Η Περιφέρεια Κρήτης τίμησε την ΕΠΣΡ και άλλες Ενώσεις

Την τιμητική τους είχαν Ενώσεις και Επιτροπές ομαδικών και ατομικών αθλημάτων στην Κρήτη σήμερα, αφού βραβεύτηκαν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης.
Πιο συγκεκριμένα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, τιμήθηκαν οι εκπρόσωποι των αθλητικών ενώσεων της Κρήτης που στηρίζουν την καινοτόμο δράση του Κοινωνικού Αθλητισμού. Εκ μέρους του Ρεθύμνου στο μέγαρο της Περιφέρειας Κρήτης βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου Γιώργος Δασκαλομαρκάκης και ο Ταμίας της Ένωσης Δημήτρης Κουργιαντάκης, οι οποίοι και βραβεύτηκαν. Επίσης βραβεύτηκε η ΕΣΠΕ Κρήτης στο πρόσωπο του προέδρου της Κωστή Ψαρουδάκη.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Κρήτης είναι η ακόλουθη:
Σε εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης τιμήθηκαν σήμερα οι εκπρόσωποι των αθλητικών ενώσεων του νησιού που στηρίζουν και ενισχύουν την καινοτόμο δράση του Κοινωνικού Αθλητισμού, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης και δίνει το δικαίωμα σε εκατοντάδες παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών να εγγραφούν δωρεάν σε αθλητικές ακαδημίες.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας τους εκπροσώπους των αθλητικών ενώσεων Κρήτης για την προσφορά τους για την εδραίωση του Κοινωνικού Αθλητισμού στο νησί επεσήμανε: «Η καινοτόμος αυτή δράση στηρίζει παιδιά άπορων οικογενειών, και εσείς με την συμμετοχή σας, την συνεισφορά σας, επιβεβαιώνεται τον κοινωνικό σας ρόλο αλλά κυρίως το βαθύ αίσθημα ευθύνης που εκφράζετε με τη στήριξη σας αυτή. Η Περιφέρεια Κρήτης παρά την οικονομική κρίση με δικούς της πόρους ενισχύει και βελτιώνει τις αθλητικές υποδομές στο νησί, ήδη ετοιμάζονται νέα γήπεδα και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες, ενώ δίνει έμφαση στις αθλητικές υποδομές στα σχολεία. Με την στήριξη την δική σας θα καταφέρουμε πολλά περισσότερα για τον αθλητισμό στη Κρήτη, με στόχο την ώθηση των νέων μας στον αθλητισμό».
Ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης ανέφερε:
«Δώσαμε και δίνουμε τη δυνατότητα σε παιδιά άπορων οικογενειών ή άλλων ευπαθών ομάδων να πραγματοποιήσουν ένα από τα όνειρα τους δηλαδή να εγγραφούν σε μια ακαδημία εκμάθησης ενός αθλήματος εντελώς δωρεάν που αδυνατούσαν να το πράξουν για λόγους οικονομικής φύσεως . Η καινοτόμος αυτή ιδέα πανελλαδικά εντάσσεται στις άμεσες ανάγκες ενίσχυσης της Ελληνικής οικογένειας που σήμερα δοκιμάζεται περισσότερο απο ποτέ. Ο κοινωνικός αθλητισμός είναι μια συνέχεια δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης όπως το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φροντιστήριο. Σας ευχαριστούμε θερμά που στηρίζετε έμπρακτα την προσπάθεια αυτή που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά με οικονομικά προβλήματα να εγγραφούν δωρεάν στις ακαδημίες».
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης τίμησαν με αναμνηστική πλακέτα:
-Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης Τένις-Γιάννης Σπυριδάκης
-Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κρήτης (ΕΣΠΕΚ): Κωνσταντίνος Ψαρουδάκης
-Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (ΕΚΑΣΚ): Μπάμπης Μαρκάκης
-Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Υδατοσφαίρισης Κρήτης Ρόδου
(ΠΕΚΥΚΡ): Γεώργιος Ανδρουλάκης
ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ: Γιώργος Βούρβαχης
ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Γεώργιος Δασκαλομαρκάκης
ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Νίκος Τζώρτζογλου
ΕΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Λάμπρος Μάρης
ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Κρήτης: Σωτήρης Λαβούτας
Τοπική Επιτροπή Καράτε Κρήτης: Άγγελος Καραϊσκάκης
Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν επίσης ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης και στελέχη της υπηρεσίας.

Γιώργος Σταράς

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *