Η προετοιμασία του Ίκαρου για το Πανελλήνιο ΑΜΕΑ

Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι προπονήσεις των αθλητών/τριών του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Ίκαρος εν’ όψη τις συμμετοχής τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ατόμων με αναπηρία που θα πραγματοποιηθεί στις 26-29 Ιουνίου στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ της Αθήνας. Διοργανώτρια αρχή όπως κάθε χρόνο είναι η Εθνική αθλητική ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία. Στην κορυφαία αυτή αθλητική διοργάνωση που αποτελεί πρόκριμα για τα πανευρωπαϊκά και τα παγκόσμια πρωταθλήματα θα συμμετάσχουν πάνω από 400 αθλητές και αθλήτριες από 70 αθλητικά σωματεία ΑμεΑ.
Στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τεχνική σύσκεψη κατά την οποία κατηγοριοποιούνται οι αθλητές ανάλογα με το είδος και τον βαθμό της αναπηρίας τους. Ο προπονητής του Ρεθυμνιώτικου σωματείου έχει εντατικοποιήσει το πρόγραμμα προπονήσεων των αθλητών του. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η ψυχολογική και τεχνική προετοιμασία και δηλώνει αισιόδοξος για την παρουσία των αθλητών του στο παραπάνω πρωτάθλημα.
Η φετινή αποστολή του Α.Σ. ΑμεΑ Ίκαρος θα είναι η μεγαλύτερη, δεδομένου ότι σε αυτή θα συμμετάσχουν και δύο νέοι αθλητές, ο Στέλιος Βουρβαχάκης και ο Γιώργος Ριτσάτος. Την υπόλοιπη αποστολή του Ικάρου αποτελούν ο Στέλιος Δαμανάκης, ο Μανώλης Στρατιδάκης, Ζαχαρένια Σταματάκη, η Ειρήνη Ντουμπάρλα, ο Μανώλης Σηφακάκης, ο Στέλιος και η Στέλλα Βελονάκη, τα αδέλφια Γεωργία, Στέφανος και Μανώλης Νταμπασά. ο Δημήτρης Μπαξεβάνης, η Ζαφείρα Μαραβελάκη, η Δέσποινα Μαρκίδη, η Στέλλα Κοκολάκη, Άννα Δημητριάδη και η αρχηγός της αποστολής Ελεονώρα Δαμανάκη.
Οι παραπάνω αθλητές και αθλήτριες αισιοδοξούν ότι και φέτος θα διεκδικήσουν και θα κατακτήσουν πολλά μετάλλια. Υπενθυμίζεται ότι την περσινή χρονιά κατέκτησαν 8 χρυσά μετάλλια, 5 αργυρά και 3 χάλκινα. Η δε αθλήτρια Ζαχαρένια Σταματάκη έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην σφαιροβολία γυναικών.
Η διοίκηση του Ικάρου περιβάλλει τον προπονητή Γιώργο Πανταγιά με εμπιστοσύνη και ανταποκρίνεται στην κάλυψη των αναγκών, των αθλητών και του προπονητή. Ο πρόεδρός της, Δημήτρης Τσαχάκης εκφράζει την ικανοποίηση του για την πορεία προετοιμασίας των αθλητών/τριών του σωματείου και προσδοκά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, εξάρει δε τις προσπάθειες του έμψυχου δυναμικού του και ιδιαίτερα τις φιλότιμες προσπάθειες του προπονητή του Γ. Πανταγιά ο οποίος διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία καθώς και την άρτια τεχνική κατάρτιση στον αθλητισμό των ΑμεΑ. Ευχαριστεί δε θερμά τους καλούς χορηγούς του: την αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης, τη ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΚ Lines, και την εταιρεία Gerakari-Lamasat. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν τιμήσει τον Ίκαρο και τους αθλητές του σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν οι: αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, η ένωση πτυχιούχων φυσικής αγωγής, η Ε.Π.Σ.Ρ., ο Σπορ FM, η Β’ βάθμια εκπαίδευση και άλλοι φορείς και αθλητικοί ραδιοσταθμοί.
Το αθλητικό σωματείο ατόμων με αναπηρίες Ν. Ρεθύμνης «Ίκαρος» ιδρύθηκε το 1998 από τα στελέχη του σωματείου ΑμεΑ, εκπροσωπεί τον αθλητισμό των ΑμεΑ του Νομού μας, είναι αναγνωρισμένο από την Γ.Γ.Α. και έχει λάβει την ειδική πιστοποίηση από το υφυπουργείο εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης και είναι ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.
Βασικός σκοπός του σωματείου είναι η συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών με αναπηρία, μεταξύ όλων των κατηγοριών των ΑμεΑ όπως αυτές προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων δια της διάδοσης του αθλητισμού.
Συνεπώς η συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες, η προσπάθεια δημιουργίας αθλητικών χώρων για ΑμεΑ σύμφωνα με τα πρότυπα της IPC (INTERNATIONAL PARALYMPIC COMMITTEE), συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πρωταρχικές επιδιώξεις του σωματείου μας.
Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουμε ότι ο αθλητισμός για τα άτομα με αναπηρίες εκτός από τις γενικότερες ευεργετικές επιδράσεις που έχει στην νεολαία και στον κάθε άνθρωπο, λειτουργεί αυξητικά στον περιορισμό της βαρύτητας της αναπηρίας, καθώς επίσης και στην καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης, της θέλησης να παλέψουν στη ζωή και να την αγαπήσουν.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *