18 Απριλίου 2024

Η «1η Σχολή Τερματοφυλάκων» στο Ρέθυμνο είναι γεγονός (photos)!

Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα έχει ανοίξει τις πύλες του από την περασμένη εβδομάδα στο Ρέθυμνο, το οποίο επιθυμούν να γίνει θεσμός.

Ο λόγος για την «1η Σχολή Τερματοφυλάκων» που έχει ξεκινήσει την λειτουργία της στο Ρέθυμνο και στο γήπεδο Μισιρίων από τις 3 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τις 26 Ιουλίου. Πρόκειται για μια ιδέα του προπονητή τερματοφυλάκων του ΑΟ Άρη Ρεθύμνου και της Σχολής Ποδοσφαίρου Ολυμπιακός Πειραιώς στο Ρέθυμνο, Αντώνη Πλατή, την οποία υλοποιεί μαζί με τον προπονητή Πυγμαχίας Νίκο Μάγνη και συμμετέχουν 16 τερματοφύλακες κάθε ηλικίας. Το Σχολείο απευθύνεται σε τερματοφύλακες 13 ετών και άνω. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την δίμηνη (Ιούνιος, Ιούλιος) καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους να βελτιωθούν και να αναπτύξουν τα ιδιαίτερα σωματικά, πνευματικά και τεχνικά στοιχεία που χρειάζεται η θέση του Τερματοφύλακα.

Οι προπονήσεις είναι δύο την εβδομάδα υψηλής έντασης, με εκολαπτόμενους και ολοκληρωμένους τερματοφύλακες να επιζητούν να μάθουν τα μυστικά της θέσης και να δουλέψουν πάνω σε βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει κάθε σύγχρονος τερματοφύλακας. Η μια ημέρα είναι αφιερωμένη στη μυϊκή ενδυνάμωση με τον εξειδικευμένο εκπαιδευτή και προπονητή πυγμαχίας Νίκο Μάγνη και η άλλη ημέρα προπόνησης με τον προπονητή Τερματοφυλάκων της Σχολής Ολυμπιακού και του Άρη Ρεθύμνου Αντώνη Πλατή.

Συμμετείχε στο σχολείο ο επαγγελματίας τερματοφύλακας του Άρη Θεσσαλονίκης Αλ. Αναγνωστόπουλος

Στο πλαίσιο της 1ης Σχολής Τερματοφυλάκων θα συμμετέχουν σε κάποιες προπονήσεις τερματοφύλακες που έχουν περάσει ή είναι αυτή τη στιγμή στο κορυφαίο επίπεδο. Την περασμένη Πέμπτη συμμετείχε στο πρόγραμμα της «1ης Σχολής Τερματοφυλάκων» ο επαγγελματίας τερματοφύλακας του Άρη Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος. Ο Αναγνωστόπουλος ξεκίνησε την πορεία του από τις Ακαδημίες, δουλεύοντας με τους κορυφαίους του είδους αφού έχει αναδειχθεί από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού. Με την συμμετοχή του στην «1η Σχολή Τερματοφυλάκων», μοιράστηκε τις εμπειρίες αλλά και τον τρόπο δουλειάς του με τους Ρεθυμνιώτες τερματοφύλακες, που είχαν μόνο κέρδη από την προπόνηση μαζί του.

Πλατής: «Ο τερματοφύλακας χρειάζεται εξειδικευμένη προπόνηση»

Για αυτό το εγχείρημα μίλησε στο Rethymnosports.gr ο ένας εκ των εκπαιδευτών, ο Αντώνης Πλατής στεκόμενος στην εξειδικευμένη δουλειά που χρειάζεται ο τερματοφύλακας και στο στόχο να προσθέσουν πράγματα σε αυτό το κομμάτι, μέσα από την διαδικασία του σχολείου. «Ξεκινήσαμε και δημιουργήσαμε μια πρότυπη σχολή τερματοφυλάκων στην πόλη του Ρεθύμνου. Έχουμε την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη σε αυτό που αρχίσαμε. Ο τερματοφύλακας χρειάζεται εξειδικευμένη δουλειά και ερχόμαστε να προσθέσουμε πράγματα σ’ αυτό το κομμάτι.

Υπήρχαν καιρό οι σκέψεις για μια σχολή εκπαίδευσης τερματοφυλάκων, η οποία πλέον υλοποιείται και ευχόμαστε να καθιερωθεί. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας  για τον ρουχισμό macron και bora bora. Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο επαγγελματία ποδοσφαιριστή του Άρη Θεσσαλονίκης που παρευρεθεί στην πρώτη προπόνηση όπου και προπονήθηκε, αλλά και συμβούλεψε τους μικρούς ταλαντούχους τερματοφύλακες».

Το βιογραφικό των εκπαιδευτών

Ο Νίκος Μάγνης είναι δάσκαλος πυγμαχίας, πανγκράτιου αθλήματος, ο οποίος έχει διακρίσεις σαν αθλητής σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ο Αντώνης Πλατής είναι προπονητής UEFA C’ και Τερματοφυλάκων Σάλας. Είναι προπονητής Τερματοφυλάκων στην Σχολή Ολυμπιακού από το 2012, έχει διατελέσει προπονητής ποδοσφαίρου Σάλας τη σεζόν 2015-16 με το Ρέθυμνο Futsal κατακτώντας μάλιστα και το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Σάλας. Επίσης έχει δουλέψει ως προπονητής Τερματοφυλάκων σε Δόξα Πλατανέ (2017-2018) και Άρη Ρεθύμνου (2018-2019).

Βίντεο με προπονήσεις στη σελίδα «@gkeeper_29» στο Instagram

Επιπλέον ο Αντώνης Πλατής έχει δημιουργήσει σχετική σελίδα στο Instagram, με την ονομασία «@gkeeper_29», όπου μοιράζεται με τους συνοδοιπόρους του βίντεο με προπονήσεις, αλλά και τεχνικές για την βελτίωση της καθημερινότητας για ένα τερματοφύλακα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την σελίδα και να πάρουν μια γεύση για το αντικείμενο, με το περιεχόμενο να ανανεώνεται συνεχώς.

2 Σχόλια

  1. Λεωνίδας Κυλάφας

    Αξιέπαινη προσπάθεια από όλους τους συντελεστές.
    Υπόδειγμα επαγγελματισμού κι απτών αποτελεσμάτων…
    Πάντα τέτοια στο Ρέθυμνο!

    Απάντηση

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *