Μαθήματα από έναν γεννημένο νικητή!

Τον προπονητή της Εθνικής Νέων Ανδρών, με θητεία σε μεγάλες ομάδες της χώρας, αλλά και πολλές επιτυχίες καταγεγραμμένες στο βιογραφικό του, Τεό Λοράντο, φιλοξένησε ο Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου. Σκοπός της επίσκεψης του ήταν η πραγματοποίηση σεμιναρίου, με αποδέκτες όλους τους αθλητές των τμημάτων πόλο του συλλόγου.

Με μεγάλη χαρά και πολύ όρεξη αποδέχθηκε την πρόσκληση του Κώστα Φιτσανάκη ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017 με την Εθνική Νέων Ανδρών, Τεό Λοράντος. Ο επιτυχημένος τεχνικός έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους αθλητές του Ομίλου να τον γνωρίσουν από κοντά αλλά και να τους καθοδηγήσει, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές, μοιραζόμενος τις εμπειρίες του. Το σεμινάριο διήρκησε 3 ημέρες, με την αυλαία να ανοίγει την Τρίτη και να κλείνει την Πέμπτη. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια, αφού πάνω από 70 αθλητές του Συλλόγου έδωσαν το «παρών» στις οκτάωρες καθημερινές προπονήσεις. Τα θέματα που αναλύθηκαν και συζητήθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό είχαν να κάνουν με την τεχνική, την τακτική (ατομική και ομαδική), την άμυνα και την επίθεση στο «ένας εναντίον ενός», καθώς και την τεχνική για άμυνα και επίθεση για φάουλ στην περιοχή των πέντε μέτρων. Παράλληλα έγινε ανάλυση για τον τρόπο ζωής του αθλητή, την προπόνηση στην κολύμβηση και στο γυμναστήριο που θα πρέπει ακολουθούν οι νεαροί αθλητές, καθώς και τη σχέση με τους γονείς και τους προπονητές τους.

ΤΕΟ ΛΟΡΑΝΤΟΣ: «Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ»
Ο προπονητής των επιτυχιών Τεό Λοράντος μίλησε για την τριήμερη παραμονή του στην πόλη μας και έκανε τον απολογισμό της επίσκεψης του. Αρχικά ευχαρίστησε τον κόουτς Φιτσανάκη για την πρόσκληση και τον ΝΟΡ για τη φιλοξενία, τονίζοντας: «Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Κουφάκη και ιδιαίτερα τον Κώστα Φιτσανάκη για την τιμητική πρόσκληση που μου έκανε να έρθω εδώ στο Ρέθυμνο. Σκοπός του σεμιναρίου είναι ουσιαστικά να μεταφέρω κάποια πράγματα και εμπειρίες που είχα σαν παίκτης και προπονητής, τονώνοντας το ενδιαφέρον των προπονητών και των παικτών των ομάδων της περιφέρειας γιατί θεωρώ ότι η συμβολή της στο άθλημα είναι πολύ σημαντική. Στόχος μου είναι να επεκταθεί ο «χάρτης» της υδατοσφαίρισης σε όλη την Ελλάδα».

Στη συνέχεια, ο έμπειρος τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο της Ρεθυμνιώτικης ομάδας αλλά και της δουλειάς που έχει γίνει, σημειώνοντας: «Αναμφίβολα η δουλειά που γίνεται εδώ είναι εξαιρετική. Το προπονητικό επιτελείο είναι άριστο και θεωρώ ότι σε πολλές κατηγορίες μπορεί να πάρει πρωτάθλημα. Εδώ έχω δει 2-3 φουρνιές πάρα πολύ καλές, αγοριών και κοριτσιών. Είναι στον σωστό δρόμο και θα με χαροποιήσει ιδιαίτερα να δω ομάδες από την Κρήτη και ειδικά από το Ρέθυμνο να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα».

Τέλος, αναφέρθηκε στο μέλλον του συλλόγου, υπογραμμίζοντας πως αναμένεται λαμπρό. «Υπάρχει μέλλον γιατί εδώ υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν με ρομαντισμό και πάθος και αναφέρομαι στους προπονητές, αλλά από ότι έχω καταλάβει και ο Πρόεδρος με το Δ.Σ. είναι πολύ κοντά στις ομάδες. Είναι πραγματικά ένα κόσμημα όλη αυτή η συμπεριφορά των ανθρώπων. Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για το άθλημα μας και όπως προείπα σύμφωνα με τη δουλειά που έχω δει είμαι σίγουρος πως υπάρχει λαμπρό μέλλον στον σύλλογο. Αυτό που καταξιώνει και καθιερώνει έναν προπονητή και μία ομάδα είναι η διάρκεια».

 

  • NOR_Seminario_Lorantos_Fitsanakis_5
  • NOR_Seminario_Lorantos_Fitsanakis_2
  • NOR_Seminario_Lorantos_Fitsanakis_4
  • NOR_Seminario_Lorantos_Fitsanakis_3
  • NOR_Seminario_Lorantos_Fitsanakis_1
  • NOR_Seminario_Lorantos_Fitsanakis_9

ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΤΣΑΝΑΚΗΣ: «ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ»
Ο «αρχιτέκτονας» του ΝΟΡ, Κώστας Φιτσανάκης, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον κ. Λοράντο, τονίζοντας πως θα καθιερώσουν τέτοιες διοργανώσεις, αφού προσφέρουν πολλά στους αθλητές. «Ο κ. Λοράντος ήρθε μετά από δική μου πρόσκληση για να κάνουμε αυτό το τριήμερο σεμινάριο. Θεωρώ πως είναι μεγάλη τιμή για εμάς να έρχεται ένας παγκόσμιος πρωταθλητής εδώ και να προσπαθεί να διδάξει τα παιδιά μας με τον τρόπο του. Ο κ. Λοράντος έχει τις δικές του απόψεις για το άθλημα και καλό είναι να ακούμε διάφορες γνώμες, ώστε να διαμορφώσουμε και εμείς τη δική μας. Περίπου 70 παιδιά παίρνουν συνεχώς πληροφορίες και ερεθίσματα. Αφορά τους Άνδρες και τις Γυναίκες έως και παιδιά 11 χρονών. Πήραν πολλές πληροφορίες και έδειξαν μεγάλη ανταπόκριση. Είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός για εμάς και με αφορμή αυτήν την επίσκεψη θα επιδιώξουμε να το καθιερώσουμε, φέρνοντας ανθρώπους από τους οποίους μπορούμε να μάθουμε αρκετά πράγματα. Τα παιδιά εδώ δυστυχώς δεν έχουν παραστάσεις από αγώνες μεγάλων κατηγοριών οπότε κάθε γνώση είναι πολύτιμη. Πραγματικά είναι πολύτιμη η προσφορά του κ. Λοράντου και τον ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκανε».

Του Νίκου Τζανιδάκη

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *