Με πλέι οφ και πλέι άουτ… σε μαραθώνιο 28 αγωνιστικών η Α’ ΕΠΣΡ

Με πλέι οφ και πλέι άουτ θα διεξαχθεί η Α’ Κατηγορία Ρεθύμνου 2023-2024 που οριστικά θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 14-15 Οκτωβρίου.

Αυτό αποφασίστηκε στην συνάντηση της Τετάρτης (20/9) στα γραφεία ΕΠΣΡ μεταξύ της διοργανώτριας αρχής και εκπροσώπων 7 σωματείων της Α’ ΕΠΣΡ (απουσίασαν Άρης Ρεθύμνου, Δόξα Πλατανέ και Λιβάδια). ΕΠΣ Ρεθύμνου και σωματεία συναποφάσισαν η Α’ ΕΠΣΡ να διεξαχθεί σε δύο φάσεις, αφού μετά το πέρας των 18 αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας (2 γύρους) να ακολουθήσουν πλέι οφ (οι 5 πρώτοι της βαθμολογίας μεταφέροντας τους βαθμούς) και πλέι άουτ (οι 5 τελευταίοι της βαθμολογίας). Αρνητικοί στην διενέργεια πλέι οφ και πλέι άουτ ήταν οι Τάλως Μελιδονίου και Φλόγα Ρουστίκων, αλλά οι άλλοι 5 ψήφισαν υπέρ.

Οι 5 ομάδες των πλέι οφ θα διεκδικήσουν τον τίτλο σε πρωτάθλημα δύο γύρων (10 αγωνιστικές) και οι 5 ομάδες των πλέι άουτ την αποφυγή της τελευταίας θέσης που οδηγεί στον υποβιβασμό στην Β’ Κατηγορία σε πρωτάθλημα δύο γύρων (10 αγωνιστικές). Η αλήθεια είναι πως οι 18 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας ήταν ένας πολύ μικρός αριθμός αγώνων για τις ομάδες, αλλά με την συγκεκριμένη απόφαση τους ΕΠΣΡ και σωματεία στέλνουν την διαδικασία σε ένα μαραθώνιο 28 αγωνιστικών, ο οποίος πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις 28 Απριλίου όπου θα πρέπει η ΕΠΣΡ να δηλώσει πρωταθλητή στην ΕΠΟ για τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική.

Επιπλέον, όπως σχετικά σημειώθηκε από την ΕΠΣΡ το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου με την συμμετοχή 11 ομάδων. Η αύξηση των ομάδων και το πρωτάθλημα 22 αγωνιστική, φέρνει σε δεύτερες σκέψεις την ΕΠΣΡ, η οποία ουσιαστικά ματαιώνει την διενέργεια πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή και της μοναδικής ομάδας που θα ανέλθει στην Α’ κατηγορία, ο οποίος θα αναδειχθεί μόνο από την κανονική διάρκεια.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *