Επιτυχίες του Ικάρου στο Πανελλήνιο στίβου ΑΜΕΑ

Με 14 μετάλλια και πλατιά χαμόγελα επέστρεψε η αποστολή του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Ίκαρος από το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου αθλητών με αναπηρία 2015. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν αναμενόμενο ως αποτέλεσμα της προετοιμασίας και της επίπονης και σκληρής προσπάθειας των αθλητών του σωματείου.
Το παραπάνω πρωτάθλημα διεξήχθη στο ΟΑΚΑ της Αθήνας 26-28 Ιουνίου. Διοργανώτρια αρχή ήταν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι το σωματείο μας και ο πρόεδρός της Γ. Φουντουλάκης είναι και πρόεδρος της Εθνικής παρά ολυμπιακής επιτροπής. Σε αυτό συμμετείχαν 60 αθλητικά σωματεία από όλη τη χώρα με 420 αθλητές, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι παρά ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές, πρωταθλητές πανευρωπαϊκών αγώνων. Το εν λόγο πρωτάθλημα αποτέλεσε ένα crust test ενόψει των παρά ολυμπιακών αγώνων 2016 στο Ρίο.
Τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές του Ίκαρου έχουν ως εξής:
Στέλιος Βουρβαχάκης 2 χρυσά μετάλλια στα 100μ και 200μ ανδρών.
Γιώργος Ριτσάτος 2 χρυσά μετάλλια στα 100μ και 200μ ανδρών.
Ζαχαρένια Σταματάκη 2 χρυσά μετάλλια στο ακόντιο και τη σφαίρα γυναικών.
Στέλιος Δαμανάκης 2 ασημένια μετάλλια στο ακόντιο και τη σφαίρα ανδρών.
Μανώλης Νταμπασάς 2 ασημένια μετάλλια στο ακόντιο και τη σφαίρα.
Ειρήνη Ντουμπάρλα 1 ασημένιο μετάλλιο στο ακόντιο.
Μανώλης Στρατηδάκης 1 ασημένιο μετάλλιο στο ακόντιο ανδρών.
Γεωργία Νταμπασά 2 χάλκινα μετάλλια στο ακόντιο και τη σφαίρα γυναικών.
Οι παραπάνω αθλητές πίστεψαν στις δυνάμεις τους και κατέβαλλαν τεράστιες προσπάθειες για να κατακτήσουν τα παραπάνω 14 μετάλλια τα οποία κοσμούν και τιμούν το Ρέθυμνο δεδομένου ότι το σωματείο τη φετινή χρονιά δεν είχε καμία ηθική και υλική βοήθεια από κανένα θεσμικό ή άλλο φορέα. Οι παραπάνω αθλητές ανήκουν στις εξής κατηγορίες: νοητική αναπηρία, τυφλών, παραπληγικών και κινητικά αναπήρων.
Την αποστολή του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ ΙΚΑΡΟΣ συνόδευσε και καθοδήγησε τεχνικά ο προπονητής Παναγιώτης Αντωνιάδης ο οποίος παράλληλα εμψύχωσε τους αθλητές. Αρχηγός της αποστολής ήταν η Ελεονώρα Δαμανάκη η οποία επιμελήθηκε για τη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή της αποστολής, την οποία αποτελούσαν είκοσι άτομα.
Ο πρόεδρος του σωματείου Δημήτρης Τσαχάκης εκ μέρους του Δ.Σ. ευχαρίστησε και συνεχάρη κατά την επιστροφή της όλη την αποστολή και ιδιαίτερα τους αθλητές και τις αθλήτριες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πίστεψαν στις δυνάμεις και τη νίκη τους και τον προπονητή Π. Αντωνιάδη που συνόδευσε και υποστήριξε τεχνικά και ψυχολογικά τους αθλητές μας. Δήλωσε δε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες το σωματείο παρείχε κάθε απαραίτητη διευκόλυνση στους αθλητές και στις ανάγκες των απαιτήσεων της συμμετοχής τους στους παραπάνω αγώνες. Τέλος ευχαρίστησε τις ναυτιλιακές εταιρείες: Anek Lines, Blue Star Ferries και Super Fast Ferries.
Στους σχεδιασμούς του σωματείου για την επόμενη αγωνιστική περίοδο είναι η επανασύσταση του τμήματος κολύμβησης. Για την ψυχαγωγία και την κοινωνική ένταξη των αθλητών το σωματείο προγραμματίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα εκδρομές, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους.
Το αθλητικό σωματείο ατόμων με αναπηρία Ν. Ρεθύμνης «ΙΚΑΡΟΣ» εκπροσωπεί τον αθλητισμό των ΑμεΑ του νομού μας, είναι αναγνωρισμένο από την ΓΓΑ και είναι ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
Βασικός σκοπός του σωματείου είναι η συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών με αναπηρία, μεταξύ όλων των κατηγοριών των ΑμεΑ, όπως αυτές προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων δια της διάδοσης του αθλητισμού.
Συνεπώς η συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες, η προσπάθεια δημιουργίας αθλητικών χώρων για ΑμεΑ σύμφωνα με τα πρότυπα της IPC (international paralympic committee), συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πρωταρχικές επιδιώξεις του σωματείου μας.
Στο σημείο αυτό σας υπενθυμίζουμε ότι ο αθλητισμός για τα άτομα με αναπηρίες εκτός από τις γενικότερες ευεργετικές επιδράσεις που έχει στην νεολαία και στον κάθε άνθρωπο, λειτουργεί αυξητικά στον περιορισμό της βαρύτητας της αναπηρίας, καθώς επίσης και στην καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης, της θέλησης να παλέψουν στην ζωή και να την αγαπήσουν.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *