει στην ενδυνάμωση και με αυτό τον τρόπο προσφέρει στην κοινωνία και την Εθνική Ομάδα στο άθλημα της Ολυμπιακής Πάλης.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ταλίν Όπεν 26/3/2023
Ο Αθλητικός Παλαιστικός Όμιλος Ρεθύμνου ξεκίνησε την διεθνή αγωνιστική δραστηριότητα για το 2023. Ο ΑΠΟΡ συμμετείχε με 2 διακεκριμένους αθλητές στο μεγαλύτερο Διεθνές Τουρνουά Πάλης για νέους στο Ταλίν της Εσθονίας με προπονητή τον Μανωλη Καραβάνο (συμμετείχαν 2400 αθλητές από 32 χώρες μαζί με την Αμερική). Ο αθλητής της Ελευθέρας Παλης Νικος Καραβανος έφερε χάλκινο μετάλλιο με 5 νίκες στα 6 ματς και η Βασιλική Καραβάνου 13 ετών κατέκτησε την 5η θέση με 3 νίκες και 2 ήττες μόνο απο τις αθλήτριες της Αμερικής. Οι αθλητές παρακολούθησαν το τριήμερο προπονητικό καμπ.

Καραβάνος Νίκος, 92 κιλά ελευθέρας πάλης Κ17
Ο Νίκος Καραβάνος στο γκρουπ του κέρδισε με τεχνική υπεροχή αθλητές από τη Λετονία, Εσθονία και κυριάρχησε με σκορ 9-2 στον Περυσινό Δευτεραθλητή Ευρώπης από τη Λιθουανία Rokas Miliauskas ενώ στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Ούγκρο Bence Veress όπου κυριολεκτικά χωρίς καν ξεκούραση 7 λεπτών μπήκε στον αγώνα μετά ματς με τον Λιθουανό ενώ ο Verres είχε μπάι στον προηγούμενο γύρο. Ο Καραβάνος αντιμετώπισε στο τελευταίο αγώνα τον Ουκρανό αθλητή όπου και τον κέρδισε με πτώση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Στο μεγαλύτερο παγκόσμιο τουρνουά της Ευρώπης στο Ταλίν κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος και ο Καραβάνος έδειξε πως είναι σε θέση για υψηλές επιδόσεις σε Διεθνείς Αγώνες.

Καραβάνου Βασιλική, 62 κιλά γυναικείας πάλης Κ15
Η Βασιλική Καραβάνου στο γκρουπ της κέρδισε με τεχνική υπεροχή την Εσθονή και κυριάρχησε με σκορ 6-2 στην Πολωνή αθλήτρια. Ενώ στη συνέχεια ηττήθηκε από την Αμερικάνα Poallilo σε ένα αμφιλεγόμενο σκορ 2-2 καθώς στο Ταλίν δεν υπάρχουν ενστάσεις. Η Βασιλική στη συνέχεια ηττήθηκε πάλι από την πολύ δυνατή Αμερικάνα Miller. Στο τελευταίο ματς για την διεκδίκηση της 5 με 6 θέσης (στο Ταλίν ανβαίνουν 6 στο βάθρο) η Καραβάνου επικράτησε της Σουηδής 4-2. Η Βασιλική πριν από λίγες μέρες παρακολούθησε προπονητικό καμπ στο Χέλσινμποργκ της Σουηδίας όπου πλέον προπονείται το κλιμάκιο της Εθνικής Γυναικείας Πάλης στη Σουηδία 4-5/4 μαζί με 160 αθλήτριες υψηλού επιπέδου από 13 χώρες της Σκανδιναβίας και της Κεντρικής Ευρώπης. Επόμενος αγωνιστικός στόχος των αθλητών του ΑΠΟΡ είναι η Βαλκανιάδα στο Σιδηρόκαστρο 6-7/5/2023 όπου αναμένεται μεγάλη συμμετοχή καθώς έχουν δηλώσει ενδιαφέρον όλες οι Βαλκανικές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας. O ΑΠΟΡ θα συμμετέχει με 5 αθλητές και προπονητή τον Μανώλη Καραβάνο (κινητό 6974700590)

Κ15
Βασιλική Καραβάνου
Γρηγόρης Ντόνη

Κ17
Καραβάνος Νίκος
Βαβίλης Στέφανος
Στριλιγκά Μαριλένα

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *