23 Φεβρουαρίου 2024

Επιτυχημένοι οι αγώνες του MylopotamosRun ’21

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 οι αγώνες του MylopotamosRun ’21 στον Δήμο Μυλοποτάμου.

Οι αγώνες έγιναν στο πλαίσιο του επετειακού πολιτιστικού φεστιβάλ «Ταλλαία ’21 – Διακόσια χρόνια από την εθνική παλλιγγενεσία» και οργανώθηκαν από τον Οργανισμό Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοποτάμος», τον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Περάματος, τον Αστέρα Περάματος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περάματος και τον γυμναστήριο ENERGYM Περάματος. Τελούσαν δε, υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου Περιφέρειας Κρήτης και της επιτροπής «Ελλάδα ‘21».

Οι αθλητικοί αγώνες MylopotamosRun ’21 φιλοξένησαν τον ημιμαραθώνιο δρόμο 21 χιλιομέτρων που ξεκίνησε από την Ιστορική Μονή Σωτήρος Χριστού Χαλέπας, η οποία στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 είχε καταστραφεί ολοσχερώς από τους Τούρκους τα έτη 1822, 1823 και 1824 ενώ από τους 70 μοναχούς της κατεσφάγησαν τότε οι 67! Προς τιμήν των ηρώων και της συνεισφοράς της Μονής, ο ημιμαραθώνιος ξεκίνησε από το ιστορικό σημείο των μαχών εκείνων και κατέληξε στο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες συμμετείχαν 60 αθλητές υπεραποστάσεων από όλη την Κρήτη. Στην κατηγορία των ανδρών πρώτος «έκοψε το νήμα» ο Μανώλης Σηφάκης, δεύτερος ο Χαράλαμος Μπαλωμενάκης και τρίτος ο Μανώλης Πετρογιάννης. Στην κατηγορία γυναικών το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ρούλα Περβολιανάκη, το αργυρό η Γεωργία Μαλεφιτσάκη και το χάλκινο η Έλενα Μαρκάκη.

Στον αγώνα «Γύρος Περάματος» συνολικής διαδρομής 2,7 χιλιομέτρων συμμετείχαν 51 αθλητές. Στην κατηγορία των ανδρών το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Μιχαήλ Φιλανδαράκης, το αργυρό ο Μιλτιάδης Καμπιτάκης και το χάλκινο ο Δημόκριτος Στριλιγκάς. Στην  κατηγορία γυναικών πρώτη τερμάτισε η Δήμητρα Λαδιανού, δεύτερη η Μαρία Φακιδάρη και τρίτη η Αθηνά Σούφη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, είχε και το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Κρητικού Βολιού, το οποίο πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή 50 αθλητών στο ειδικά διαμορφωμένο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος. Στην κατηγορία ανδρών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μανώλης Σφακιανάκης, το αργυρό ο Αντώνης Παπαδάκης και το χάλκινο ο Στυλιανός Λαμπρινός. Στις γυναίκες κέρδισε η Κατερίνα Ποθουλάκη με δεύτερη την Κατερίνα Σταρρά και τρίτη την Βασιλική Τσιντάρη.

Στο πλαίσιο του MylopotamosRun ’21 έγινε και παιδικός αγώνας δρόμου ενός χιλιομέτρου με δεκάδες παιδιά να δίνουν το παρόν στο «ευ αγωνίζεσθαι» χωρίς να διεκδικούν διάκριση αλλά να ομορφαίνουν τον κόσμο με το χαμόγελο και το δυναμικό τους μήνυμα για ένα καλύτερο μέλλον.

Σε όλους τους αθλητές δόθηκε αναμνηστικό μετάλλιο ενώ στους διακριθέντες μαζί με τα μετάλλια δόθηκε και το συλλεκτικό αναμνηστικό έπαθλο που εξέδωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Αυλοπόταμος» με αφορμή την επέτειο των διακοσίων ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή των δεκάδων εθελοντών που φρόντισαν κάθε λεπτομέρεια για την διεξαγωγή των αγώνων καθώς επίσης η Κοινότητα Περάματος και οι πολιτιστικοί σύλλογοι Κρυονερίου, Αγριδίων, Δοξαρού, Χελιανών, Απλαδιανών, Γαράζου, Μουρτζανών, Αγιάς, Δαφνέδων, Δαμαβόλου και Περάματος, που καθ’ όλη την διαδρομή των 21 χιλιομέτρων εφοδίαζαν με νερό, χυμούς και φρούτα τους συμμετέχοντες αθλητές και τους υποδέχονταν στα χωριά, από τα οποία πέρασαν. Μάλιστα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος οργάνωσε πλούσιο γεύμα στο τέλος των αγώνων φιλοξενώντας όλους τους αθλητές και τους εθελοντές που έδωσαν το παρόν στην διοργάνωση.

Οι διοργανωτές, απευθύνουν ένα ειλικρινές ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων και συγκεκριμένα στον Ηγούμενο της Ι.Μ. Χαλέπας π. Πορφύριο, στους εθελοντές, του πολιτιστικούς συλλόγους, στους Σαμαρίτες Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο Περιφερειακό Τμήμα Ρεθύμνου – Χανίων του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, στον καρδιολόγο Παναγιώτη Τζωρτζάκη, στους χορηγούς Γιάννη Μαυρογιάννη, Κωνσταντίνο Τσιλιγκάκη και Μιχάλη Βιτωράκη και βεβαίως στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που συνέδραμαν καθοριστικά.

Ευχαριστούν επίσης τον πρόεδρο του ΣΔΥΡ Δημήτρη Λαχνιδάκη και τους καθηγητές φυσικής αγωγής Ανδρέα Κουρμούλη και Δημήτρη Καραμπίνα, για την βοήθεια τους στην οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων.

  • MylopotamosRun_andres
  • MylopotamosRun_gynaikes
  • MylopotamosRun2
  • MylopotamosRun_kritiko_voli
  • MylopotamosRun1
  • MylopotamosRun_ekinisi

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΦΩΤΟ ΑΣΤΟΡΙΑ ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΓΑΣΗ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΟ «ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ»

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *